40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Kazanç çağrısı: Nuwellis, 2024 yılının ilk çeyreğinde mütevazı bir gelir artışı bildirdi

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 07.05.2024 19:02
© Reuters.
NUWE
-

Bir tıbbi cihaz şirketi olan Nuwellis Inc. (NUWE), 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %2'lik bir artışla 1,9 milyon dolar gelir elde ettiğini bildirdi. Bu büyüme temel olarak sarf malzemesi kullanımındaki %11'lik artıştan, özellikle de gelirde %40'lık önemli bir artış yaşayan pediatri sektöründen kaynaklandı.

Genel büyümeye rağmen şirket, azalan kullanım ve danışmanlık satışları nedeniyle kalp yetmezliği gelirinde %38'lik bir düşüş yaşadı. Nuwellis, güçlü yeni müşteri portföyünün de desteğiyle önümüzdeki yıl sermaye satışlarında artış bekliyor. Şirket bu çeyreği 1,4 milyon dolar nakit ve nakit benzerleri ile tamamladı ve 30 Nisan'da halka arz yoluyla 2,7 milyon dolar daha topladı.

Önemli Çıkarımlar

  • Nuwellis, 2024'ün ilk çeyreğinde 1,9 milyon dolara ulaşarak bir önceki yıla göre %2'lik bir gelir artışı bildirdi.
  • Pediatrik müşteri kategorisi, eklenen beş yeni hesapla birlikte %40'lık önemli bir gelir artışı kaydetti.
  • Kalp yetmezliği geliri %38 oranında azalırken, kritik bakım geliri değişmedi.
  • Nuwellis, yeni hedef hesaplardan oluşan güçlü bir boru hattı nedeniyle sermaye satışlarında bir artış bekliyor.
  • Şirket, SeaStar Medical ve DaVita ile yeni tıbbi cihazlar ve tedaviler üzerinde işbirliği yapıyor.
  • Brüt kar marjı %64,1 olarak gerçekleşirken, işletme giderleri maliyet tasarrufu önlemleriyle azaltıldı.
  • Şirket bu çeyreği 1,4 milyon dolar nakit ile kapattı ve yakın zamanda yapılan halka arzdan 2,7 milyon dolar topladı.

Şirket Görünümü

  • Nuwellis, sermaye satışlarının yıl boyunca iyileşmesini bekliyor.
  • Şirket, beş yeni merkez açmak da dahil olmak üzere teknoloji ve teklifleri genişletmeye odaklanıyor.
  • Pediatrik özel cihazların çapraz satışı için potansiyel var.

Ayıda Öne Çıkanlar

  • Kalp yetmezliği gelirlerinde %38'lik önemli bir düşüş görüldü.
  • Pandemi sonrası hastane sermaye kısıtlamaları sermaye ekipmanı satışlarını etkiledi.
  • Pediatrik özel cihaz yazılımı Vivian'ın geliştirilmesi, danışmanlara olan bağımlılıktan etkilendi.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Pediatrik müşteri kategorisi gelirde %40'lık güçlü bir büyüme yaşadı.
  • SeaStar Medical ve DaVita ile yapılan işbirliklerinden olumlu pilot sonuçlar alındı.
  • Nuwellis personelini eğitiyor ve yeni cihazlar için IRB onaylarını takip ediyor.

Kaçırılanlar

  • Şirket, düşük kullanım ve danışmanlık satışlarına atfedilen kalp yetmezliği gelirinde bir düşüş yaşadı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Nestor Jaramillo, hastanelerin sermaye kısıtlamalarının ekipman satışları üzerindeki etkisini tartıştı.
  • Şirketin stratejisi klinik personelin eğitimini ve yeni merkezlerin genişletilmesini içeriyor.
  • Nuwellis'in sonbaharın başına kadar nakit akışı var ve Quelimmune'un ticarileştirilmesi ve DaVita pilot programı gibi önemli kilometre taşlarına odaklanmayı planlıyor.

Sonuç olarak, Nuwellis kalp yetmezliği segmentinde zorluklarla karşılaşsa da, şirket pediatri sektörü performansı ve stratejik işbirlikleriyle desteklenen büyüme yörüngesi konusunda iyimserliğini korumaktadır. Yönetim, mevcut finansal pozisyonlarının sonbaharın başlarında operasyonel ve ticari hedeflerini destekleyeceğinden emin.

InvestingPro İçgörüleri

Nuwellis Inc. (NUWE) pediatri sektöründe dayanıklılık göstermiş olup, bu durum hisse senedi fiyatının son bir hafta içinde %10,75'lik önemli bir getiri ile artmasında da yankı bulmuştur. Bu yükseliş, özellikle şirketin stratejik büyüme çabaları ışığında yatırımcı güveninin önemli bir göstergesidir.

Pediatri sektörünü çevreleyen iyimserliğe rağmen Nuwellis finansal zorluklarla boğuşuyor. Şirketin hızlı nakit yakımı, 1Ç 2023 itibarıyla son on iki ayda %198,89 gibi endişe verici bir oranda gerçekleşen faaliyet geliri marjından anlaşılmaktadır. Dahası, analistler Nuwellis'in bu yıl kârlı olmasını beklemediğinden, hisse senedi geçen ay%53,92 oranında düşerek şirketin kısa vadeli kârlılığına ilişkin piyasa şüpheciliğini yansıtabilir.

InvestingPro Data ölçümleri şirketin finansal sağlığının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Piyasa değeri sadece 3,85 milyon dolar olan Nuwellis, tıbbi cihaz sektöründe küçük bir oyuncu. Şirketin 1Ç 2023 itibarıyla son on iki ay için 0,87 olan Fiyat / Defter oranı, hisse senedinin varlıklarına göre değerinin altında olabileceğini göstermektedir. Ancak bu durum, şirketin aynı dönemdeki %3,76'lık mütevazı gelir artışıyla dengelenmelidir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Nuwellis'in finansal durumunu daha ayrıntılı incelemek ve daha fazla bilgi edinmek isteyen okuyucular için, yatırım kararlarına rehberlik edebilecek 15 InvestingPro İpucu daha mevcuttur. Bu ipuçlarına InvestingPro' nun platformu üzerinden erişilebilir ve kullanıcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden faydalanabilirler.

Sonuç olarak, Nuwellis Inc. bazı finansal türbülanslardan geçerken, şirketin pediatri sektöründeki son performansı ve yatırımcıların ilgisini çekme yeteneği gelecek için umut vaat ediyor olabilir. Yatırımcılar, şirketin operasyonel verimliliği ve uzun vadeli yaşayabilirliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için şirketin nakit yönetimini ve 9 Mayıs 2024'teki yaklaşan kazanç tarihini takip etmelidir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.