🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kazanç çağrısı: InspireMD ilk çeyrekte CGuard gelirlerinde büyüme bildirdi

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 14.05.2024 22:13
© Reuters.
NSPR
-

Bir tıbbi cihaz şirketi olan InspireMD, Inc. (NYSE American: NSPR), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla CGuard gelirinde %22'lik bir artış olduğunu vurguladı. Şirket bu çeyrekte 7,32 milyon dolarlık net zarara rağmen toplam 1,5 milyon dolar gelir ve 292.000 dolar brüt kâr elde ettiğini bildirdi. InspireMD'nin CGuard karotis stent sistemine yönelik C-Guardians pivotal ABD denemesi, 316 hastanın kaydedilmesi ve 30 günlük takipte bildirilen düşük advers olay insidansı ile iyi ilerliyor. Şirketin nakit rezervleri, nakit benzerleri ve pazarlanabilir menkul kıymetler dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 itibariyle 34 milyon dolar olarak rapor edilmiştir.

Önemli Çıkarımlar

  • InspireMD'nin ilk çeyrek CGuard geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre %22 artarak 1,5 milyon dolara ulaştı.
  • Şirket 2.553 CGuard stent satarak bir önceki yıla göre %25,6'lık bir artış kaydetti.
  • C-Guardians pivotal ABD denemesine 316 hasta kaydedildi ve bu yıl içinde bir ön piyasa onay başvurusu için yolda.
  • InspireMD'nin ilk çeyrekteki net zararı 7,32 milyon dolar olurken, brüt kârı 292.000 dolar olarak gerçekleşti.
  • Bir önceki yılın sonunda 39 milyon dolar olan nakit rezervleri, birinci çeyrek sonunda 34 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Şirket Görünümü

  • C-Guardians denemesinden elde edilen verilerin Ağustos veya Eylül aylarında FDA'ya sunulması planlanmaktadır.
  • CGuard Prime için onayın 2025'in ilk yarısında, SwitchGuard TCAR kitinin ise 2026'nın ilk yarısında çıkması bekleniyor.
  • Şirket, 2024 yılı sonuna kadar C-Guardians II çalışmasına hasta kaydetmeyi planlamaktadır.
  • Tandem lezyon erken fizibilite çalışmasında ilk hastanın 2. çeyrekte kaydedilmesi beklenirken, nörotopluluğa odaklanılması vurgulanmaktadır.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Şirketin geliri 2023 yılı sonunda 39 milyon dolardan 34 milyon dolara geriledi.
  • Birinci çeyrek brüt kar marjı, artan işe alım ve eğitim maliyetleri nedeniyle beklenenden biraz daha düşük gerçekleşti.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Brüt kar marjının, özellikle 2025'teki ABD lansmanı ile sonraki çeyreklerde toparlanması bekleniyor.
  • FDA, şirketin akut inme senaryolarını hedefleyen EFS programı için yaklaşımı onayladı.

Kaçırılanlar

  • Şirket ilk çeyrek için 7,32 milyon dolar net zarar bildirdi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yönetim önümüzdeki üç yıl içinde 60 kişilik bir satış gücü oluşturmayı planlıyor.
  • Üretim ve ABD tesislerinin genişletilmesi nedeniyle artan operasyonel gider beklentileri tartışıldı.
  • Şirket, devam eden destek ve çağrıya katılım için teşekkürlerini ifade etti.

InspireMD, CGuard için çok önemli ABD denemesi, nörotopluluğa genişleme ve yaklaşan ürün lansmanları için hazırlıklar da dahil olmak üzere stratejik hedeflerine odaklanmaya devam ediyor. Mevcut kayıplara rağmen, şirket gelecekteki büyüme ve karlılığı sağlamak için adımlar atıyor.

InvestingPro İçgörüleri

InspireMD, Inc. (NYSE American: NSPR), InvestingPro'nun şirketin performansı ve potansiyeli hakkında daha derin bir görüş sağlayan birkaç temel ölçütü ile son dönemde dinamik bir finansal manzara sergiledi.

InvestingPro Verileri, InspireMD'nin Piyasa Değerinin 56,45 milyon USD olduğunu ve şirketin piyasadaki mevcut değerlemesini yansıttığını gösteriyor. 2024'ün ilk çeyreğindeki net zararda vurgulanan zorluklara rağmen, şirket bu çeyrekte %71,64'lük önemli bir Gelir Artışı göstererek satışlarını etkin bir şekilde artırma becerisini ortaya koymuştur. Ayrıca, şirketin 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aydaki Brüt Kâr Marjı %29,12'dir; bu, iyileştirme için yer olduğunu gösterse de, şirketin satılan malların maliyetini muhasebeleştirdikten sonra gelirin bir kısmını elinde tutma kabiliyetini göstermektedir.

InvestingPro İpuçları, InspireMD'nin bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurduğunu ortaya koyuyor ki bu da finansal istikrar açısından olumlu bir işaret. Bu durum, 31 Mart 2024 itibariyle bildirilen 34 milyon $'lık nakit rezervi ile uyumludur ve şirketin stratejik girişimlerini ve Ar-Ge yatırımlarını destekleyebilecek güçlü bir likidite pozisyonuna işaret etmektedir. Bununla birlikte, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin etmediklerini ve bunun kısa vadeli kazançlar arayan potansiyel yatırımcılar için bir endişe kaynağı olabileceğini belirtmek önemlidir.

Kapsamlı bir analizle ilgilenen okuyucular için, InspireMD'nin finansal sağlığı ve gelecek beklentileri hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Bu ipuçlarını keşfetmek ve daha bilinçli yatırım kararları almak için InvestingPro'da InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek üzere INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı düşünün. InvestingPro'da listelenen toplam 9 ek ipucu ile yatırımcılar InspireMD'nin piyasa konumu ve performans ölçümleri hakkında daha ayrıntılı bir anlayış kazanabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.