40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Hyundai hibrit üretimi için ABD'deki fabrikasını genişletecek

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 08.05.2024 20:33
© Reuters.
005380
-
000270
-

Hyundai Motor Co, ABD'deki mevcut yatırımını kullanarak Georgia'daki elektrikli araç (EV) tesisini hibrid araç üretimini de kapsayacak şekilde genişletmeye hazırlanıyor. Hyundai Motor'un küresel Operasyon Direktörü Jose Munoz, kararı Çarşamba günü Financial Times'ın ev sahipliğinde düzenlenen bir iş konferansında açıkladı.

Bağlı kuruluşu Kia Corp ile birlikte küresel satışlarda üçüncü sırada yer alan otomobil üreticisi, grubun Güney Kore dışındaki en büyük yatırımını temsil eden Georgia'daki yeni özel elektrikli araç ve batarya üretim tesislerine 12,6 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etti. Munoz, hibrid araçların ek üretiminin mevcut yatırım planı içinde yer alabileceğini belirtti.

Hyundai Motor ve Kia'yı bünyesinde barındıran Hyundai Motor Grubu, Georgia fabrikasını hibrit araçlar üretmek için gerekli makinelerle donatmayı ve bu yılın ikinci yarısında üretime başlamayı hedeflediğini daha önce açıklamıştı.

Munoz kararın stratejik zamanlamasının altını çizerek şunları söyledi: "Şimdi tam elektrikli mi yoksa başka bir şey mi yapacağımıza karar verebileceğimiz çok önemli bir noktadayız. Benim oyum, elektriğe ek olarak başka bir şeye yönelmemiz gerektiği yönünde."

Fabrikanın üretimine hibritleri ekleme hamlesi, otomobil üreticileri ve tedarikçilerin ABD'de benzinli-elektrikli hibrit ve plug-in hibrit araçlara yönelik artan tüketici talebini karşılamak için kapasitelerini artırmalarıyla birlikte geldi. Bu eğilim, sektörün yalnızca tamamen elektrikli filolara odaklanmaya yönelik önceki planlarından bir kaymaya işaret ediyor.

Hyundai, ilk çeyrekte hibrit araçların küresel satışlarında %17'lik bir artış bildirerek, tüketicilerin genellikle daha uygun fiyat etiketleriyle gelen saf EV'lere alternatiflere yönelik artan tercihini yansıttı.

Munoz ayrıca, araçların EV vergi kredilerinden yararlanabilmesi için Kuzey Amerika'da montajını zorunlu kılan ABD Enflasyon Azaltma Yasası'nın ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin potansiyel etkilerine de değindi. Hyundai Motor'un çeşitli senaryolara hazırlandığını ve rakibinin satış rakamlarından hala "uzakta" olmasına rağmen ABD'li rakibi Tesla ile arasındaki elektrikli araç satış farkını kapatmak için çalıştığını belirtti.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

"Bu yılın Ekim ayında ve (ABD EV vergi kredilerine) hak kazanırsak, o zaman rakiplerimizle aynı koşullarda başa baş mücadele edebileceğiz" diyerek gelecekle ilgili iyimserliğini dile getirdi.

Hyundai'nin ABD operasyonlarını hibrit araçları da kapsayacak şekilde genişletmesi, elektrikli araç pazarındaki tekliflerini çeşitlendirmeye yönelik daha geniş stratejisiyle uyumlu. Bu karar aynı zamanda grubun ilk hibrit otomobillerini 2026 gibi erken bir tarihte Hindistan'da piyasaya sürme planının hemen ardından geldi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.