🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kazanç görüşmesi: Novozymes mütevazı büyüme ile istikrarlı görünümünü koruyor

Yayın Tarihi 04.05.2024 02:51
© Reuters.
NVZMF
-

Novozymes (NZYM-B.CO), %4'lük organik satış büyümesiyle beklentileri karşılayarak 2024 yılı için tutarlı bir ilk çeyrek performansı ortaya koydu. Şirketin Food & Health Biosolutions ve Planetary Health Biosolutions bölümleri, özellikle %14'lük bir artış gösteren gelişmekte olan pazarlarda büyümenin temel itici güçleri oldu. Ancak gelişmiş pazarlarda hafif bir düşüş yaşandı.

Bu çeyrekte sekiz yeni ürünün lansmanını yapan Novozymes, maliyet ve gelir sinerjileri konusunda ilerleme kaydederek yılın tamamında %5-7 arasında bir organik satış büyümesi ve yaklaşık %35'lik bir düzeltilmiş FAVÖK marjı elde etmeyi bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Novozymes, %4 organik satış büyümesi ile güçlü bir ilk çeyrek performansı bildirdi.
  • Gelişmekte olan pazarlarda organik satışlarda %14'lük önemli bir artış görüldü.
  • Şirket sekiz yeni ürünü piyasaya sürdü ve maliyet ve gelir sinerjileri konusunda ilerleme kaydediyor.
  • Yılın tamamına ilişkin beklentiler %5-7 organik satış büyümesi ve %35 civarında düzeltilmiş FAVÖK marjı yönünde.
  • Özellikle Ev Bakımı alanında olumlu fiyatlandırma katkıları bekleniyor.
  • Marj iyileşmelerinin yılın ikinci yarısında, tam sinerji etkilerinin ise 3. ve 4. çeyrekte görülmesi bekleniyor.

Şirket Görünümü

  • Novozymes 2. çeyrekte güçlü ivmenin devam etmesini ve iki şirketin entegrasyonunda sağlam ilerleme kaydedilmesini bekliyor.
  • Şirket, İnsan Sütü Oligosakkaritlerinde (HMO'lar) beklenen mütevazı büyüme ile tüm yıl beklentilerini karşılayacağından emin.
  • Çin'deki satışların düzenleyici süreçler nedeniyle gelecek yıla kadar gerçekleşmesi beklenmiyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Gelişmiş pazarlar organik satış büyümesinde %1'lik bir düşüş gösterdi.
  • Kuzey Amerika besin takviyeleri pazarı henüz tam olarak toparlanmamıştır.
  • 2023'te görülen önemli büyümeye kıyasla 2024'te büyümede önemli bir artış beklenmiyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Novozymes, sağlık hizmeti uygulayıcıları kanalında olumlu işaretler ve Asya-Pasifik ve Avrupa bölgelerinde güç görüyor.
  • Hiperenflasyon olmasaydı şirketin organik satış büyümesi %8 olacaktı.
  • Çin'de büyük bir pazarlama kampanyasına atfedilen iyi bir büyüme ve rahatlık var.

Eksiklikler

  • Novozymes, 2'-FL'nin Çin'de gelecek yıla kadar satışının gerçekleşmesini beklemiyor, ancak yasal onay bekleniyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Fiyatlandırma tüm alanlarda büyümeye katkıda bulunurken, Ev Bakımında daha güçlü bir etki beklenmektedir.
  • Girdi maliyetlerinin düşmesi ve yılın ikinci yarısında daha düşük maliyetlere yol açması bekleniyor.
  • Kuzey Amerika Biyoenerji pazarı yeni ürün lansmanları ve coğrafi genişleme sayesinde büyümektedir.
  • Ev Bakımı'nın inovasyon, fiyatlandırma ve penetrasyon sayesinde %1-2'lik küresel pazar büyümesinden daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

Novozymes yöneticileri, şirketin stratejik yönüne duydukları güveni dile getirerek, çeşitli segmentlerinde büyümeyi sağlamada inovasyonun önemini vurguladılar. Şirketin Biyoenerji ve Ev Bakımı segmentlerindeki performansı özellikle dikkat çekicidir; çeşitlendirme ve inovasyon bu segmentlerin başarısının merkezinde yer almaktadır. Haziran ayında düzenlenecek Sermaye Piyasaları Günü'nün şirketin gündemi ve büyüme stratejileri hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

InvestingPro Insights

Novozymes'in ilk çeyrekteki güçlü performansı, 27,64 milyar USD'lik piyasa değeriyle finansal ölçütlerine de yansıyor ve güçlü bir pazar varlığını yansıtıyor. Şirketin inovasyon ve büyümeye olan bağlılığı, yatırımcıların şirketin gelecekteki kazançları için yüksek beklentilere sahip olduğunu gösteren 37,61 gibi yüksek bir F/K oranıyla daha da vurgulanmaktadır.

InvestingPro İpuçları, analistlerin Novozymes için cari yılda satış büyümesi öngördüğünü ve bunun şirketin %5-7'lik organik satış büyümesi beklentisiyle uyumlu olduğunu gösteriyor. Bu, büyüme fırsatları arayan yatırımcılar için olumlu bir işaret. Bu arada, şirketin temettü ödemelerini 24 yıl üst üste sürdürebilmesi, finansal istikrarını ve hissedar getirilerine olan bağlılığını gösteriyor.

InvestingPro verileri ayrıca Novozymes'in 12,94 gibi yüksek bir Fiyat/Defter katsayısıyla işlem gördüğünü ortaya koyuyor ki bu da hisse senedinin net varlıkları açısından zengin bir şekilde değerlendiğini gösterebilir. Bu durum, yatırım kararlarında defter değerine ağırlık veren yatırımcılar için önemli olabilir.

Novozymes'in finansal sağlığını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için platformda ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Şirketin değerlemesi, finansal istikrarı ve piyasa performansı hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek toplam 13 ipucu bulunmaktadır. Kullanıcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve bu değerli bilgilere erişebilirler.

  • Piyasa Değeri (Düzeltilmiş): 27,64 MILYAR ABD DOLARI
  • F/K Oranı: 37,61
  • Fiyat / Defter LTM Q4 2023: 12,94

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.