40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Yaptırımlar Kripto Para Piyasasını Aşağı Çekiyor

Yayın Tarihi 20.06.2023 06:07
NDX
-
BTC/USD
-
ETH/USD
-
XRP/USD
-
COIN
-

Bitcoin ve kripto paralar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Haziran ayından bu tarafa kripto para borsalarına açtığı davalar ile karşı karşıya kaldı.

SEC'in 5 Haziran'da Binance ve 6 Haziran’da Coinbase firmalarına açtığı davaların etkisinin süreceği gibi bir görünüm var.

Kripto borsalarında SEC baskısı Avrupa’da hissedilmeye başladı

Binance, Hollanda piyasasından çekilme kararı alırken Güney Kıbrıs’taki lisansının iptal edilmesi için başvuruda bulundu ayrıca Fransa Binance hakkında soruşturma başlattı.

Hinman Belgeleri

Geçen haftaki önemli olaylardan biri de Ripple Hinman dava belgelerinin paylaşılması oldu. 2020 yılının sonlarına doğru ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), “kayıt dışı menkul kıymet satışı” ile ilgili olarak Ripple'a dava açmıştı.

Hinman belgelerinin geçen hafta paylaşılması ile birlikte aslında bu davanın sadece Ripple için değil, tüm kripto paralar için bir destek olduğu düşünülüyor. Ethereum için de bir menkul kıymet tartışması olduğu bu belgelerin Ethereum‘un emtia mı yoksa menkul kıymet mi olduğu konusunda netlik kazandırabileceği ortaya çıkıyor.

Fed faizi sabit tuttu, Bitcoin ve kripto paralarda düşüş yaşandı

Fed beklenti doğrultusunda faizi sabit tuttu ve 2023 faiz seviyesi tahminini yüzde 5,1'den yüzde 5,6'ya çıkardı. ABD tahvil getirilerinde yükselişler yaşandı ve bu karar neticesinde kripto paralarda geri çekilmeler oldu.

BlackRock Spot Bitcoin ETF (Borsa Yatırım Fonu) Başvurusu

Borsa Yatırım Fonu (ETF) borsadan alıp satılabilen menkul kıymetler sepeti olarak değerlendirilir. Çok sayıda menkul kıymet ve diğer yatırım araçlarına yatırım yapma imkânı sunar. ETF için BlackRock firmasının SEC'e başvuru yapması Bitcoin ve kripto para piyasasında olumlu hava esmesine neden oldu. ETF başvurusu onaylanırsa kripto para borsası Coinbase‘de fonlar emanete alınacak ve Nasdaq’da işlem görecek.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Uluslararası Para Fonu (IMF)

19 Haziran'da yaptığı basın açıklamasında Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, CBDC’lerin (merkez bankası dijital para birimi) daha fazla insanın finansal hizmetlere daha düşük maliyetle erişmesini sağlayarak katılımı artırmaya yardımcı olabileceğini, ödeme sistemlerinin esnekliğini ve verimliliğini güçlendirebileceğini ve sınır ötesi ödemeleri ve havaleleri daha ucuz ve daha hızlı hale getirebileceğini vurguladı. Ayrıca dijital para birimleri arasındaki mutabakatların birlikte çalışabilirliğini sağlayacak bir konseptin oluşması üzerine çalışma yapıldığını ifade etti.

Bitcoin son durum

Temel faktörler ve kripto paraların kendi iç dinamiğinde ve teknik veriler ile incelendiğinde, Bitcoin‘in bir hikâyeye ihtiyaç duyduğu kesin. Tüm bu dava süreçleri ve belirsizliği yaptırımların fiyatları aşağı çektiğini gösteriyor. Ancak piyasa algısı Bitcoin‘e güvenin tam olarak sarsılmadığı yönünde. Çünkü dava süreçleri ve Fed olumsuz etkiler yaratsa da bu iki gelişmeyi de çok fazla etkilenmeden atlattı diyebiliriz. Ancak kısa vade de Bitcoin ‘in yönü hakkında bir öngörüde bulunmak için daha erken gibi görünüyor. Haftalık, günlük ve 4 saatlik olarak Bitcoin hareketlerini incelediğimizde, haftalık olarak Fibonacci 55 ortalama 26.400 dolar seviyesinden destek aldığını, günlük ve 4 saatlik mum hareketlerindeki destek seviyelerinin 25900 Dolar olduğunu görüyoruz.

Bitcoin Haftalık Teknik Analiz

Uzun süredir devam ettirdiği Fibonacci 55 ortalamadan aldığı desteği güçlü bir şekilde koruyor. 26.400 dolar güçlü bir destek kabul edilirse bu seviyede kapanışların devam etmesi halinde 30.400 dolar test edilebilir. Eğer 26.400 dolar hafta içinde aşağı yönlü kırılırsa ve bu destek seviyesi dirence dönüşürse 22.400 dolar test edilebilir.

Bitcoin Haftalık Teknik Analiz

Bitcoin Günlük Teknik Analiz

Günlük olarak, 25.900 dolar destek seviyesi gücünü korumaya devam ediyor. Gün içerisinde gelen haber ve ekonomik veriler olumlu gelmesi halinde sırası ile 26.900 ve 27.350 dolar test edilebilir. Bu direnç seviyesinin de kırılması halinde 27.960 doları görebiliriz. BTC/USD, Eğer 26.900 dolar civarlarında tutunamaz ve aşağı yönlü geri çekilmeler yaşanırsa 26.400 zayıf / 26.250 dolar desteğine geri gelebilir.

Bitcoin Günlük Teknik Analiz

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bitcoin 4 saatlik teknik analiz

İncelemenin yapıldığı şu dakikalar içerisinde Bitcoin’deki hareketlilik 26.900 dolar civarlarında tutunmaya çalıştığını gösteriyor. 4 saatlikte direnç kırılmaları kalıcı olmaya başlarsa 27.350 doları zorlayabilir. 26.900 dolarda tutunamaz ise aşağı yönlü geri çekilmeler olabilir. Geri çekilmeler devam ederse 26.250 dolar ve ardından 25.900 dolar desteğine kadar düşebilir.

Bitcoin 4 saatlik Teknik Analiz

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.