🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önceAdil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Kazanç çağrısı: Siemens, zorlukların ortasında güçlü 2. çeyrek sonuçlarıyla dayanıklılığını teyit ediyor

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 16.05.2024 20:01
© Reuters.
SIEGYm
-

Siemens AG (SIEGY) ikinci çeyrek için sağlam bir performans bildirerek, durgun makroekonomik ortam karşısında dayanıklılığını ortaya koydu. Şirket, güçlü bir top-line ivmesi yaşadı ve 114 milyar Euro'luk rekor bir sipariş birikimine ulaştı. Siemens Healthineers ve Akıllı Altyapı segmentleri güçlü bir performans sergilerken, Dijital Endüstriler, özellikle Çin'deki durgun endüstriyel talep nedeniyle daha düşük siparişlerle karşılaştı. Siemens, bazı bölümler için düzeltilmiş beklentilerle de olsa 2024 mali yılı için grup görünümünü teyit etti ve elden çıkarmalar ve satın almalar da dahil olmak üzere stratejik portföy optimizasyon adımlarını açıkladı.

Önemli Çıkarımlar

  • Siemens, 114 milyar Euro'luk rekor seviyedeki sipariş birikimiyle güçlü bir top-line ivmesi bildirdi.
  • Akıllı Altyapı ve Siemens Healthineers güçlü bir performans sergilerken, Dijital Endüstrilerde siparişler azaldı.
  • Siemens, 2024 mali yılı grup görünümünü teyit etti ancak Dijital Endüstriler için beklentileri ayarladı ve Akıllı Altyapı için görünümü daralttı.
  • Portföy optimizasyonu Innomotics'in KPS'ye satılmasını ve endüstriyel tahrik teknolojisinde bir satın almayı içeriyor.
  • Siemens sipariş birikiminden yararlanıyor ve ürün lansmanları ve Siemens EcoTech etiketi de dahil olmak üzere uzun vadeli stratejik önceliklere odaklanıyor.
  • Şirket, Hindistan'daki iş faaliyetlerinin ayrıştırılmasında ilerleme kaydediyor ve daha fazla optimizasyon faaliyeti bekliyor.
  • Siemens Mobility, Brightline West için yüksek hızlı tren setleri inşa etmek üzere tercih edilen teklif sahibi olarak seçildi.
  • Siemens'in dijital iş kolundaki gelir artışı, bulut tabanlı portföy genişletmelerindeki güçlü büyüme ile 2024 mali yılının ilk yarısında %13 arttı.

Şirket Genel Görünümü

  • Siemens, grup düzeyinde %4 ila %8 karşılaştırılabilir gelir artışı beklentisini teyit etti.
  • Akıllı Altyapı için tüm yıl beklentisi %8 ila %10 gelir artışı ve %16 ila %17 kar marjı olarak daraltıldı.
  • Dijital Endüstriler'in beklentisi -%8 ila -%4 gelir artışı ve %18 ila %21 kar marjına ayarlandı.
  • Mobilite, tüm yıl için %8 ila %11 gelir artışı beklentisini koruyor.
  • Siemens Finansal Hizmetler istikrarlı sonuçlar elde etti.
  • Siemens, '24 mali yılının tamamı için %21 ila %25 arasında daha düşük bir vergi oranı öngörüyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Dijital Endüstriler, özellikle Çin'deki durgun endüstriyel talepten etkilendi.
  • Dijital Endüstriler'de kâr düşüşü ve Siemens Healthineers'da net işletme sermayesinde büyümeye bağlı artış.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Güçlü performans ve rekor düzeyde sipariş birikimi.
  • Akıllı Altyapı ve Siemens Healthineers beklentileri aştı.
  • Siemens Mobility ve Siemens Finansal Hizmetler sağlam bir satış ve kâr performansı elde etti.
  • Dijital iş ve bulut tabanlı portföy genişletmelerinde güçlü büyüme.

Eksiklikler

  • Düşük talep nedeniyle Dijital Endüstriler için düşük siparişler.
  • Çin'deki distribütör kanallarındaki yüksek stok seviyelerinin takvim '24 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Çin'de ve diğer coğrafyalarda ürün otomasyonu işinde hızlı bir toparlanma beklenmiyor.
  • ABD'de süreç odaklı otomasyon pazarında ivme görülüyor.
  • Yazılım işi için güçlü fırsat hunisinin mali yılın ikinci yarısında güçlü bir performansa yol açması bekleniyor.
  • Siemens, otomasyon ve dijitalleşme alanındaki uzun vadeli pazar pozisyonuna güveniyor.
  • Şirketin sermaye tahsisi ve temettüler ve hisse geri alımları da dahil olmak üzere hissedar getirileri için önemli miktarda nakdi bulunmaktadır.
  • Siemens, inovasyona odaklanarak potansiyel birleşme ve satın alma fırsatlarına hazırdır.

Siemens'in güçlü çeyreği, karmaşık bir küresel pazar ortamında ilerlerken bile stratejik çevikliğini ve yeniliğe odaklanmasını yansıtıyor. Uzun vadeli büyüme ve operasyonel verimliliğe net bir vurgu yapan Siemens, özellikle makroekonomik koşullar istikrar kazandıkça ve yatırım duyarlılığı arttıkça, gelecekteki pazar fırsatlarından yararlanmaya hazırdır.

InvestingPro İçgörüleri

Siemens AG'nin (SIEGY) son çeyrek sonuçları, şirketin zorlu makroekonomik ortamdaki direncini yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda stratejik finansal konumunu da vurguluyor. InvestingPro verilerine göre, Siemens 149,33 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve bu da sanayi sektöründeki önemli varlığının altını çiziyor.

InvestingPro'nun dikkat çektiği bir ipucu, Siemens'in yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla düşük bir F/K oranıyla işlem görüyor olması. 15,65'lik cari F/K oranı ve 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki aydaki düzeltilmiş F/K oranı 16,29'dur. Bu durum, kazanç yörüngesi göz önüne alındığında hisse senedinin potansiyel olarak değerinin altında olduğunu gösterebilir ve bu da özellikle makul bir fiyata büyüme arayan yatırımcılar için önemlidir.

Ayrıca Siemens, 3 yıl üst üste temettüsünü artırarak ve 33 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürerek hissedar getirilerine olan bağlılığını göstermiştir. Bu tutarlılık, 2024 yılı başı itibarıyla %1,83'lük temettü getirisi ve 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla son on iki ayda %11,47'lik kayda değer bir temettü büyümesi ile yansıtılmaktadır.

Siemens AG hakkında daha derin yatırım içgörüleriyle ilgilenen okuyucular için ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Bunlar arasında şirketin düşük fiyat oynaklığı, Endüstriyel Holdingler sektöründe önde gelen bir oyuncu olma durumu ve ılımlı borç seviyesine ilişkin gözlemler yer alıyor. Kapsamlı bir analiz için https://www.investing.com/pro/SIEGY adresini ziyaret edin ve InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın. Daha bilinçli yatırım kararları vermenize yardımcı olacak 9 ek InvestingPro İpucu listelenmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.