🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Nvidia ve AMD Süper Bilgisayar Rekabetinde Pazar Payını Artırıyor

Yayın Tarihi 14.05.2024 15:40
© Reuters.
NVDA
-
AMD
-

Nvidia ve AMD (NASDAQ:AMD), son derece rekabetçi süper bilgisayar sektöründe pazar paylarını artırıyor.

Wells Fargo'nun piyasa analistleri, bu önde gelen yarı iletken üreticilerinin, yarı iletken endüstrisindeki rekabet güçlerinin önemli bir ölçütü olan gelişmiş süper bilgisayar pazarındaki konumlarını güçlendirdiklerini bildiriyor.

Özellikle, Çin dışında kullanılan NVIDIA (NASDAQ:NVDA) grafik işlem birimlerinin sayısı, NVIDIA GPU'ları içeren 196 süper bilgisayar sistemi ile bir önceki yıla göre %34 arttı.

Aynı zamanda AMD, Kasım 2023'te 140, Haziran 2023'te 121 ve Kasım 2022'de 101 olan AMD EPYC merkezi işlem birimleriyle donatılmış 157 süper bilgisayarla Haziran 2024'teki Top500 süper bilgisayar listesindeki pazar payında artış görmeye devam etti.

Top500'de listelenen AMD EPYC CPU çekirdeklerinin toplam sayısı yaklaşık 16,82 milyona ulaştı ve bu da %26'lık bir pazar payı anlamına geliyor. Bu, Kasım 2023 ve Haziran 2023 listelerinde sırasıyla yaklaşık 15,2 milyon çekirdek veya %24 pazar payı ve 11,81 milyon çekirdek veya %20 pazar payından bir artış anlamına geliyor.

Analistler, "16 süper bilgisayarın Genoa serisi AMD EPYC CPU'larla donatıldığını, bir önceki listede bu sayının 5'e yükseldiğini, Milan serisi AMD EPYC CPU'ları kullanan sistem sayısının ise 74 olduğunu, bu sayının bir önceki listede 66, bir yıl önce ise 58 olduğunu" gözlemledi.

Ayrıca, Haziran 2024 tarihli Top500 listesinde, Kasım 2023'te 186 olan hızlandırıcı üniteli süper bilgisayar sayısı şimdi 196'ya yükseldi.

NVIDIA GPU'ları 172 süper bilgisayarda bulunuyor ve Çin dışındaki tüm hızlandırıcı birimlerinin %52'sini temsil ediyor. AMD GPU'ları 14 süper bilgisayarda kullanılıyor ve bu da toplam hızlandırıcı çekirdeklerinin %28'ine denk geliyor. Intel (NASDAQ:INTC) GPU'lar hızlandırıcı çekirdeklerinin %20'sini oluştururken, Aurora süper bilgisayarının Max Serisi GPU'su bu rakama katkıda bulunuyor.


Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.