40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Kazanç çağrısı: MultiPlan 2024 1. çeyrek sonuçlarını açıkladı, tüm yıl beklentilerini teyit etti

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 09.05.2024 16:59
© Reuters.
MPLN
-

Sağlık hizmetleri maliyet yönetiminde önde gelen bir oyuncu olan MultiPlan Corporation (NYSE: MPLN), CEO Travis Dalton ve CFO Jim Head'in yönetiminde 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin kazanç çağrısını gerçekleştirdi. Talep işlemlerini sekteye uğratan bir siber güvenlik olayına rağmen, şirket ilk çeyrek gelirlerini 234,5 milyon $ olarak açıkladı. Şirket, ikinci çeyrek sonuçlarında bir artış bekleyerek 2024 yılının tamamı için beklentilerini teyit etti. MultiPlan, operasyonel verimlilik, yetenek kazanımı ve ürün geliştirmeye stratejik olarak odaklandığını vurgularken, hastalar için sağlık hizmeti maliyetlerini azaltma taahhüdünü de sürdürdü.

Önemli Çıkarımlar

  • MultiPlan, 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre marjinal bir düşüşle 234,5 milyon dolar gelir bildirdi.
  • Bir siber güvenlik olayı, talep işlemlerini etkiledi ve tahmini gelir etkisinin 5 milyon ila 6 milyon dolar arasında olmasına yol açtı.
  • Birinci çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK, bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,1'lik bir düşüşle 146,8 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Şirket 2. çeyrek gelirlerinin 235 milyon ila 250 milyon dolar arasında, düzeltilmiş FAVÖK'ün ise 145 milyon ila 160 milyon dolar arasında gerçekleşmesini bekliyor.
  • Gayri nakdi değer düşüklüğü giderleri şerefiye için 516,4 milyon dolar ve maddi olmayan varlıklar için 2,7 milyon dolar içeriyor.
  • MultiPlan organik büyümeye, borç azaltmaya odaklanmaya devam ediyor ve yakın gelecek için birleşme ve satın almalara öncelik vermiyor.

Şirket Görünümü

  • Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde finansal performansının iyileşeceğini öngörmektedir.
  • MultiPlan, veri varlıklarından yararlanarak yeni ürünler geliştirmeye ve yeni pazar segmentlerini keşfetmeye devam edecektir.
  • Liderlik ekibi operasyonel ölçütlere odaklanmıştır ve yönetici ekibini güçlendirmek için bir Operasyon Direktörü ve bir Personel Şefi eklemiştir.

Ayı Açısından Önemli Noktalar

  • İlk çeyrek gelirleri 2023'ün ilk çeyreğine kıyasla %0,9'luk hafif bir düşüş gösterirken, bir önceki çeyreğe göre %3,9 azaldı.
  • Düzeltilmiş FAVÖK giderleri önceki yılın çeyreğine göre 7,4 milyon dolar arttı.
  • Hasar işlemlerini sekteye uğratan siber güvenlik olayının etkileri halen devam ediyor.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselen Önemli Noktalar

  • MultiPlan uzun vadeli büyüme stratejisine olan bağlılığını bir kez daha teyit ediyor.
  • Şirket, Sürpriz Yok Yasası ile ilgili hizmetlere yönelik talep konusunda iyimserdir.
  • Büyüme ufukları arasında yeni veri ve karar bilimi ürünlerinin geliştirilmesi de yer alıyor.

Bayanlar

  • 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin gelirler şirketin beklentilerinin biraz altında kaldı.
  • Ağ tabanlı gelirler azalırken, analitik tabanlı gelirler ile Ödeme ve Gelir Bütünlüğü gelirlerinde hafif düşüşler görüldü.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, iletilen stratejilerine ve görünümlerine olan güvenini göstererek başka sorulara yanıt vermedi.

Ek Bilgiler

  • MultiPlan, Sürprizlere Hayır Yasası'nın çabalarını yansıtacak şekilde, hastaların bakiye faturalarını ortadan kaldırmak için sağlayıcı ağlarıyla aktif olarak müzakere etmektedir.
  • Davranışsal sağlık ve iyileşme hacimleri, önemli ağ dışı faaliyetlerle birlikte büyüme alanları olarak belirlenmiştir.
  • Şirket, kamusal imajını geliştirmeye ve sağlık sektöründeki rolü hakkında şeffaf tartışmalara girmeye odaklanmıştır.

MultiPlan'ın lider kadrosu, 2024'ün ilk çeyreğindeki ilk aksiliklere rağmen şirketin gidişatı konusunda iyimserliğini koruyor. Stratejik büyüme ve operasyonel mükemmelliğe net bir şekilde odaklanan MultiPlan, zorlukların üstesinden gelmeye ve sağlık sektöründe ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmaya hazırdır.

InvestingPro İçgörüleri

MultiPlan Corporation'ın (NYSE: MPLN) ilk çeyrek performansı, stratejik esneklik ve piyasa zorluklarının bir kombinasyonunu yansıtıyor. InvestingPro verileri ve ipuçları, MPLN'nin son hisse senedi hareketlerini ve finansal sağlığını değerlendiren yatırımcılar için ek bağlam sağlıyor.

InvestingPro Verileri:

  • Piyasa Değeri (Düzeltilmiş): 398,17 milyon $, şirketin piyasadaki mevcut değerini göstermektedir.
  • F/K Oranı (Düzeltilmiş) 1Ç 2024 itibarıyla son on iki ay: -2,06, bu da yatırımcıların mevcut kayıplara rağmen gelecekte kazanç artışı beklediğini gösteriyor.
  • 1Ç 2024 itibarıyla son on iki aylık gelir: 959,44 milyon $ ve %74,91'lik dikkate değer Brüt Kâr Marjı, şirketin gelirinin önemli bir kısmını brüt kâr olarak elde tutma becerisini göstermektedir.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro İpuçları:

1. MPLN'nin yönetiminin agresif bir şekilde hisse geri alımı yapması, şirket yönetiminin hissenin uzun vadeli değerine güvendiğinin bir işaretidir.

2. Hisse senedi son üç ayda önemli bir düşüş yaşadı ve fiyat toplam getirisi -%45,3 oldu, bu da şirketin temellerine ve uzun vadeli stratejisine inanan yatırımcılar için bir satın alma fırsatı sunabilir.

Yatırımcılar, analistlerin MPLN'nin bu yıl kârlı olmasını beklemediğini ve şirketin hissedarlara temettü ödemediğini unutmamalıdır. Bununla birlikte, değerlemesinin ima ettiği güçlü serbest nakit akışı getirisi, değer odaklı yatırımcılar için bir umut ışığı olabilir.

MPLN'nin finansallarını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro ek bilgiler sunuyor. https://www.investing.com/pro/MPLN adresinde MPLN için yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilecek 10 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır. Bu bilgilere erişmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.