40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Bitcoin Piyasası ABD Enflasyonuna Nasıl Tepki Verebilir?

Yayın Tarihi 10.07.2023 14:16
BTC/USD
-
ETH/USD
-

Bitcoin’de yatay hareket devam ederken bazı göstergeler akümülasyon sürecinin sona ermeye yakın olduğuna dair sinyaller üretiyor. Ethereum ise Bitcoin grafiğine paralel hareket eden görünümde destek fiyatı üzerinde talep görmeye devam ediyor. 

Bitcoin’de yatay görünüm Haziran ayının son günlerinden bu yana devam ediyor. Satıcılar, 31.000 dolar bölgesinde hakimiyetini sürdürürken alıcılar ise ortalama 30.000 dolar seviyesinde devreye girerek şimdiye kadar Bitcoin’in dirençli kalmasını sağladı.

Günlük Bitcoin Grafiği

Böylece Bitcoin, 30.000 - 31.000 dolar aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Geçen hafta yukarı yönlü ataklar görülse de Bitcoin’de düşüş eğilimi, 29.700 dolar bandına kadar sarktı. Ancak haftanın son gününde gelen kısmi toparlanma Bitcoin’in 30.000 dolar bölgesinde kalmasını sağladı. 

İşlem hacimlerinin düştüğü Bitcoin işlemlerine göre kripto para haftaya iki önemli üstel hareketli ortalama (EMA) değeri arasında girdi. Buna göre hafta boyunca Bitcoin için 21-EMA değerini destek olarak takip edeceğiz. Bugün 29.800 dolarda bulunan 21-EMA değeri, aynı zamanda direnç alanın alt çizgisine denk gelerek kritik bir destek hattı oluşturuyor. Bu değerin altında Bitcoin fiyatında aşağı yönlü kopma için dikkat edilmesinde fayda var.

Olası bir geri çekilmede izlenecek seviyelerden ilki, 28.900 dolara denk gelen uzun vadeli yükseliş trend çizgisi. Bu bölge aynı zamanda son yükseliş eğilimine göre Fib 0,382 değerine denk geliyor. Bu noktaya kadar düşüş, trendin devamı için sağlıklı bir düzeltme olarak kabul edilebilir. Ancak 28.900 doların altında günlük kapanışlarda 28.000 dolarda bir ara destek görebiliriz. Düşüşün devamı halinde ise 26.000 - 27.000 dolardaki destek alanı yeniden gündeme gelecek. 

Yukarı bölgede ise 8-EMA değeri 30.300 dolarda en yakın direnç fiyatı olarak değerlendirilebilir. Hafta sonunda düşük hacimli işlemlerin eşliğinde bu ortalama değeri geçilemedi. Hafta ortasına kadar bu direnç üzerinde saatlik kapanışların ardından 30.500 dolar üzerinde kalmak, yukarı yönlü eğilimi güçlendirebilir. Ardından 31.500’deki son zirve gündeme gelecek olup bu değer üzerinde günlük mum oluşumunda BTC’nin 32.000 - 34.000 dolar aralığına doğru hareket edebileceğini görebiliriz. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Cuma günü ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verileri beklentinin altında geldi. Bu, haftanın dip seviyelerinden gelen alımları destekleyen bir gelişme olarak çalıştı, ancak odak, hafta sonu işlemlerinde Çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyonuna kaymış gibi görünüyor.

ABD enflasyonunda beklenti, yıllık bazda %5’e düşmesi yönünde. Geçen ay beklentiler dahilinde düşüş eğilimine devam eden ABD Tüfe verisinin ardından gelen kısmi çekilme sonrası Bitcoin, 25.000 dolardan 31.000 dolara kadar %25’i bulan kısa süreli bir ralli yaptı. Bu yükseliş trendinde elbette BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu da etkili oldu.

Ancak ABD’de Haziran ayı enflasyonun da beklentiler dahilinde düşüş eğilimine devam ettiğinin görülmesi, kripto paralarda risk iştahını artıracak bir unsur olarak görülebilir. Zira enflasyon, Fed’in de faiz kararı için yakından takip ettiği verilerin başında geliyor. 

Geçen ayki veri sonrası grafik akışına benzer bir görünüm gerçekleşirse BTC’nin ilk tepki olarak 29.000 doların altındaki Fib 0,382 değerini test ettikten sonra yoluna daha güçlü şekilde devam ederek 32.000 - 34.000 dolar bandına doğru hareket edebileceğini görebiliriz.

Ethereum için güncel destek ve direnç seviyeleri

Ethereum, geçen hafta ortalama 1.950 dolar bölgesinde dirençle karşılaştı. Bu fiyat bölgesi, son düşüşe göre Fib 0,618 değerine denk gelirken trendin devamı için en önemli direnç seviyesiydi.

Günlük Ethereum Grafiği 

Geçen hafta ortalama 1.950 dolar seviyelerinden başlayan satışlarla kısa vadeli destek bölgesi 1.825 dolara kadar geriledi. Bu fiyat seviyesi, Mayıs ayından bu yana önemli bir destek - direnç noktası olarak çalışıyor. Ethereum, bu haftaki işlemlerde 1.825 dolar desteğini koruyabilirse haftanın ikinci yarısında artabilecek talep artışıyla birlikte 1.900 dolar bandına geri dönerek bu sefer 1.950 dolar alanındaki direnç bölgesini kırabilir. Bu eğilim, Ethereum’u 2.000 dolar bandına taşıyabilecek yeterli alımları getirebilir. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Alt bölgede ise 1.825 dolar korunamazsa bu değerin altında günlük kapanışlarda diğer bir destek noktası olarak 1.750 dolar yakından takip edilecek.

Son yorumlar

Altın ve kendi borsamızdan kazandığımı hiç bir yerde kazanamadım
Hacim çok düştü millet kaçıyor coinden soygun düzeni fek düşüş yükselişle işi botlara yüklemişler.
avax yorumu da yaparsanız çok memnun oluruz.tsk.ler,iyi calismalar
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.