40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Nintendo Switch 2’nin Nisan 2025’ten önce duyurulacağı doğrulandı

Yayın Tarihi 07.05.2024 12:08
Güncelleme Tarihi 07.05.2024 12:11
Nintendo Switch 2’nin Nisan 2025’ten Önce Duyurulacağı Doğrulandı
7974
-

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, şimdilik "Switch 2" olarak adlandırılan yeni oyun konsolunu, Nisan 2025’ten önce resmi olarak duyuracaklarını doğruladı.

Nintendo, 31 Mart’ta sona eren mali yılın finansal sonuçlarını bugün açıkladı. Başkan Furukawa, yeni dönem içinde Nintendo’nun yeni bir Switch konsolu duyuracağını onayladı. Mali yılın 31 Mart 2024’te sona erdiği göz önünde bulundurulduğunda, yeni cihazın gelecek yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor. Kesin bir çıkış tarihi henüz belirlenmemiş olsa da bazı söylentiler, yeni konsolun 2025 yılının başlarında piyasaya sürüleceğini iddia ediyor. Ayrıca şirket yetkilileri, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan yeni bir Nintendo Direct yayınını da doğruladı ancak bu etkinlikte Switch 2 ile ilgili bir duyuru yapılması beklenmiyor.

Nintendo’nun resmi X hesabında yayımlanan bir açıklamada Başkan Shuntaro Furukawa, bu mali yıl içerisinde Nintendo Switch’in halefiyle ilgili bir duyuru yapmayı planladığını belirtti. Nintendo Switch ilk olarak Mart 2015’te duyuruldu ve o zamandan bu yana 9 yıldan fazla bir süre geçti. Ek olarak Furukawa, Haziran ayında 2024’ün ikinci yarısında çıkacak olan Nintendo Switch yazılımı hakkında bilgi verilecek bir Nintendo Direct etkinliği düzenleneceğini de belirtti. Ancak bu etkinlik sırasında yeni konsolun kendisi hakkında herhangi bir bilgi verilmeyeceğinin altını çizdi.

Nintendo’nun paylaştığı son finansal rapora göre küresel Nintendo Switch satışları 141,32 milyon adede ulaştı. Bu rakam, şirketin Ocak 2024 ile Mart 2024 tarihleri arasında 2 milyon adet daha Switch konsolu sattığı anlamına geliyor.

Son olarak raporda, Nintendo’nun popüler oyunlarından The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ın şimdiye kadar 20,61 milyon kopya sattığı ve bu satışların 19,5 milyonunun doğrudan tüketicilere yapıldığı görülüyor. Ayrıca Super Mario Wonder oyununun global satışları, 13,44 milyon adede ulaşırken Nintendo’nun en çok satan oyunu Super Mario Kart 8 Deluxe ise 8,18 milyon ek satışla toplamda yaklaşık 62 milyon kopya satışına erişti. Bu rakamlar, Nintendo’nun oyun konsolu pazarındaki güçlü konumunu ve devam eden popülerliğini gözler önüne seriyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu haber ilk olarak Techolay sitesinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.