Kazanç çağrısı: OTE toplam gelirlerinde %9 artış bildirdi

Yayın Tarihi 15.05.2024 00:22
© Reuters.
HLTOY
-

Lider telekomünikasyon sağlayıcısı OTE, 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını, gelirlerinde önemli bir büyüme kaydettiğini ve stratejik dönüşümünde ilerleme kaydetmeye devam ettiğini bildirdi. CEO Michael Tsamaz ve CFO Babis Mazarakis, 2024 İlk Çeyrek Finansal Sonuçları konferans görüşmesi sırasında şirketin performansını özetleyerek ağ geliştirmeleri, dijital hizmet lansmanları ve etkin maliyet yönetimine vurgu yaptı.

Toplam grup gelirlerindeki %9'luk ve Yunanistan gelirlerindeki %10'luk artışla birlikte şirket, önemli bir hissedar ücret beklentisi de dahil olmak üzere tüm yıl hedeflerine ulaşma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • OTE'nin toplam grup gelirleri %9 oranında artarken, Yunanistan'dan elde edilen gelir %10 oranında yükseldi.
  • Şirket, personel giderlerini başarılı bir şekilde %50'nin üzerinde azalttı ve yüksek FAVÖK marjlarını korudu.
  • Net finansal giderler, yüksek faiz oranlarına bağlı olarak bir önceki yıla göre %27 oranında azaldı.
  • OTE, 2024 yılı için 450 milyon Avroluk hissedar ödemesi taahhüdünü teyit etti.
  • İlk çeyrekteki düzeltilmiş yatırım harcamaları, Yunanistan'daki eve kadar fiber dağıtımına odaklanarak 118 milyon Avro'ya yükseldi ve tüm yıl için 610 milyon Avro ila 620 milyon Avro arasında bir tahmin yapıldı.
  • Kiralamalar sonrası serbest nakit akışı 127 milyon Avro olurken, tüm yıl için hedef 470 milyon Avro.
  • Şirket, 4. çeyrekte devlet sübvansiyonu ile desteklenen yüksek hızlı ve fiber bağlantılardan sabit pazarda büyüme bekliyor.
  • ICT gelirlerinin, uygulamalar ve sürdürülebilir bakım gelirleri sayesinde çift haneli rakamlarda büyümesi bekleniyor.
  • Dördüncü çeyrekte bir kupon programının başlatılmasının, o çeyrekten itibaren bir gelir artışı sağlaması bekleniyor.
  • OTE, kule varlıklarını ayrı bir iştirak olarak ayırma potansiyelini araştırıyor.

Şirket Görünümü

  • OTE 2024 hedeflerini teyit etti ve bu yılki strateji ve hedeflerine olan güvenini koruyor.
  • Şirket, dördüncü çeyrekteki devlet sübvansiyonunun da yardımıyla sabit pazar gelirlerinin artmasını bekliyor.
  • OTE, operasyonel verimliliği artırabilecek kule varlıklarının ayrıştırılması için fırsatları gözden geçiriyor.

Ayıda Öne Çıkanlar

  • Şirket, pazardaki yapısal değişiklikler nedeniyle yüksek marjlı toptan satış gelirlerinde düşüş bildirdi.
  • Kiralamalar sonrası serbest nakit akışı, temel olarak yüksek vergi ödemeleri nedeniyle bir önceki yıla göre azaldı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • OTE'nin ağ üstünlüğü ve yeni dijital ve finansal hizmetlerin başarılı lansmanı, onu sürdürülebilir bir dijital hizmet sağlayıcısı olarak konumlandırdı.
  • Şirketin mobil veri büyümesi, sınırsız veri planları ve artan uygulama kullanımına bağlı olarak güçlü oldu.

Eksiklikler

  • OTE'nin Romanya'daki operasyonlarının satış sürecine ilişkin yeni bir güncelleme yapılmadı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler fiber ağın sınırlılıklarını ve müşteri tesislerinin hızlarını arttırmak için premium bir hizmetin geliştirilmesini tartıştı.
  • Telekom Romania Mobile'ın satışının tamamlandığı ve 2024 yılında fiyatların artırılmayacağı taahhüdü verildi.
  • Mobil telefon kulelerinin potansiyel satışı, 10 gigabaytlık pilot sabit tüketici hizmeti ve FAVÖK trendleriyle ilişkili olarak şirketin değeri hakkındaki sorular ele alındı.

OTE (ticker not provided), müşterilerine ve hissedarlarına değer sunmaya net bir şekilde odaklanarak dönüşüm ve büyüme yolculuğunda kararlı olmaya devam ediyor. Şirketin stratejik girişimleri ve 2024'ün ilk çeyreğindeki güçlü finansal performansı, yılın geri kalanı için olumlu bir hava oluşturdu.

InvestingPro İçgörüleri

OTE'nin güçlü finansal performansı ve stratejik girişimleri, dönüşüm ve büyüme yolculuğu için olumlu bir ton oluşturdu. OTE'nin finansal sağlığı ve pazardaki konumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için InvestingPro'nun bazı önemli verilerine ve görüşlerine göz atalım.

InvestingPro Verileri, OTE'nin piyasa değerinin 6,27 milyar dolar olduğunu ortaya koyuyor ve bu da yatırımcıların şirketin pazardaki konumuna ve gelecek beklentilerine olan güvenini yansıtıyor. Şirketin F/K oranı şu anda 11,19 seviyesinde ve bu da yakın vadeli kazanç büyümesiyle karşılaştırıldığında potansiyel olarak cazip bir değerlemeye işaret ediyor. Dahası, 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı 10,46 ile daha da düşüktür ve bu da şirketin kazançlarının piyasa tarafından değerinin altında değerlendirilebileceğini düşündürmektedir. Aynı dönem için sadece 0,26 olan PEG oranı ile OTE'nin büyüme oranı kazançlarına göre yüksektir ve bu da yatırımcılar için bir satın alma fırsatına işaret edebilir.

InvestingPro İpuçları, OTE'nin finansalları ve operasyonlarındaki çeşitli güçlü yönleri vurguluyor. Özellikle, OTE yüksek bir hissedar getirisine sahip ve bu da şirketin 2024 yılı için 450 milyon Euro hissedar ödemesi taahhüdüyle uyumlu. Ayrıca, analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor ve OTE'nin son on iki ayda kârlı olması da bunu destekliyor. Bu görüşler, şirketin hissedarlarını ödüllendirirken finansal istikrarı koruma becerisinin altını çiziyor.

Daha derin analiz ve ek ölçümlerle ilgilenen okuyucular için InvestingPro, OTE için https://www.investing.com/pro/OTE adresinden erişilebilecek daha fazla InvestingPro İpucu sunuyor. Unutmayın, InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanabilir ve InvestingPro 'nun finansal içgörülerinin tüm potansiyelini ortaya çıkarabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.