🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Tesla ve Li Auto Nisan Ayında Çin'deki Pazar Payında Düşüş Gördü; BYD ve Nio Büyüme Yaşadı

Yayın Tarihi 17.05.2024 18:03
© Reuters.
TSLA
-
1211
-
NIO
-
LI
-

Cuma günü yeni açıklanan verilere göre Tesla (TSLA) ve Li Auto (NASDAQ:LI) Nisan ayında Çin'deki pazar paylarında bir düşüş yaşadı.

Özellikle Tesla'nın Çin otomobil pazarındaki payı, şirketin ay sonuna doğru fiyatlarını 14.000 yuan düşürmesine ve çeşitli finansman seçenekleri sunmasına rağmen Nisan ayında yüzde dört puan düştü.

Piyasa analistleri, Tesla'nın her çeyreğin başında ihracata odaklanma stratejisinin bir önceki ayda gözlenen yurtiçi satışlardaki düşüşte rol oynamış olabileceğini öne sürüyor.

Çinli elektrikli araç üreticisi Li Auto da Nisan ayında farklı bölgelerdeki pazar payında bir gerileme olduğunu bildirdi. Bu durum özellikle, bir önceki ay yüzde on üç puanlık bir artışın ardından bir önceki aya göre payının yüzde sekiz puan azaldığı Shenzhen'de belirgindi.

Bununla birlikte Li Auto, yeni L6 modelinin tanıtılması ve Nisan ayının ikinci yarısında L serisi araçlar için uygulanan fiyat indirimlerinin etkisiyle Mayıs ve Haziran aylarında satışlarda bir artış bekliyor. Bu değişiklikler pazar payının toparlanmasına yol açabilir.

LI hisseleri Cuma günü Hong Kong'da yapılan işlemlerde %3,8 oranında düşüş gösterdi.

Buna karşılık, Nio ve BYD hisseleri, her iki şirketin de Nisan ayında pazar payında büyüme yaşamasının ardından kazanç elde etti.

Analistler, BYD'nin satış ivmesinin "Honor" serisindeki son güncellemeler nedeniyle güçlü olmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca Qin L ve Seal 06 DM-i modellerinde DMI 5.0 teknolojisinin yakında piyasaya sürülmesinin alt kademe şehirlerde satışların artmasına yol açabileceğini öngörüyorlar. Bu bölgelerde şarj altyapısı daha az gelişmiş olduğu için plug-in hibrid elektrikli araçlara (PHEV) daha fazla talep var.

BYD'nin hisse senedi değeri Shenzhen'de %0,6 oranında artarken, Nio'nun Amerika Birleşik Devletleri'nde işlem gören hisseleri %1,3 oranında yükseldi.


Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.