40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Kazanç görüşmesi: New York Times 1Ç 2024 kazançları dijital büyümeyi ortaya koyuyor

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 09.05.2024 18:19
© Reuters.
NYT
-

The New York Times Company (NYSE: NYT), dijital abonelik işinin düzeltilmiş işletme kârında (AOP) önemli bir büyümeyi ve istikrarlı gelir artışlarını desteklemesiyle 2024 için güçlü bir ilk çeyrek bildirdi. 210.000 net yeni dijital abonenin eklenmesi, 15 milyon abone hedefine bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor. Toplam reklam gelirlerindeki hafif düşüşe rağmen, şirket dijital reklamcılıkta bir artış gördü ve ikinci çeyrekte reklamveren talebinin artmasını bekliyor. Maliyet disiplinine odaklanmaya devam eden New York Times, bir yıl daha gelişmiş kârlılık ve güçlü serbest nakit akışı bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • The New York Times ilk çeyrekte 210.000 dijital abone kazanarak 15 milyon abone hedefine ulaştı.
  • Yeni dijital aboneliklerin yarısından fazlası paket ve çoklu ürün tekliflerinden geldi.
  • Dijital reklam gelirleri %3 oranında artarken basılı reklam gelirleri beklenenden daha iyi bir performans gösterdi.
  • Lisanslama, iştirak gelirleri ve Wirecutter gelirleri yaklaşık %8 artış gösterdi.
  • Düzeltilmiş işletme maliyetleri, stratejik kaynakların yeniden tahsisini yansıtacak şekilde %2,2 oranında arttı.
  • Düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 0,19 $'dan 0,31 $'a yükseldi.
  • İkinci çeyrek tahminleri toplam abonelik gelirlerinde %6-8 ve sadece dijital abonelik gelirlerinde %11-14 büyüme içeriyor.

Şirket Görünümü

  • Abone tabanının gelecek yılın sonuna kadar paket ve çoklu ürün aboneliklerinde %50'yi aşması bekleniyor.
  • Şirketin orta vadeli hedeflerini tutturma yolunda ilerlemesiyle birlikte 2024 yılı için güçlü kazanç artışı bekleniyor.
  • 2. çeyrek beklentileri: Abonelik gelirlerinin %6-8, sadece dijital abonelik gelirlerinin %11-14 ve genel reklam gelirlerinin düşük tek haneli rakamlarda artması.

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • Toplam reklam gelirlerinde hafif bir düşüş yaşanmıştır.
  • Gelir maliyeti, gazeteciliğe yapılan yatırımlar nedeniyle yaklaşık %3 oranında arttı.
  • Düzeltilmiş işletme maliyetlerinin 2. çeyrekte %4-5 oranında artması bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Dijital abonelik işi önemli bir AOP büyümesi sağlamaya devam ediyor.
  • Dijital reklam gelirleri ve diğer gelirler beklentileri aştı.
  • Satış ve pazarlama maliyetleri yaklaşık %3 oranında azaldı.
  • Düzeltilmiş genel ve idari giderler yaklaşık %4 azaldı.

Eksiklikler

  • Şirket yaklaşık 4 milyon dolar tutarında bir kıdem tazminatı ödemesi kaydetti.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirketin premium reklam kanvaslarına ve birinci taraf veri hedeflemesine dayanan temel dijital reklam işi, temel olarak yüksek CPM'dir.
  • The New York Times, bağımsız fiyatlandırma için potansiyel görüyor ve fiyatlandırmayı para kazanma için bir kaldıraç olarak kullanmaya devam edecek.
  • Organik trafik artışı ve zaman içinde satış ve pazarlama maliyetleri üzerinde beklenen kaldıraç.
  • Basın bültenindeki küçük bir içerik lisanslama kaleminin The New York Times ve The Athletic arasındaki şirketler arası lisanslamayı temsil ettiği ve konsolide rakamları etkilemediğine dair açıklama.

InvestingPro Insights

The New York Times Company (NYSE: NYT), dijital abonelik tabanının finansal performansında önemli bir rol oynamasıyla 2024 yılına umut verici bir başlangıç yaptı. Yatırımcıları şirketin son piyasa faaliyetleri ve finansal sağlığı hakkında daha fazla bilgilendirmek için bazı önemli InvestingPro Analizlerini burada bulabilirsiniz:

  • Şirketin piyasa değeri, piyasanın şirkete verdiği değeri yansıtan 7,68 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
  • Fiyat/kazanç (F/K) oranı 30,9 ve 1Ç 2024 itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı 28,26 olan The New York Times, yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla primli işlem görüyor.
  • 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla son on iki aydaki gelir artışı %5,64'tür ve bu da şirketin üst düzey performansında istikrarlı bir artışa işaret etmektedir.

The New York Times için InvestingPro İpuçları, şirketin temettüsünü 5 yıl üst üste artırarak hissedarlara değer iade etme taahhüdüne işaret ettiğini vurguluyor. Ayrıca, iki analist önümüzdeki dönem için kazanç tahminlerini yukarı yönlü revize ederek şirketin finansal beklentilerine dair olumlu bir bakış açısı ortaya koydu. Şirketin performansını ve potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için InvestingPro, hisse senedi oynaklığı, temettü tutarlılığı ve 52 haftanın en yüksek seviyelerine göre işlem pozisyonları hakkında bilgiler de dahil olmak üzere ek ipuçları sunuyor.

Daha kapsamlı bir analiz ve diğer InvestingPro İpuçlarına erişmek için ilgilenen okuyucular https://www.investing.com/pro/NYT adresini ziyaret edebilir. Ayrıca, INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve The New York Times Company için toplam 10 ek InvestingPro İpucuna erişim sağlayabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.