🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Kazanç çağrısı: Fabrinet, güçlü 3. çeyrek sonuçlarının ardından yeni bir rekor yıl öngörüyor

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 07.05.2024 12:49
© Reuters.
FN
-

Karmaşık ürünlerin orijinal ekipman üreticilerine gelişmiş optik paketleme ve hassas optik, elektro-mekanik ve elektronik üretim hizmetleri sunan lider bir tedarikçi olan Fabrinet (FN), 2024 mali yılının üçüncü çeyreği için güçlü bir finansal performans açıkladı. Şirket, 731,5 milyon dolarlık rekor bir gelir ve hisse başına 2,39 dolarlık GAAP dışı net gelir bildirdi.

Etkileyici sonuçlar, optik iletişimde, özellikle de bir önceki yıla göre %150 artış gösteren datacom sektöründeki önemli büyümeden kaynaklandı. Otomotiv sektöründeki yavaşlama nedeniyle optik olmayan iletişim gelirlerinde hafif bir düşüş olmasına rağmen, şirket dördüncü çeyrek için toplam gelirin 720 milyon ila 740 milyon dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Fabrinet, 2024 mali yılının 3. çeyreğinde 731,5 milyon dolarlık rekor bir gelir ve hisse başına 2,39 dolarlık GAAP dışı net gelir bildirdi.
  • Datacom geliri bir önceki yıla göre %150 artarken, telekom geliri de sıralı olarak büyüdü.
  • Optik olmayan iletişim gelirleri, otomotiv sektöründeki envanter sindirimi nedeniyle hafif bir düşüş gösterdi.
  • Şirket, 4. çeyrekte datacom gelirlerinde sürekli bir artış ve telekom gelirlerinde bir düşüş beklerken, toplam gelirin 720 milyon dolar ile 740 milyon dolar arasında olması öngörülüyor.
  • Fabrinet, yaklaşan 800 gig ve 1,6 terabaytlık ürünlere olan talep ve yapay zeka veri merkezlerinde optik ara bağlantının büyümesi konusunda iyimserliğini koruyor.

Şirket Görünümü

  • Fabrinet datacom sektöründe büyümenin devam edeceğini öngörüyor.
  • Şirket, talebi karşılama ve etkili bir şekilde yürütme konusunda kendinden emin ve bir yıl daha rekor gelir ve kârlılık bekleniyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Otomotiv sektöründeki stok eritme nedeniyle optik olmayan iletişim gelirlerinde hafif bir düşüş gözlenmiştir.
  • Telekom gelirlerinin dördüncü çeyrekte düşmesi bekleniyor.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Beş müşteri sözleşmesi ile 400ZR ve ZR teknolojisinde güçlü performans.
  • Datacom işinde yıldan yıla %150 artış ve 100 gig ürünün aşamalı olarak kaldırılması hariç çeyrekten çeyreğe %6 büyüme.
  • Bakır ürünlere olan talebin azalmaması ve yapay zeka veri merkezlerinde optik ara bağlantının büyümeye devam etmesinin beklenmesi.

Eksiklikler

  • Kazanç çağrısında önemli bir eksiklik bildirilmemiştir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Fabrinet gelecekteki büyüme için hazır olduğunu ifade ederek talep, kapasite ve uygulamayı kilit faktörler olarak özetledi.
  • Şirket, Bina 9'un genişletilmesinde programın ilerisinde ve yaklaşık 55-60 milyon $ yatırım harcamasına mal olacak başka bir bina eklemeyi düşünüyor.
  • Minimum aşağı yönlü risk ile 1,2 milyar doların üzerinde ek kapasite potansiyeli.

Fabrinet'in güçlü çeyrek performansı, şirketin pazardaki konumunu ve kilit alanlardaki stratejik büyümesini göstermektedir. Bina 9'un genişletilmesinin iyi ilerlemesi ve daha fazla kapasite ekleme potansiyeli ile Fabrinet, gelecekteki büyüme fırsatlarından yararlanmak için iyi bir şekilde hazırlanmıştır. Şirketin talebe, kapasiteye ve uygulamaya odaklanması, onu gelişen optik iletişim pazarında sürekli başarı için konumlandırmaktadır. Liderliğin başarılarını 2024 mali yılının ötesine taşıma konusundaki güveni, Fabrinet ve paydaşları için umut verici bir görünümü yansıtıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Fabrinet'in (FN) son finansal sonuçları, şirketin yalnızca etkileyici gelir rakamları açıklamakla kalmayıp aynı zamanda güçlü bir pazar konumu sergilemesiyle stratejik büyümesini yansıttı. Fabrinet'in finansal sağlığını ve potansiyel yatırım değerini daha iyi anlamak için bazı gerçek zamanlı verilere ve InvestingPro İpuçlarına göz atalım.

InvestingPro Verileri:

  • Piyasa Değeri: 6,86 milyar USD
  • F/K Oranı: 27,07, bu da yatırımcıların her 1 dolarlık kazanç için 27,07 dolar ödediğini gösteriyor
  • Gelir Artışı (2024 2. Çeyrek itibariyle son on iki ay): 9,81, istikrarlı bir üst düzey büyüme sergiliyor

InvestingPro İpuçları:

1. Analistler Fabrinet'in bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor, bu da şirketin kendinden emin görünümü ve son performansıyla uyumlu.

2. Şirketin nakit akışları faiz ödemelerini yeterince karşılayabiliyor, bu da güçlü bir finansal pozisyona ve finansal zorlanma olmadan operasyonları sürdürme ve büyütme yeteneğine işaret ediyor.

Bu görüşler Fabrinet'in mali durumunu iyi yönettiğini ve kârlılığını sürdürmeye hazır olduğunu göstermektedir. Sağlam bir gelir büyüme oranı ve borcuna rahatça hizmet etme kabiliyeti ile yatırımcılar şirketi cazip bir yatırım olarak görebilir. Fabrinet'in mali durumunu daha derinlemesine incelemek ve daha fazla bilgi edinmek için, FN için 5 InvestingPro İpucu daha bulunan InvestingPro 'yu keşfetmeyi düşünün. InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek ve yatırım araştırmanızın tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.