🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önceAdil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Google, Gemini ve Gemini Nano’yu Android’e entegre edecek

Yayın Tarihi 16.05.2024 11:18
Google, Gemini ve Gemini Nano’yu Android’e Entegre Edecek
GOOGL
-

Google (GOOGL), yapay zekanın öne çıktığı bir I/O etkinliği düzenledi. Şirket, son güncellemelerle yapay zekayı daha geniş kitlelere ulaştırmaya odaklanmış durumda ve bu alanda pek çok yenilik sunuyor. Yapay zeka, Android işletim sisteminin merkezinde yer alıyor ve Google, "Gemini" adını verdiği uygulaması sayesinde tüm işlemleri daha akıllı ve bağlamsal bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Gemini, uygulamalar arası ve ekrandaki içeriklerle daha entegre çalışabilmek için sürekli olarak geliştiriliyor.

Google, Gemini ve Gemini Nano gibi yapay zeka özellikleri ile Android’i yeniden şekillendiriyor

Google, Gemini adlı yapay zeka modeli ile kullanıcı deneyimini büyük ölçüde yeniden şekillendirmek istiyor. Artık işletim sisteminin her yerinden erişilebilen bir panel aracılığıyla yapay zeka destekli aramalar yapılabilecek. Kullanıcılar, arama sonuçlarını doğrudan Notlar veya Mesajlar gibi uygulamalara sürükleyip bırakabilecek. Ayrıca Google, Gemini’nin YouTube içerisinde işleyişini gösteren bir demo da sundu. Bu demo, kullanıcıların “Bu videoya sor” butonu aracılığıyla videonun farklı bölümleri hakkında bağlamsal bilgi alabilmelerini sağlıyor.

Şirket, Gemini’nin gelişmiş versiyonu olan Gemini Advanced özelliğiyle, kullanıcıların belgeler üzerinde daha etkili bir şekilde arama yapmalarını ve sorgulamalarını sağlayacak. Örneğin, “Bu PDF’ye Sor” butonu ile belgelerdeki bilgilere hızlı ve kolay erişim imkanı sunulacak. Bu yeni özelliklerin önümüzdeki aylarda global olarak kullanıma açılması planlanıyor. Kullanıcılar, Gemini’yi aktif ettiklerinde Android ekranlarında olup bitenleri daha iyi anlamalarına yardımcı olacak birtakım dinamik öneriler alacak.

Google, akıllı telefonlar için tasarladığı Gemini Nano ile çok modluluk desteğini artırıyor. Bu özellik; görüntüleri, sesleri ve konuşma dilini birleştirerek kullanıcı deneyimini zenginleştirecek özellikler barındırıyor ve yıl sonunda Pixel cihazlarda kullanılabilir olacak.

Çok modluluk desteğinin bir parçası olan yeni "TalkBack" özelliği, kullanıcıların görsel içerik hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, aile ve arkadaşlarından gelen fotoğraflardaki detayları daha iyi anlayabilecek veya çevrim içi alışveriş sırasında ürünlerin stil ve tasarımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere erişebilecek. TalkBack, eksik görsel bilgileri tamamlayarak kullanıcı deneyimini zenginleştirecek bir yenilik olarak öne çıkıyor.

Öte yandan Google, kullanıcıların telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak izleyen ve dolandırıcılık girişimlerini tespit edebilen bir Gemini Nano özelliği tanıttı. Bu özellik, şüpheli bir çağrı algılandığında kullanıcıya çağrıyı hemen sonlandırma veya dinlemeye devam etme seçeneği sunuyor.

Bu haber ilk olarak Techolay sitesinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.