40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Kazanç çağrısı: Blackstone Secured Lending güçlü 1. çeyrek sonuçları bildirdi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 09.05.2024 18:38
© Reuters.
BXSL
-

Blackstone Secured Lending Fund (BXSL) ilk çeyrek için güçlü bir portföy performansı ve yüksek kaliteli yatırımlara stratejik bir odaklanma sergileyerek sağlam finansal sonuçlar bildirdi. Şirket, hisse başına 0,87 dolar net yatırım geliri, hisse başına 0,96 dolar net gelir ve yıllık %13,1 öz sermaye getirisi açıkladı.

Anlaşma faaliyetlerinde önemli bir artışla Blackstone, 2021'den bu yana en aktif çeyreği işaret ederek yaklaşık 1,2 milyar dolarlık yeni yatırım ve taahhüt sağladı. Şirketin hisse başına net varlık değeri (NAV), sürekli kazanç iyileşmesini ve 1,4 milyar dolarlık sağlam likidite pozisyonunu yansıtarak 26,87 dolara yükseldi.

Blackstone, güçlü bir anlaşma hattı ve uzun vadeli büyüme potansiyeli olan sektörlere odaklanma ile desteklenen yatırımcılar için gelir yaratma yeteneği konusunda iyimserliğini koruyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Blackstone Secured Lending Fund, hisse başına 0,87 dolar net yatırım geliri ve %13,1 yıllık öz sermaye getirisi bildirdi.
  • Şirketin portföyü, %0,1'lik minimum tahakkuk etmeme oranı ve borç yatırımlarında %11,8'lik ağırlıklı ortalama getiri sergiledi.
  • Anlaşma faaliyeti, 2021'den bu yana en yüksek olan 1,2 milyar dolarlık yeni yatırım ve taahhütle arttı.
  • Birinci el borç yatırımlarına ve BT hizmetleri ve yazılım gibi sektörlere stratejik olarak odaklanıldığı görülmektedir.
  • Şirketin bu çeyrekteki net geliri hisse başına 0,96 dolar olurken, hisse başına NAV 26,87 dolara yükseldi.
  • Blackstone'un likiditesi 1,4 milyar dolar ile güçlü kalmaya devam ediyor ve 2026 yılına kadar borç vadesi bulunmuyor.
  • Şirket, dünya çapında 50 milyar dolar yatırım yapılan veya yapım aşamasında olan veri merkezi sektöründe yükselişte.

Şirket Görünümü

  • Blackstone, anlaşma faaliyetlerindeki ivmenin ikinci çeyrekte de devam etmesini bekliyor.
  • Şirketin boru hattında 98 anlaşma bulunuyor ve bu da büyüme sermayesi, yeniden finansman ve sponsordan sponsora birleşme ve satın alma faaliyetlerinin sağlıklı bir dengesini gösteriyor.
  • Blackstone önümüzdeki çeyreklerde portföy büyümesinin ve anlaşma faaliyetlerinin devam edeceğini öngörüyor.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Portföyün %4'ünden daha azı spread sıkılaştırması yaşadı ve ortalama 50 ila 60 baz puanlık bir düşüşle sonuçlandı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Blackstone veri merkezi sektörü konusunda iyimser ve sektörün ivmesine dikkat çekiyor.
  • Şirketin Park Place işlemi gibi anlaşmalara yönelik stratejik yaklaşımı, esnek sermaye yapıları sunma becerilerini gösteriyor.

Kaçırılanlar

  • Kazanç görüşmesi sırasında belirli bir eksiklik bildirilmemiştir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Brad Marshall, bir şirket için yapılan son sermaye yapısı değişikliğinin bir birim dilimi değil, büyüme için nakit akışını serbest bırakmaya yönelik stratejik bir hamle olduğunu açıkladı.
  • Blackstone, piyasanın doğru bölgelerindeki kaliteli ve büyük şirketlere odaklanmaya devam ederken, düşük temerrüt oranları nedeniyle sermayesini bilinçli olarak hizmet ve yazılıma yönlendiriyor.

Blackstone Secured Lending Fund'ın ilk çeyrek sonuçları, güçlü bir performansı ve yüksek kaliteli, büyüme odaklı yatırımlara stratejik bir odağı yansıtıyor. Sağlam bir boru hattı ve veri merkezleri gibi sektörlerdeki yükseliş görünümü ile şirket, yatırımcılarına değer sunmaya devam etmek için kendini konumlandırıyor. Şirketin yatırım konusundaki disiplinli yaklaşımı, güçlü finansalları ve likiditesiyle birleştiğinde, önümüzdeki çeyrekler için olumlu bir gidişata işaret ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Blackstone Secured Lending Fund (BXSL), son üç yıldaki istikrarlı temettü büyümesinin de gösterdiği gibi, hissedar getirilerine olan bağlılığını göstermiştir. Şirketin en son temettü getirisi etkileyici bir şekilde %9,71'dir ve yatırımcılarını önemli ölçüde ödüllendirmektedir. Bu taahhüt, şirketin güçlü finansal performansı ve son çeyrek sonuçlarında vurgulanan stratejik yatırımlarıyla uyumludur.

InvestingPro Data metrikleri, şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi performansı hakkında daha fazla bilgi sağlıyor. BXSL'nin piyasa değeri şu anda 6,08 milyar dolar seviyesinde ve bu da borç verme piyasasındaki önemli varlığının altını çiziyor. Hisse senedinin F/K oranı 8,84 olup, kazançlara kıyasla değerinin altında olabileceğini ve makul fiyatlarla potansiyel büyüme fırsatları arayan değer yatırımcılarını çekebileceğini göstermektedir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ayrıca, BXSL'nin hisse senedi istikrarı düşük fiyat volatilitesine yansımaktadır, bu da daha az çalkantılı piyasa riski arayan muhafazakar yatırımcılara hitap edebilecek bir özelliktir. Bununla birlikte, hisse senedinin 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördüğünü ve fiyatın bu zirvenin %97,15'inde olduğunu belirtmek gerekir. Bu durum, hisse senedinin son dönemde güçlü bir performans sergilediğini ve %37,14'lük bir yıllık toplam getiriyle uyumlu olduğunu gösteriyor; bu da piyasanın BXSL'nin faaliyetlerine ve görünümüne duyduğu güvene işaret ediyor olabilir.

Blackstone Secured Lending Fund'ın yatırım potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için ek InvestingPro İpuçları mevcut. Bunlar, şirketin brüt kar marjları ve serbest nakit akışı getirisi hakkındaki bilgileri içerir ve bu da finansal durumunun daha ayrıntılı bir şekilde anlaşılmasını sağlayabilir. Yatırımcılar bu bilgilere ve daha fazlasına erişmek için toplam 5 InvestingPro İpucunun listelendiği https://www.investing.com/pro/BXSL adresini ziyaret edebilirler. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilir ve kapsamlı yatırım analizi arayanlar için değerli bir fırsat sunabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.