🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

ITA Airways zararını azalttı, 2023'te 5 milyon avro açık vereceğini bildirdi

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 27.03.2024 19:49
© Reuters.
ITSA3
-
ITSA4
-

ITA Airways, 2023 yılında net zararını önemli ölçüde azaltarak sadece 5 milyon avroya indirdi ve bir önceki yılın yaklaşık 486 milyon avroluk net zararından önemli bir iyileşme sağladı. 2021'de feshedilen Alitalia'dan devralınan devlete ait havayolu, artan uçuş sayısının da desteğiyle gelirlerinin 2,4 milyar avroya yükseldiğini gördü.

Şirket geçen yıl 70 milyon avroluk düzeltilmiş çekirdek kâr (EBITDA) elde etti. Bu mali performans, havayolunun hala pandeminin artçı etkileri ve artan yakıt maliyetleriyle boğuştuğu ve 2022 gelirlerinin 1,5 milyar avro olduğu 2022'ye göre bir dönüşe işaret ediyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Antonino Turicchi, iyileşen sonuçları ITA Airways personelinin kayda değer çabalarına bağladı. Operasyonel performans açısından ITA Airways, 2023 yılında 14,8 milyon yolcu taşıyarak 2022 yılındaki yolcu sayısına göre %46,9'luk bir artış kaydetti. Havayolu ayrıca uçakları için %79'luk bir yük faktörü bildirdi ve yılı yaklaşık 450 milyon avroluk nakit likidite ile tamamladı.

Bu arada Alman Lufthansa, ITA Airways'in %41 hissesini 325 milyon avro karşılığında İtalyan Hazinesi'nden satın alma sürecinde. Ancak bu potansiyel anlaşma, satın almanın rekabeti olumsuz etkileyebileceği ve daha yüksek fiyatlara yol açabileceği endişelerini dile getiren Avrupalı yetkililerin düzenleyici incelemesiyle karşılaştı. Bu hafta başında yayınlanan AB antitröst uyarısına cevaben, hem Lufthansa hem de ITA Airways bu endişeleri gidermek ve anlaşmanın onaylanmasını kolaylaştırmak için çözüm önerileri sunmayı kabul etti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.