🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önceAdil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Kazanç çağrısı: Pason Systems, pazardaki zorluklara rağmen ilk çeyreği sağlam geçirdi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 04.05.2024 15:52
© Reuters.
PSI
-
PSI
-

Pason Systems Inc. (PSI.TO), 2024 yılının ilk çeyreğinde Kuzey Amerika sondaj faaliyetlerindeki %15'lik düşüşe rağmen gelirlerini geçen yılın aynı dönemine kıyasla %7 artırarak 104,8 milyon dolara yükselttiğini bildirdi. Şirketin Kuzey Amerika'daki sondaj faaliyeti yeni bir rekora imza atarak sektördeki gün başına geliri bir önceki yıla göre %8 artışla 1.000 dolara yükseldi. Uluslararası Sondaj segmentinin gelirinde ise Arjantin'deki devalüasyon nedeniyle %6'lık hafif bir düşüş görüldü. Pason ayrıca Intelligent Wellhead Systems'ın (IWS) satın alımını tamamlayarak önemli bir gayri nakdi kazanç elde etti.

IWS ile desteklenen Tamamlama segmenti, 28 aktif iş ve gün başına yüksek gelir ile güçlü bir çeyrek geçirdi. Güneş enerjisi ve enerji depolamaya odaklanan bir iştirak olan Energy Toolbase, bir önceki yıla göre %31'lik bir gelir artışı elde etti. Şirketin net geliri, IWS'nin satın alınmasından elde edilen muhasebe kazancı da dahil olmak üzere 69,5 milyon dolar oldu. İleriye dönük olarak Pason Systems, uluslararası genişlemesini ve tamamlama teknolojisi ile güneş enerjisi ve enerji depolama pazarlarındaki büyümesini sürdürmeyi ve aynı zamanda temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara değer sağlamayı planlıyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Pason Systems'ın ilk çeyrek geliri bir önceki yıla göre %7 artarak 104,8 milyon dolara yükseldi.
  • Kuzey Amerika Sondaj işletmesi, sektör günü başına gelirde yeni bir rekor kırdı.
  • Uluslararası Sondaj segmenti geliri Arjantin pezosunun değer kaybetmesi nedeniyle hafif bir düşüş gösterdi.
  • IWS'nin satın alınması 50,8 milyon dolarlık gayri nakdi kazanca katkıda bulundu.
  • Tamamlama segmenti ve Energy Toolbase güçlü bir performans sergiledi.
  • Bu çeyrekteki net gelir, IWS'nin yeniden değerleme kazancının da etkisiyle 69,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Şirket, büyüme ve hissedar getirisi planlarıyla olumlu bir görünüm sergilemeye devam ediyor.

Şirket Görünümü

  • Pason Systems, gelir artışıyla sektördeki faaliyetlerin önüne geçmeyi hedefliyor.
  • Uluslararası pazarlarda genişleme planları devam etmektedir.
  • Tamamlama teknolojisi ile güneş enerjisi ve enerji depolama pazarlarından elde edilen gelirin artırılmasına odaklanılıyor.
  • Şirket büyümeyle ilgili yatırımlar yapmaya devam edecektir.
  • Temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara nakit geri dönüşü taahhüdü.

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Kuzey Amerika sondaj faaliyetlerinde %15'lik bir düşüş rapor edilmiştir.
  • Uluslararası Sondaj segmenti, para birimindeki değer kaybı nedeniyle %6'lık bir gelir düşüşü yaşadı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Kuzey Amerika'da sektör günü başına rekor düzeyde gelir.
  • Tamamlama teknolojisi ile güneş enerjisi ve enerji depolama segmentlerinde güçlü performans.
  • Özellikle IWS işinde 2025 yılına kadar beklenen büyüme ile olumlu görünüm.

Kaçırılanlar

  • Genel büyümeye rağmen şirket, Kuzey Amerika sondaj faaliyetlerindeki düşüş ve döviz kurunun etkisi gibi zorluklarla karşılaştı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • BMO Capital Markets, IWS işinin büyüme planları ve pazar rekabeti hakkında sorular sordu.
  • Pason Systems, müşteri talebine dayalı olarak IWS modüllerinin doğrusal olmayan bir şekilde eklendiğini kabul etti.
  • Şirket, 2024 yılı için öngördüğü 20-25 milyon dolarlık gelir artışına güveniyor.
  • IWS, öncelikle ABD'de faaliyet gösteren sektörde lider bir oyuncu olarak kabul ediliyor.
  • Ar-Ge ve genel yönetim giderleri, IWS'nin çoğunlukla sabit kalması beklenen finansallarının dahil edilmesi nedeniyle artmıştır.
  • Şirketin web sitesinden kayıt yaptırılabilecek olan Yatırımcı Günü 30 Mayıs'ta planlanmaktadır.

Pason Systems'in ilk çeyrek performansı, özellikle Kuzey Amerika'daki pazar zorlukları karşısında dayanıklılık göstermektedir. Şirketin stratejik satın almaları ve sondaj ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki teknolojiye odaklanması, onu sürekli büyüme için konumlandırmıştır. Güçlü bir bilançoya ve uluslararası genişleme ve teknoloji geliştirme için net bir plana sahip olan Pason Systems, istikrarlı getiriler yoluyla hissedar değeri sağlarken pazar fırsatlarından yararlanmaya hazırlanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.