40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Hepsiburada enflasyonist baskılara rağmen büyüme kaydetti

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 25.03.2024 13:39
© Reuters.
HEPS
-

İSTANBUL - Türkiye'nin önde gelen e-ticaret şirketlerinden Hepsiburada olarak bilinen D-MARKET Electronic Services & Trading (NASDAQ: HEPS), 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren dördüncü çeyrek ve tüm yıla ilişkin denetlenmemiş finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin mali tabloları, hiperenflasyonist bir ortamda faaliyet göstermenin ekonomik gerçekliğini yansıtan Uluslararası Muhasebe Standardı 29'a uygun olarak düzeltilmiştir.

Şirketin Brüt Mal Değeri (GMD) 2023'ün 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %25,4 artarak 40,1 milyar TL'ye ulaşmıştır. Enflasyondan arındırılmadığında ise GMV %103,9 artışla 39,0 milyar TL'ye yükselmiştir. Gelir de bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla %29,5 artarak 11,8 milyar TL'ye yükseldi. Sipariş sayısı %1,7'lik mütevazı bir artış gösterirken, aktif müşteri sayısı hafif bir düşüşle 12,2 milyondan 11,9 milyona geriledi.

Hepsiburada'nın FAVÖK'ü dördüncü çeyrekte 129,1 milyon TL ile pozitife dönerek, 2022 yılının dördüncü çeyreğindeki negatif 415,1 milyon TL'den önemli bir iyileşme gösterdi. FAVÖK marjının GMV'ye oranı %0,3 olarak gerçekleşirken, bu oran geçen yılın aynı dönemindeki negatif %1,3'e kıyasla kayda değer bir artış gösterdi. Şirket ayrıca bu çeyrekte 644,1 milyon TL net zarar açıkladı ve bu rakam 2022'nin 4. çeyreğindeki 912,4 milyon TL'lik net zarara kıyasla bir iyileşme anlamına geliyor.

2023 yılının tamamında Hepsiburada'nın GMV'si %31,1 artışla 116,5 milyar TL'ye yükseldi. Yılın geliri ise %34,3 artışla 35,6 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin yıllık FAVÖK'ü 449,2 milyon TL ile pozitif oldu ve 2022'deki negatif 4,3 milyar TL'den önemli bir iyileşme gösterdi. Net dönem kârı 75,5 milyon TL olarak açıklanırken, bir önceki yıl 4,8 milyar TL net zarar kaydedilmişti.

Şirketin CEO'su Nilhan Önal Gökçetekin, ekibin yüksek enflasyon ortamında stratejik öncelikleri yerine getirmesinden gurur duyduğunu ve bunun finansal sonuçlara da yansıdığını ifade etti. CEO, bir önceki yıla göre GMV büyümesini ve FAVÖK marjındaki iyileşmeyi önemli başarılar olarak vurguladı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hepsiburada'nın sadakat programı Hepsiburada Premium, 2023 yılında üç kat büyüyerek 2,2 milyon üyeye ulaştı ve müşteriler için değerini teyit etti. Şirket ayrıca, ürün yelpazesini genişlettiğini ve satıcılara özel reklam çözümleri sunan HepsiAd adlı reklam teklifinin yeniden lansmanını yaptığını belirtti.

Bu finansal genel bakış, bir basın bülteni açıklamasına dayanmaktadır ve Hepsiburada'nın finansal sonuçlarındaki önemli gerçeklerin ve rakamların bir özetini temsil etmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Hem iyi hem -11 nedir bu iş kafamı geçiyorsunuz
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.