🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Basında bugün - 14 Ekim Pazartesi

Yayın Tarihi 14.10.2019 07:53
© Reuters.  Basında bugün - 14 Ekim Pazartesi

(Reuters aşağıdaki haber/haber başlıklarının doğruluğu ve geçerliliğiyle ilgili sorumluluk taşımamaktadır)

ANKARA, 14 Ekim (Reuters) -

MİLLİYET

-- ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Trump'ın, Suriye'nin kuzeyindeki ABD askerlerinin "ihtiyaten" geri çekilmesi talimatı verdiğini kaydetti.

-- Barış Pınarı Harekâtı için TOBB dünyaya mektup yazdı. Mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarına ve beş kıtadaki en büyük yedi iş örgütüne gönderiliyor.

-- Bütçeye vatandaş denetimi geliyor. Yeni bütçenin en önemli özelliği, vatandaşların ödediği verginin nerede ve nasıl kullanıldığını denetleyebilmesi olacak.

-- Dünya genelinde yatırım fonlarında tutulan altın miktarı, Eylül'de 2,808 tona ulaşarak tüm zamanların zirvesine çıktı.

--60 aya kadar olan çocuklarını kreş, anaokulu ve gündüz bakımevine gönderen sigortalı çalışan 10,250 kadına her ay 650 TL destek sağlanacak.

-- Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump'ın Twitter'dan paylaştığı mesajları okumadığını söyledi.

HÜRRİYET

-- Tel Abyad'a girdik. TSK, Resulayn'dan sonra M4 karayolunun da kontrolünü sağlayarak terör örgütüne ağır darbe vurdu.

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı harekâtına karşı çıkan Arap Birliği ülkelerine çok sert tepki gösterdi: Topunuz bir Türkiye etmezsiniz.

-- Deprem sigortasına talep patladı. Sadece bir hafta içinde İstanbul'da 350,000 konut DASK yaptırdı. 26 Eylül Silivri depremi sonrası DASK'a 7,000'in üzerinde hasar ihbarı yapıldı.

-- Zorlu Enerji, Türkiye'de verimsiz çalışan santrallarındaki gaz tribünlerini ABD'ye satıyor. Gaz tribünleri ABD'de yenilenebilir enerjiyi yedekleyecek.

-- Elektrikli otolar destek bekliyor. Her marka elektrikli otomobil geliştiriyor, satış için destek ihtiyacı artıyor.

-- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı harekâtına destek vermeyerek "Akan su değil, kandır" yorumunda bulunması ve Türkiye'nin Esad yönetimiyle diyaloğa geçmesi gerektiğini savunması, Ankara ve KKTC'de tepkiye yol açtı.

SABAH

-- Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa: Suriye'de siyasi çözüm artık daha yakın. Bu operasyonla geriye iki taraf kalacak; muhalefet ve rejim.

-- 10,000 fabrikaya acil dönüşüm çağrısı. Deprem önlemlerinde akla ilk önce konutlar gelse de yüzlerce kişinin çalıştığı fabrikaların da tehdit altında olduğu ortaya çıktı.

-- Savunma sanayisinde altın çağ. Geçen yıl 6.7 milyar dolar olan savunma ve havacılık sanayisi cirosu 26.9 milyar dolara, 2 milyar dolarlık ihracat 10.2 milyar dolara çıkarılacak.

-- Gıda terörü dudak uçuklattı. Yoğurda jelatin ve nişasta, köfteye at ve domuz eti, içeceğe kalp krizi riskini artıran kimyasal katan firmalar, cezayı ödeyip üretime devam ediyor.

-- Yılın ilk dokuz ayında hibrit otomobil satışları %142.2 artışla 7,625 adete, pazar payı ise 3.34'e çıktı.

-- Türkiye genelinde son beş yılda 215 HES, 90 RES ve 46 JES'in faaliyete geçmesiyle elektrik üretiminin %30'u HES, JES ve RES'lerden sağlandı.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.