🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kazanç çağrısı: Leroy Seafood Group 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü sonuçlar açıkladı

Yayın Tarihi 16.05.2024 02:58
© Reuters.
LSG
-

Önde gelen deniz ürünleri üreticilerinden Leroy Seafood Group, 2024 yılı ilk çeyrek kazançlarını açıkladı. Şirket, 842 milyon NOK'luk operasyonel FVÖK bildirerek işinin çeşitli segmentlerinde iyileşmeler olduğunu gösterdi.

Wild Catch segmentinde kotaların azalması ve Leroy Aurora'yı etkileyen düşük deniz sıcaklıkları gibi zorluklarla karşılaşmasına rağmen, şirket güçlü bir biyolojik performans göstermiş ve iddialı 2030 sürdürülebilirlik ve finansal hedeflerine doğru adımlar atmaktadır.

Önemli Çıkarımlar

  • Leroy Seafood Group 2024 yılının ilk çeyreğinde 842 milyon NOK operasyonel FVÖK elde etmiştir.
  • Biyolojik performans, bazı zorluklara rağmen özellikle Scottish Sea Farm ve Leroy Aurora'da iyileşmiştir.
  • Zayıf Norveç kronu nedeniyle 2023 yılında bakım yatırım harcamaları arttı ve 2024 yılı için de benzer bir seviye bekleniyor.
  • Beyaz balık işleme kapasitesine ve yeni çiftçilik teknolojisine geçen yıl yatırım yapıldı ve 2024'te kalkanlama teknolojisine ve smolt kalitesine yatırım yapılması planlanıyor.
  • Şirket Norveç'te önemli bir ayak izine sahiptir ve yerel ekonomilere ve ulusal vergi tabanına katkıda bulunmaktadır.
  • Leroy Seafood, 2025 hasat hedeflerine ulaşma yolunda ilerliyor ve iki yıl içinde EBIT'sini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
  • Şirket sürdürülebilir balık yemi, emisyon azaltımı ve katma değerli ürünler için balıkların tam kullanımı gibi sürdürülebilirlik önlemlerini uygulamaktadır.
  • Zorluklar arasında Wild Catch segmentinde morina ve mezgit balığı kotalarının azaltılması ve 2025'te daha da azaltılması beklenmektedir.

Şirket Genel Görünümü

  • Leroy Seafood, 2030 yılına kadar emisyonlarda %46'lık bir azalma ile 50 milyar NOK'un üzerinde gelir elde etmeyi hedeflemektedir.
  • Şirket, dünyanın en verimli ve sürdürülebilir deniz ürünleri değer zincirini oluşturmaya odaklanmıştır.
  • Operasyonel verimliliği ve ürün kalitesini artırmak için teknolojiye yapılan yatırımları geliştirme planları bulunmaktadır.
  • Leroy Seafood, iki yıl içinde FVÖK'ünü iki katına çıkarma hedefine ulaşacağından emin.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Morina ve mezgit balığı kotalarının azaltılması Wild Catch segmentini etkilemiştir.
  • Düşük deniz sıcaklıkları Leroy Aurora'nın performansını etkilemiştir.
  • Wild Catch segmenti için süregelen zorluklara yol açacak şekilde 2025 yılında daha fazla kota azaltımı beklenmektedir.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Çeşitli çiftlik segmentlerinde güçlü biyolojik performans rapor edilmiştir.
  • Şirket, biyolojik durum ve balık sağlığının iyileşmesi nedeniyle Scottish Sea Farm'da olumlu bir geri dönüş görmüştür.
  • Leroy Seafood'un teknolojiye yaptığı yatırımların operasyonel iyileştirmeler ve daha iyi hasat sonuçları getirmesi bekleniyor.

Kaçırılanlar

  • Leroy Sjotroll için üçüncü ve dördüncü üretim alanlarındaki lisans kapasitesinin azaltılması.

Soru-Cevapta öne çıkan noktalar

  • Leroy Seafood, 2025 yılına kadar sürdürülebilir lojistik ve katma değerli ürünler yaratmak için balığın tamamının kullanılması konusundaki taahhütlerini tartıştı.
  • Şirket, genetik, teknoloji ve üretim yöntemlerindeki ilerlemeler yoluyla 2024 hasat hedeflerine ulaşmak için operasyonel iyileştirmelere odaklanmıştır.
  • Yeni teknoloji ve süreç iyileştirmelerinin uygulanması yoluyla yetiştiricilikte önemli gelişmeler öngörüyorlar.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.