40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Kazanç çağrısı: American States Water Company 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin karışık sonuçlar açıkladı

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 09.05.2024 18:10
© Reuters.
AWR
-

American States Water Company (NYSE: AWR) yakın zamanda yaptığı bir kazanç çağrısında 2024 yılının ilk çeyreğindeki mali performansını değerlendirdi. Başkan ve CEO Bob Sprowls ve CFO Eva Tang'ın da aralarında bulunduğu şirket yöneticileri, 2023'ün ilk çeyreğine kıyasla seyreltilmiş hisse başına kazançta bir düşüş, ancak düzeltilmiş hisse başına kazançta bir artış olduğunu vurguladı.

Görüşmede ayrıca şirketin düzenleyici işlemleri, düzenlenmiş kamu hizmetlerine yapılan yatırımlar ve yeni askeri üslerdeki operasyonların genişletilmesi de ele alındı. Özellikle, American States Water'ın bir iştiraki olan Golden State Water'ın 2024 yılı başında izin verilen öz sermaye getirisi ve oran tabanında bir artış görüldü. Şirket şu anda PFAS maddeleri için yeni içme suyu yönetmeliklerine uyumu yönetmektedir ve bu da önümüzdeki beş yıl içinde önemli sermaye harcamalarına yol açabilir.

Önemli Çıkarımlar

  • Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla seyreltilmiş hisse başına kazançta düşüş, düzeltilmiş hisse başına kazançta ise artış.
  • Düzenlemeye tabi kamu hizmetlerine yapılan yatırımlar ve iki yeni askeri üste su ve atık su faaliyetlerinin başlaması.
  • Ücret davaları ve yeni PFAS içme suyu yönetmeliklerine uyum dahil olmak üzere tartışılan düzenleyici konular.
  • Golden State Water'ın izin verilen özkaynak getirisi ve oran tabanı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere artırıldı.
  • Golden State Water'ın elektrik şirketi, orman yangınlarının azaltılması için harcanan sermayenin geri kazanımı için başvuruda bulundu.
  • PFAS yönetmeliklerine uyumun beş yıl içinde 80 milyon ila 200 milyon dolar arasında sermaye harcamasına yol açması bekleniyor.
  • Bir iştirak olan ASUS, bir askeri üste su ve atık su sistemlerinin geçişini gerçekleştirdi ve 4,1 milyon dolarlık bir görev emri aldı.
  • Üç aylık temettü oranı son beş yılda %9,4 yıllık bileşik büyüme oranıyla artmıştır.
  • ASUS'un bu yıl hisse başına 0,50 ila 0,54 dolar katkıda bulunması bekleniyor.
  • Elektrik GRC kararının 30 Eylül 2024'e kadar alınması bekleniyor; PFAS ile ilgili sermaye harcamaları bekleyen fiyat davasına dahil edilmedi.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket Görünümü

  • ASUS'un cari yılda American States Water'ın hisse başına kazancına 0,50 ila 0,54 dolar arasında katkıda bulunması bekleniyor.
  • Şirketin ortalama oran tabanı 2018'de 752,2 milyon dolardan 2024'te 1.357,5 milyon dolara önemli bir büyüme göstermiştir.

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • Bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla seyreltilmiş hisse başına kazançta düşüş.
  • PFAS içme suyu yönetmeliklerine uyum için öngörülen önemli sermaye harcamaları.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Düzeltilmiş hisse başına kazançta artış.
  • Son beş yılda şirketin üç aylık temettü oranındaki büyüme.
  • Golden State Water için izin verilen öz sermaye getirisinde ve oran tabanında artış.

Kaçırılanlar

  • Bekleyen fiyat davası şu anda PFAS ile ilgili öngörülen sermaye harcamalarını içermemektedir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, PFAS ile ilgili maliyetleri, test giderlerini de içeren bir not hesabında takip etmektedir.
  • PFAS düzenlemelerinin şu anda ASUS'un inşaat işlerini önemli ölçüde etkilemesi beklenmiyor.
  • Joint Base Cape Cod sözleşmesinin değeri 75 milyon dolara yükseldi ve bu da gerekli işin daha iyi anlaşıldığını yansıtıyor.
  • İlk çeyrekteki ücret artışları yaklaşık 5,2 milyon dolarlık bir gelir artışına neden olurken, toplam gelir artışının 2023 yılına kıyasla 24 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Kazanç görüşmesi Bob Sprowls'un katılımcılara teşekkür etmesi ve gelecek çeyrekteki görüşmeleri dört gözle beklemesiyle sona erdi.

InvestingPro İçgörüleri

American States Water Company (NYSE: AWR) mevzuata uyum maliyetleri gibi zorluklarla karşılaşmasına rağmen güçlü bir finansal performans sergiledi. InvestingPro'nun gerçek zamanlı verilerine bakıldığında şirketin finansal sağlığı ve yatırım potansiyeli hakkında ilginç bir tablo ortaya çıkıyor.

InvestingPro Verileri:

  • Şirket, kamu hizmeti sektöründeki önemli varlığını yansıtan yaklaşık 2,85 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.
  • F/K oranı 24,92 ve 1Ç 2024 itibarıyla son on iki aydaki düzeltilmiş F/K oranı 25,17 olan AWR, özellikle yakın vadeli kazanç büyümesi göz önüne alındığında dikkat çeken bir değerlemeyle işlem görüyor.
3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın
  • AWR'nin temettü verimi %2,25'tir ve bu da hissedarlara değer döndürme taahhüdünün bir kanıtıdır.

InvestingPro İpuçları:

  • American States Water Company, 31 yıl üst üste temettü artırma konusunda övgüye değer bir geçmişe sahiptir ve hissedarlarına istikrarlı getiri sağlama konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır.
  • Analistler şirket hakkında olumlu bir bakış açısına sahip ve mevcut mali yıl için kârlılık öngörüyorlar. Bu, şirketin düzeltilmiş hisse başına kazanç büyümesini ve Golden State Water'ın izin verilen öz sermaye ve oran tabanı getirisindeki artışı tartıştığı kazanç çağrısında vurgulanan yükseliş duygusuyla uyumludur.

American States Water Company'nin finansal verilerini daha derinlemesine incelemek ve daha fazla bilgi edinmek isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/AWR adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. Bu ipuçları yatırım kararları konusunda daha fazla rehberlik sağlayabilir. Ayrıca, kullanıcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim kazanabilir ve yatırım stratejilerini zenginleştirebilecek kapsamlı analiz ve verilere erişimin kilidini açabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.