Kazanç çağrısı: Veolia güçlü 1Ç 2024 performansı bildirdi, hedeflerini teyit etti

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 15.05.2024 00:17
© Reuters.
VEOEY
-

Veolia (VIE.PA), CEO Estelle Brachlianoff ve CFO Claude Laruelle'in 14 Mayıs'ta şirketin kazanç çağrısı sırasında kendinden emin bir görünüm sunmasıyla 2024'ün ilk çeyreğinde güçlü bir performans bildirdi. Çevre hizmetleri lideri, enerji fiyat etkileri hariç %3,9 artışla 11,5 milyar Avroya ulaşan satışlarıyla mükemmel ilk çeyrek sonuçları açıkladı. FAVÖK ve cari FVÖK de önemli ölçüde artış gösterdi ve şirket GreenUp stratejik programı ve yıl için finansal hedefleri doğrultusunda ilerliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Birinci çeyrek satışları enerji fiyat etkileri hariç %3,9 artışla 11,5 milyar Avro oldu.
  • FAVÖK %5,7 artışla 1,624 milyar Avroya, cari FVÖK ise %11,1 artışla 843 milyon Avroya yükselmiştir.
  • Net finansal borç, hedeflerle uyumlu olarak kontrol altında tutulmaktadır.
  • Başarılı sözleşmeler ve stratejik satın almalar Veolia'nın pazardaki konumunu güçlendirmiştir.
  • Veolia, 1,5 milyar Avro'nun üzerinde net gelir hedefi de dahil olmak üzere 2024 yılı için finansal hedeflerini teyit etmektedir.

Şirket Genel Görünümü

  • Veolia, organik büyüme, %5-6 FAVÖK büyümesi ve 350 milyon Avro'nun üzerinde verimlilik kazanımlarına odaklanarak 2024 hedeflerine ulaşma konusunda kendine güveniyor.
  • Şirket tüm yıl için FAVÖK seviyesinde 100 milyon Avro'luk bir döviz rüzgarı bekliyor ancak 1,5 milyar Avro'nun üzerinde bir net gelire ulaşma konusunda olumlu görüşünü koruyor.
  • Veolia 2027 yılına kadar 8 milyar Avro FAVÖK, FAVÖK'te ortalama %6 büyüme ve net sonuçlarda ortalama %10 büyüme hedefliyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Enerji faaliyetleri, düşük enerji fiyatları ve ılıman hava koşulları nedeniyle %16,5 oranında azalmıştır.
  • Şirket, artan amortisman ve karşılıklarla karşı karşıya kalarak FAVÖK'ün FVÖK'e geçişini etkilemiştir.
  • Yılın tamamı için FAVÖK seviyesinde 100 milyon Avroluk bir döviz rüzgârı beklenmektedir.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Water Tech'in %15 büyümesiyle Su ve Atık sektörlerinde güçlü performans.
  • Veolia'nın stratejik programı GreenUp, yılda 300 milyon € ek değer elde etmeyi hedefleyerek olumlu bir başlangıç yaptı.
  • Şirketin benzersiz konumu, PFAS arıtımı gibi çevresel hizmetlere yönelik artan talebi karşılamasını sağlamaktadır.

Bayanlar

  • Genel olarak güçlü performansa rağmen, enerji faaliyetleri hava durumu ve piyasa fiyatları gibi dış etkenler nedeniyle zarar görmüştür.
  • İlk çeyrekte minimum sermaye kazancı elde edilmiş olup, Sade sermaye kazancının ilk yarı sonuçlarında açıklanması beklenmektedir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler verimlilik planlarının elde tutulma oranını tartıştı ve mevcut oran yaklaşık %43'tü.
  • Veolia'nın CO2 için riskten korunma politikasının 2025 ve 2026 yıllarında Enerji işine fayda sağlaması bekleniyor.
  • Arjantin'deki döviz kurlarının etkisinin FAVÖK üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor.

Veolia'nın ilk çeyrek performansı, şirketin su kıtlığı ve enerji piyasasındaki dalgalanmalar gibi zorlukların üstesinden başarıyla gelmesiyle 2024 yılının geri kalanı için güçlü bir emsal oluşturdu. Dengeli bir coğrafi ayak izi ve çevre hizmetlerinde liderlik pozisyonu ile Veolia, küresel talep trendlerinden yararlanmak ve iddialı finansal ve stratejik hedeflerine ulaşmak için iyi bir konumdadır.

InvestingPro İçgörüleri

Veolia (VEOEY), ilk çeyrek performansına da yansıdığı üzere 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptı. İşte InvestingPro ve InvestingPro Tips'in gerçek zamanlı verilerine dayanan ve şirketin finansal sağlığını ve piyasa konumunu daha iyi gösteren bazı önemli bilgiler:

InvestingPro Verileri:

  • Şirketin piyasa değeri 22,98 milyar dolar ile çevre hizmetleri sektöründeki önemli varlığının altını çiziyor.
  • Veolia'nın fiyat/kazanç (F/K) oranı şu anda 22,39 seviyesinde ve bu oran 2023'ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aya göre düzeltildiğinde 25,24'e yükseliyor. Bu, hisse senedinin yakın vadeli kazanç büyümesine uygun bir değerleme ile işlem gördüğünü göstermektedir.
  • En son veriler itibariyle temettü verimi %3,18 olup, şirketin hissedarlara değer döndürme konusundaki kararlılığının bir kanıtıdır ve temettü ödemelerini 24 yıl üst üste sürdürmüştür.

InvestingPro İpuçları:

  • Veolia, Multi-Utilities sektörünün önde gelen oyuncularından biri ve son on iki aydır kârlı bir performans sergiliyor. Bu kârlılık, analistlerin şirketin bu yıl da kârlı kalacağı yönündeki tahminleriyle birleştiğinde, yatırımcılara şirketin finansal istikrarı konusunda güven veriyor.
  • Hisse senedi, düşük fiyat oynaklığı ile dikkat çekiyor ve sektörde potansiyel olarak daha istikrarlı bir yatırım seçeneği sunuyor. Ayrıca, 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görmesi, şirketin performansına yönelik güçlü piyasa güvenine işaret ediyor.

Daha derinlemesine analiz isteyen yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/VEOEY adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. Ayrıca InvestingPro'ya yıllık veya iki yıllık planlarla abone olmak isteyenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak ek %10 indirimden faydalanabilirler. Platformda Veolia'nın hisse senedi performansı ve potansiyel yatırım fırsatları hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek 6 InvestingPro İpucu daha listelenmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.