40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Kazanç görüşmesi: Mercury Systems 3Ç FY '24 sonuçlarını ve stratejik odağını tartışıyor

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 08.05.2024 12:30
© Reuters.
MRCY
-

Mercury Systems Inc. (MRCY) 2024 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve hem karşılaşılan zorlukları hem de gelecekteki büyümeyi desteklemek için uygulanan stratejik önlemleri tartıştı. Şirket, program maliyetlerindeki artış ve envanter rezervlerinin gelir ve marjlardaki düşüşe katkıda bulunan faktörler olduğunu kabul etti.

Bu olumsuzluklara rağmen Mercury Systems, zorlu programlardaki riskleri azaltma ve birikmiş işlerini genişletme konusundaki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca net işletme sermayesinin azaltılması ve ikinci ve üçüncü çeyreklerde şirket tarihindeki en yüksek fatura tutarlarına ulaşılması da vurgulandı.

İleriye dönük olarak Mercury Systems, 2025 mali yılında 1 milyar doları aşması beklenen rezervasyonlar ve 800 milyon ila 850 milyon dolar arasında olması öngörülen gelirle büyümeye geri dönmeyi bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Mercury Systems, program maliyetlerindeki artış ve envanter rezervleri nedeniyle mali yılın 3. çeyreğinde gelir ve brüt kar marjında düşüş yaşadı.
  • Şirket net işletme sermayesini azaltma ve serbest nakit akışını iyileştirme konusunda ilerleme kaydettiğini bildirdi.
  • Bu çeyrekteki net zarar ve negatif düzeltilmiş FAVÖK'e rağmen Mercury Systems '25 mali yılında büyümeye dönmeyi bekliyor.
  • Rezervasyonların 1 milyar doların üzerinde olması beklenirken, gelirin 800 milyon ila 850 milyon dolar aralığında olması öngörülüyor.
  • Şirket stratejik konumu ve uzay pazarı konusunda iyimserliğini koruyor.

Şirket Görünümü

  • Mercury Systems, öngörülebilir organik büyüme, genişleyen marjlar ve güçlü nakit akışı beklentisiyle 25 mali yılı ve sonrası için olumlu bir görünüm sergilemektedir.
  • Şirket, geliştirme programlarını üretime geçirmeye ve işletme sermayesini azaltmaya odaklanmayı planlıyor.
  • Mercury Systems, '25 mali yılının ilk çeyreğine kadar dört zorlu programda kalan riski ortadan kaldırmayı hedefliyor.
  • Geliştirme-üretim oranının 20/80 seviyesine geri dönmesi bekleniyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Üçüncü çeyreğe ilişkin finansal sonuçlar, bir önceki yıla kıyasla gelirlerde ve brüt kar marjında düşüş olduğunu gösterdi.
  • Mercury Systems bu çeyrekte net zarar ve negatif düzeltilmiş FAVÖK bildirdi.
  • Üçüncü çeyrekte serbest nakit akışı, temel olarak program maliyetlerindeki artış ve tedarikçi sorunları nedeniyle 25,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Şirket, 2. ve 3. çeyrekte tarihinin en yüksek faturalarını bildirdi.
  • Mercury Systems, '19 zorlu programdan 11'ini çözüme kavuşturdu ve bazıları üretim sözleşmelerine geçti.
  • Son kazanımlara ilişkin iyimserlik ve uzay pazarında üretim ve geliştirme sözleşmelerinin iyi bir karışımı var.

Eksiklikler

  • '24 mali yılında beklenenden daha düşük gelir ve kazanç rapor edilmiştir.
  • Üçüncü çeyrekte işletme sermayesinde, azaltma çabalarına rağmen bir artış olmuştur.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Dave Farnsworth ve Bill Ballhaus, sektör genelindeki tedarikçi sorunlarının 3. çeyrek faturaları üzerindeki yinelenmeyen etkisini tartıştı.
  • Şirket, rezervasyonlarda yıldan yıla yaşanan düşüşe rağmen boru hattının büyüklüğüne ve karışımına güveniyor.
  • Mercury Systems uzay pazarına ve geliştirme sözleşmelerinin yürütülmesine olan güvenini dile getirdi.

Mercury Systems'ın kazanç çağrısı, FY '24'ün 3. çeyreğinde karışık bir performans ortaya koyarken, zorlukları ele almak ve gelecekteki büyüme fırsatlarından yararlanmak için net stratejik girişimler belirledi. Şirket yönetimi, finansal ölçütleri iyileştirme ve özellikle gelecek vaat eden uzay sektöründe pazardaki konumunu güçlendirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

InvestingPro İçgörüleri

Mercury Systems Inc. (MRCY), son kazanç çağrısında vurgulandığı gibi zorlu bir mali ortamla karşı karşıya. Yönetim bu sorunları ele almak için adımlar atarken, InvestingPro verileri ve ipuçları şirketin mali sağlığı ve piyasa konumu hakkında daha derin bir anlayış sağlıyor.

InvestingPro Verileri:

  • Piyasa Değeri (Düzeltilmiş): 1,73 milyar dolar
  • 2024'ün 2. Çeyreği için Gelir Artışı (Üç Aylık): -%13,99
  • Fiyat, Önceki Kapanış: $29.11

InvestingPro İpuçları:

  • Analistler, Mercury Systems'in kârlılığa ulaşamayabileceği endişesiyle bu yıl için satışlarda düşüş ve net gelirde azalma bekliyor.
  • Bu zorluklara rağmen, şirketin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da bir miktar finansal esneklik sağlayabilir.

Bu görüşler, Mercury Systems'ın bir mali daralma döneminden geçerken kısa vadeli yükümlülüklerini yönetmeye yardımcı olabilecek bir likidite seviyesini koruduğunu göstermektedir. Şirketin piyasa değerlemesi, yatırımcılar için önemli bir husus olan son kapanış fiyatının da gösterdiği gibi, bu endişeleri yansıtmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Daha fazla araştırma yapmak isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/MRCY adresinde daha kapsamlı analiz ve rehberlik sunabilecek ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve Mercury Systems Inc. için daha incelikli bir yatırım perspektifi sağlayan toplam 7 InvestingPro İpucuna erişebilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.