40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

HSBC Asya pazarında uzman CEO arıyor

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 30.04.2024 18:48
© Reuters.
USD/SGD
-
USD/HKD
-
HSBA
-
USD/CNY
-
USD/TWD
-
0005
-
HSBC
-
HSCE
-
HSCC
-
HSH35
-
HSTECH
-

HSBC Holdings (LON:HSBA) PLC, stratejik bir hamleyle Asya piyasalarında güçlü bir geçmişe sahip yeni bir İcra Kurulu Başkanı arıyor. Salı günü açıklanan Noel Quinn'in ayrılması, bankanın Asya'ya yönelmesi için bir kapı açıyor. HSBC, diğer pazarlardaki sert rekabet ve gelir baskıları karşısında kârını artırmak için bölgedeki tarihi bağlarından yararlanmak istiyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker'ın Quinn'in halefini arayışı, bankanın 220.000 çalışanına liderlik edebilecek ve giderek belirsizleşen küresel ekonominin yanı sıra yükselen Doğu-Batı gerilimlerini yönetebilecek adaylara odaklanacak. Hong Kong'daki Surich Asset Management'ın kurucusu Simon Yuen, ideal adayın Asya ve Orta Doğu piyasalarında geniş deneyime sahip olacağını ve HSBC'nin merkezinin Asya'ya taşınması olasılığına açık olacağını öne sürüyor.

2008 finansal krizinden bu yana HSBC küresel ayak izini yaklaşık %25 oranında azaltarak sermayesini ve kaynaklarını Asya'ya yoğunlaştırdı. Ancak Çinli rakiplerinin Hong Kong'daki hakimiyetini tehdit etmesi nedeniyle HSBC'nin konumunu güçlendirmesi ihtiyacı giderek artıyor.

Nisan 2025'te görevinden ayrılacak olan Quinn, 2011'den 2015'e kadar bankanın Asya-Pasifik'teki ticari bankacılığını yönetmeyi de içeren bir mirasın parçası. Ancak bazıları Quinn'in Asya'daki deneyiminin, bankanın bölgedeki potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için gerekli olanın altında kaldığına inanıyor.

Hong Kong merkezli aktivist hissedar Ken Lui, Asya iş dünyası hakkında daha fazla bilgi sahibi olan bir lider tercih ettiğini ifade etti. Lui daha önce HSBC'nin en büyük hissedarı Ping An Insurance Co'nun bankanın Asya'daki faaliyetlerinin bölünmesi için yürüttüğü kampanyayı desteklemişti.

Quinn'in yerine geçmek için CFO Georges Elhedery ve Küresel Bankacılık ve Piyasalar Başkanı Greg Guyett gibi birkaç iç aday olsa da, önde gelen Asya merkezli yöneticiler Surendra Rosha ve David Liao'nun Tucker'ın kısa listesinde yer alması beklenmiyor. HSBC'nin üst düzey yönetim ekibindeki dört kadın da listede yer almıyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

HSBC deneyimi olan dış adaylar da OCBC CEO'su Helen Wong, Lloyds Banking Group CEO'su Charlie Nunn ve eski Standard Chartered yatırım bankası şefi Simon Cooper da dahil olmak üzere Citi'deki analistler tarafından dile getirildi. Ancak bu kişilerden herhangi bir yorum gelmedi.

Yeni CEO, zirve yapan faiz oranları ve servet ve varlık yönetiminde gerçekleşmemiş hedefler de dahil olmak üzere bir dizi iş zorluğuyla karşı karşıya kalacak. Sorunlu kredilerdeki artış nedeniyle yakın zamanda bir Çin bankasındaki hisselerinden 3 milyar dolar tahsil edilmesinin de vurguladığı gibi Asya, bankanın hem en büyük fırsatını hem de en önemli endişesini temsil etmeye devam ediyor.

Quinn'in halefinin kâr artışını sağlamanın yanı sıra üst düzey yöneticileri bir araya getirmesi ve HSBC'de kilit karar mercii olarak görülen Tucker ile güçlü bir ilişki kurması gerekecek. Bankanın hissedarlarının, HSBC'nin bölgeye olan bağlılığıyla uyumlu olarak, Asya'yı derinlemesine anlayan bir lideri tercih etmesi muhtemel.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.