40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

ABD TÜFE Verisi Sonrası İlk 10 Kripto Para İçin Kritik Seviyeler

Yayın Tarihi 12.07.2023 13:46
BTC/USD
-
LTC/USD
-
ETH/USD
-
BNB/USD
-
DOGE/USD
-
ADA/USD
-
XRP/USD
-
DOGE/USD
-
SOL/USD
-

Bugün kripto para piyasalarını da önemli derecede etkileyebilecek olan ABD TÜFE verisi açıklanacak.

Kripto para piyasaları bu önemli veri öncesi ılımlı hareket etmeye devam ederken piyasayı domine eden ilk 10’daki kripto varlıkların son durumlarına bakalım.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin Günlük Grafiği

Bitcoin, bu hafta bir süredir direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz alanda küçük hareketlerle devam ediyor. Geçen hafta 29.750 dolar seviyelerinden gelen alımlar, düşüşün derinleşmesini engelledi. Bu hafta ise risk iştahı düşük kalırken kripto yatırımcıları, ABD TÜFE verisini bekleyen bir görünüme sahip.

Bitcoin, bugün 30.700 dolar bölgesinde bulunurken kısa vadeli fiyat hareketine göre bu noktada bir ara direnç olduğu görülüyor. Kripto parada sıkışan fiyatın yukarı yönlü bir kopma gerçekleştirmesi için 31.500 doların üzerinde günlük kapanışı takip ediyoruz. 

Bu hareket, BTC’nin 32.000 - 34.000 dolar bandına kadar sıçramasını tetikleyebilir. Hafta başındaki analizimizde de değindimiz üzere Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinden çıkarak olası bir yükseliş için ideal konumda.

Alt bölgede ise bugün 29.990 - 30.500 dolar aralığı korunması gereken önemli bir hat. Olası bir volatilitede ise BTC’nin 28.000 dolar bandını test etmesi olasılık dahilinde.

Ethereum (ETH)

Ethereum Günlük Grafiği

Ethereum alıcıları, geçen hafta 1.825 dolar desteğini bir kez daha savunduktan sonra bu hafta yukarı yönlü harekette 1.885 dolar direnci öne çıktı. Bu direnç hattının üzerinde bir gün kapanışı, ETH’nin 2.000 dolar bandı öncesi son engeli olan ortalama 1.950 doları test etmesini sağlayabilir.

ABD TÜFE verisine bağlı olarak risk iştahının artması durumunda ETH’nin bu sefer 1.950 dolar direncini kırarak yeniden 2.000 - 2.100 dolar aralığına adım atabileceğini görebiliriz. Diğer yandan alt bölgede 1.825 dolar desteği güncelliğini korurken bu değerin altında saatlik kapanışlar, yükseliş kurulumunu bozabilir ve ETH’nin bir sonraki desteği olarak görülen 1.750 dolara doğru çekilebileceğini görebiliriz. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

BNB

BNB günlük Grafik

Son zamanlarda Binance’e yönelik düzenleyici baskısından olumsuz etkilenen BNB, diğer yandan da Binance platformundaki kullanım durumundan dolayı değerini bir ölçüde korumaya devam ediyor. Zira son olarak Binance Launchpad’de ARKM halka arzının açıklanması ve token dağıtımının BNB kilitlemesiyle gerçekleşecek olması, kripto para fiyatında bir toparlanmaya yol açtı. 

BNB, 2023 yılı trendinde Nisan ayında 350 dolarda zirve gördükten sonra ivme kaybetmeye başladı. Ancak bilindiği gibi düşüş, SEC’in Binance’i dava etmesi ve devam eden günlerde gelişen olumsuz haberlerin etkisiyle sert şekilde devam etti.

BNB için kısa vadeli görünüme bakıldığında kripto paranın 230 dolar seviyesinde desteklendiği görülebilir. Yukarı bölgede ise 250 dolar fiyatı BNB için net bir direnç olarak ortaya çıkarken kripto para, son bir aydır 20 dolarlık alanda dalgalanmaya devam ediyor. 

BNB’nin 2023 yılı zirve ve dip bölgesine göre yapılan ölçümde Fib 0,144 değerine denk gelen 250 dolar kripto para için ilk direnç fiyatı olarak teyit edilebilir. Bu fiyatın üzerinde bir gün kapanışı gerçekleşebilirse bir sonraki hedefin 260 dolar (Fib 0,236) ve ardından 270 - 275 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Bu bölge Fib 0,382 gibi kritik bir direnç seviyesi ve 3 aylık EMA değerine denk gelmesiyle önemli. Ayrıca 8 ve 21 EMA değerlerinin 250 dolar üzerinde pozitif geçiş göstermesi de teknik olarak yükseliş sinyali olarak değerlendirilebilir. 

BNB için 240 dolarda bir ara destek bulunurken satıcıların piyasaya hakim olması durumunda kripto paranın 230 dolarlık ana desteğine doğru hareket edebileceğini görebiliriz. 

XRP

XRP Günlük Grafik

XRP, son zirvesini 0,54 dolar olarak belirledi. Kripto para, Mart ayından bu yana dip ve zirve bölgelerini son kısa vadeli trendine göre Fib 0,618 - Fib 0,786 aralığında gerçekleştiriyor. Bu XRP’nin ideal dalgalanmalar devam ettiğini gösteriyor. Bu varsayım altında XRP, Haziran ayından bu yana düzeltme hareketinde 0,46 dolar bölgesinde Fib 0,618 değeri üzerinde kalmaya devam ediyor. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayrıca son fiyat hareketleri XRP’deki sıkışmayı yansıtırken kısa vadede bir sıçrama olabileceği yönünde sinyal üretiyor. Buna göre yukarıda 0,48 doların üzerinde saatlik kapanışlar, oluşan kısa simetrik üçgenin kırılması olarak kabul edilirse XRP’nin %10’luk bir sıçramayla 0,55 dolara kadar artabileceği görülebilir. 

Aksi yönde bir kırılım gelirse bu sefer Mayıs ayındaki dip bölgesi 0,42 dolara kadar bir geri çekilme görebiliriz. Kısaca XRP için 0,465 - 0,48 dolar aralığında çıkış noktası dikkatle takip edilecek. 

Cardano (ADA)

Cardano Günlük Grafik

ADA, BNB’ye benzer şekilde SEC’in dava sürecinde menkul kıymet olarak atfedildiği için en çok etkilenen varlıklar arasında. 

Güncel durumda ADA, ancak 0,25 dolarda destek bulabildi. Ardında gelen toparlanma hareketi ise düşüş ivmesine göre oldukça yavaş gelişiyor. Bu yatırımcılarda ADA için tedirginliği devam ettiğini gösteriyor. Son bir aylık fiyat hareketinde yukarı yönlü trend korunurken 0,3 dolardaki direnç dikkat çekiyor. Bu fiyat bölgesi son düşüş ivmesine göre Fib 0,236 değerine denk gelirken kırılım yükseliş ivmesini artırabilir. Altta ise kısa vadeli EMA değerleri, 0,28 dolarda dinamik destek görevini sürdürüyor. 

Haftanın ikinci yarısında kripto paralara talep artışı devam ederse ADA’nın da 0,3 doların üzerinde 0,33 dolara kadar hareket edebileceğini görebiliriz. Bu bölgenin kırılması ise şu an ADA için biraz zaman alabilir. Diğer yandan ADA kısa vadeli trend çizgisi altında günlük mum oluşturursa dip bölgesi 0,25 dolara doğru yeni bir hareket başlatabilir. 

Dogecoin DOGE

DOGE Günlük Grafik

DOGE, geçen haftaki yukarı hareket denemesinde bir kez daha 0,068 dolardaki engele takıldı. 

Ancak geri çekilmenin 0,066 dolardaki Fib 0,144 değerinde kalması, toparlanmanın devam edebileceği konusunda açık kapı bırakmış gibi. DOGE’de kısa vadeli düşüş trendinin kırılması için 0,068 doların yüksek hacimli kırılımı bekleniyor. Bu hareket kripto paranın bir sonraki sert direnç bölgesi 0,073 dolar test etmesini sağlayabilir. DOGE için 3. Direnç fiyatı ise şu an 0,082 dolar olarak takip ediliyor. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

DOGE’nin 0,065 dolar desteğini kaybetmesi uzun vadeli düşüş trendinin devam ettiği şeklinde yorumlanabilir ve kripto paranın 0,06 doların altında yeni bir dip oluşturabileceğini görebiliriz. 

Solana (SOL)

Solana Günlük Grafik

Son günlerde ilk 10 kripto paradan ayrışan pozitif hareketlere sahip altcoin’lerden biri olan SOL, Haziran’da düşen kanalı aşağı yönlü kırdı. Ardından gelen dik ivmeli yükselişte ise bu sefer düşen kanalın üstünde hareket ettiğini görüyoruz.

SOL, şu an yükselen kanalda hareketine devam ediyor. Son 5 günde 21,5 dolar direncini desteğe çeviren kripto paranın bir sonraki hedefi 23,5 dolar olarak duruyor. Bugün artması beklenen volatilitede SOL, 23,5 dolar üzerinde kalabilirse 25 dolar zirvesine doğru bir hamle yapabilir. Volatilitenin aşağı yönlü gerçekleşmesi durumunda ise 21 dolar ilk destek fiyatı olarak takip edilecek, ardından 19,5 dolar ikinci ve daha önemli bir destek olarak duruyor. 

Litecoin (LTC)

Litecoin Günlük Grafik

LTC, geniş bir bant hareketinde yükselişini sürdürüyor. Son olarak kanalın orta bandına kadar yükselen LTC, 115 dolar bölgesinden gelen düzeltmeyle ortalama 95 dolara kadar geriledi ve bu bölgede denge buldu. 

Kısa vadeli fiyat hareketine göre LTC, bir sonraki hamlesinde 97 doların üzerinde günlük kapanış görebilirse bir sonraki zirvenin 125 dolar civarında oluşabileceğini görebiliriz. Diğer yandan 97 dolar direncinin kırılamaması durumunda düzeltme ivmesi 88 dolara kadar devam edebilir. 

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.