40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

G20 finans yetkilileri ekonomik konulara öncelik verecek

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 26.02.2024 14:09
USD/BRL
-

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bir araya gelecek olan 20 büyük ekonomiden oluşan Grubun maliye yetkilileri, jeopolitik çatışmalar yerine küresel ekonomik sorunlara öncelik vermeyi planlıyor. G20 Dönem Başkanı Brezilya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Gazze'de devam eden çatışma gibi tartışmalı konulara doğrudan atıfta bulunmaktan kaçınarak toplantı için daha kısa bir kapanış bildirisi önerdi.

Henüz son şekli verilmemiş olan taslak bildiri, küresel parçalanma ve çatışma risklerine genel olarak değinecek ancak spesifik jeopolitik anlaşmazlıklara girmeyecektir. Bu yaklaşım, yavaşlayan küresel büyüme, yüksek borç yükü ve yüksek faiz oranlarını gerekli kılmaya devam eden kalıcı enflasyonun ortasında acil ekonomik kaygılara odaklanmayı sürdürmeyi amaçlamaktadır.

Uluslararası Para Fonu kısa bir süre önce küresel ekonomi için, enflasyonun ciddi bir durgunluğu tetiklemeden düştüğü "yumuşak iniş" olasılığının arttığına işaret etti. Bununla birlikte, büyüme ve ticaretin ortalama tarihi seviyelerin altında olduğunu da vurguladı.

Önceki G20 toplantıları, özellikle iki yıl önce Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Fas'ın Marakeş kentindeki son toplantıları sırasında başlayan Gazze'deki son savaşın ardından grup içindeki derin bölünmeler nedeniyle nihai bir bildiri üzerinde uzlaşmaya varmakta zorlandı.

Brezilya, Suudi Arabistan ve Güney Afrika ile birlikte, çatışmanın tırmandığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'deki eylemlerini yüksek sesle eleştiriyor ve her iki tarafta da önemli kayıplar yaşanıyor. ABD ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bölgede ateşkes talep eden bir kararını veto ederek Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması şartına bağlı geçici bir duraklamayı savundu.

Brezilya, Gazze çatışmasının ekonomik tartışmaları rayından çıkarmasını önlemek için, savaşlardan açıkça bahsetmeyen kısa ve öz bir açıklama yapılmasını önerdi. Bu hamle, bazı ülkelerin Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinin kınanması halinde bildiriye dahil edilmesini istediği gibi, İsrail'i sorumlu tutacak bir dile karşı çıkan ABD tarafından desteklendi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Brezilya'nın G20 görüşmeleri için odaklandığı konular arasında eşitsizlik, uluslararası vergi reformu, devlet borçları sıkıntısı ve sürdürülebilir kalkınma yer alıyor. Nisan ayında Washington'da yapılacak IMF ve Dünya Bankası toplantılarında iklim finansmanı ve çok taraflı banka reformlarının ön plana çıkması bekleniyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20'nin küresel sorunlarla mücadeledeki önemini vurgulayacak ve ABD ile Brezilya arasındaki diplomatik ilişkilerin iki yüzüncü yılını kutlamak üzere Brezilya Maliye Bakanı Fernando Haddad ile bir araya gelecek. Bu toplantı Brezilya'nın yapıcı ve bölücü olmayan işbirliğine olan bağlılığının altını çizmektedir.

ABD, Japonya ve Kanada'nın bildiride jeopolitik çatışmaların ekonomik etkilerinden ne ölçüde bahsedilmesini sağlayabilecekleri konusu henüz çözüme kavuşturulmamıştır. Ancak G20 dışişleri bakanlarının bir önceki toplantılarında bu konuya değinmemiş olmaları, jeopolitiği nihai belgeye dahil etme konusunda isteksiz olduklarını göstermektedir.

Farklılıklara rağmen, Rockefeller Vakfı'ndan Eric Pelofsky'nin de belirttiği gibi, G20 toplantılarının değeri devam ediyor; Pelofsky diyaloğun, hemen başarıya ulaşılmasa bile, beklenmedik bir ortak zemine yol açabileceğini öne sürdü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.