40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

YENİLEME 1-Basında bugün - 26 Eylül Perşembe

Yayın Tarihi 26.09.2019 08:36
YENİLEME 1-Basında bugün - 26 Eylül Perşembe

(Reuters aşağıdaki haber/haber başlıklarının doğruluğu ve geçerliliğiyle ilgili sorumluluk taşımamaktadır)

ANKARA, 26 Eylül (Reuters) -

(Dünya, Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri eklendi)

MİLLİYET

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda tarif ettiği 3 milyon Suriyeli için planlanan güvenli bölge, Türkiye sınırı boyunca 480 kilometrelik hattı kapsıyor.

-- Enflasyondaki düşüşün sürmesiyle ülke risk priminin ve finansal oynaklıkların azalacağını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Uysal, ekonomideki toparlanmanın devam edeceğini söyledi.

-- Mevduatta devlet garantisi 100,000 liradan 150,000 liraya çıkarıldı.

-- TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi'nin üçte birini 1.6 milyar liraya devraldıklarını, inşaatın Kasım ayında başlayacağını açıkladı.

-- Ankara 8. İdare Mahkemesi, emekli vatandaşlara sendika kurma yolunu açtı.

-- Trump, kendisine karşı başlatılan görevden azledilme girişimini "Amerikan tarihindeki en büyük cadı avı" olarak niteledi.

HÜRRİYET

-- "Çakar lamba" kullanımında yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor. Kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının çakar lamba kullanması yasaklandı. Belediye başkanları, rektörler, kaymakamlar da çakar lamba kullanamayacak.

-- Merkez Bankası Başkanı Uysal, sanayicilerle bir araya geldi: Fiyat istikrarı ile büyüme birbiriyle çelişmiyor.

-- ABD Ticaret Bakanı Ross, Türk iş dünyası temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde "Başkan Trump'tan talimat aldım, 100 milyar doları fifty-fifty (50-50) yapacağız" dedi.

-- IMF İcra Kurulu, Bulgar asıllı Kristaline Georgieva'nın 1 Ekimden itibaren IMF Başkanı olması kararı alındığını açıkladı.

-- Yayınlanan iklim raporuna göre, 2100'e kadar denizler 84 cm yükselecek. Avrupa'da bundan en çok etkilenecek ilk üç kentten ikisi İstanbul ve İzmir.

-- BM 74. Genel Kurulu'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yaptırımlar altında ABD ile görüşmeyeceklerini söyledi ve olası bir müzakereye kapıyı kapadı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

SABAH

-- "Nefret Söylemiyle Mücadele" etkinliğinde konuşan Başkan Erdoğan, dünyaya Keşmir çağrısı yaptı: Nefret söylemi fikir özgürlüğü olamaz.

-- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, CHP ve İyi Parti'nin bir otelde IMF ile gizli görüşmesine tepki gösteri: Türk milleti hiçbir alanda mandayı asla kabul etmez.

-- Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD'li yatırımcılara Türk ekonomisini anlattı: 2020'ye yenilenmiş bir ekonomiyle başlayacağız.

-- Türk varlıklarının çok cazip bir seviyede olduğuna dikkat çeken BDDK Başkanı Akben, TL'ye sahip çıkılması gerektiğini altını çizdi.

-- Merkez Bankası Başkanı Uysal: Önümüzdeki dönemde kredi piyasasındaki canlanmanın daha belirgin hale geleceğini görebiliriz.

-- Tüm tahminleri tutan Hollandalı deprem kâhini Frank Hoogerbeets, Türkiye'nin üç ay içinde 7 şiddetinde depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

DÜNYA

-- Faiz indirim maratonu hız kesecek. TCMB Başkanı Uysal: Parasal sıkılığın düzeyi, enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecek.

-- 275 milyon euroluk AB hibesi ile Avrupa'ya yeni demir ağı. Türk-AB ortaklığı ile Avrupa'yı Asya'ya bağlayacak tren yolu projesinin ilk ayağı olan Halkalı-Kapıkule hattının temeli atıldı.

-- SEPAŞ Genel Müdürü Hakan Çağrı Poyraz: Sanayide elektrik maliyetini %4 aşağı çektik.

-- KPMG Türkiye, 2019 sonunda 3 milyar dolarlık şirket satın alma ve birleşmesinin gerçekleşebileceğini öngörüyor.

-- İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: Kayıt dışı insan çalıştırma medeniye ayıbı.

-- Toplam medya ve reklam yatırımları ilk altı ayda 5.4 milyar TL'yi buldu. Medya yatırımlarında en büyük payı yılın ilk yarısında da %48.1 ile bir kez daha televizyon kanalları aldı.

-- Thomas Cook, İngiltere'nin ardından şirketin Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

CUMHURİYET

-- Fatura bürokrasiye kesildi. Cumhurbaşkanlığı'na göre yeni (hükümet) sistem %99 başarılı, aksaklıklar bürokrasiden.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

-- "Örtülü af" yolda. AKP'nin infaz sistemiyle ilgili ikinci yargı paketi taslağına göre cezanın yarısı infaz edilecek. Bazı suçlar kapsam dışı.

-- Soyan soyana. Devlet, karayollarındaki ihale oyunları, SGK'daki özel hastane vurgunlarıyla zarar uğratılmış.

-- Sakarya'daki Tank Palet fabrikasını 50 milyon dolar bulunamadığı için Katar'a satan hükümet, 1.6 milyar TL bedelle İstanbul Finans Merkezi'ne ortak oldu.

-- İşçi alacaklarına ilişkin davlarda emsal ücretin belirlenmesi için daha önce işçi sendikalarına sorulmasına hükmedilirken, Bakırköy 12. İş Mahkemesi işveren örgütünü önerdi.

-- Suudi Arabistan'ın, Aramco tesislerine gerçekleştirilen silahlı saldırıların ardından beklenenden daha kısa sürede eski üretim değeri olan 11.3 milyon varile ulaştığı ortaya çıktı.

SÖZCÜ

-- Ahmet Davutoğlu'nun kurmayından şok sözler: 15 Temmuz'da "darbenin seyrine göre hareket edeceğim" diyenler oldu.

-- Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, agresif faiz indiriminin sona erdiğini, Ekim ayında veri odaklı politika uygulanacağı mesajı verdi.

-- Digitürk'ü ihalesiz Katarlılara satan TMSF'nin, aynı yıl benzer bir işlemi Ataşehir'de sahip olduğu arsalar için yaptığı ortaya çıktı.

-- 2019'u 50 milyon turistle kapatarak rekor kırmaya hazırlanan Türkiye turizm sektörünün morali Thomas Cook iflasıyla bozuldu. Oteller krize sürüklenebilir.

-- İstanbul Rami'de bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın Vera Varlık AŞ'ye 223.7 milyon TL üzerinden yapılan satışı İstanbul 5. İcra Mahkemesi tarafından feshedildi.

-- Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing, merkez bankalarının olası bir küresel ekonomik krizin etkilerini hafifletmeye yönelik araçlarını "büyük ölçüde" kullandıkları ve seçeneklerinin giderek azaldığı uyarısını yaptı.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.