🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Goldman Sachs orta piyasa anlaşma ekibini yeni işe alımlarla güçlendiriyor

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 16.05.2024 11:48
© Reuters
GS
-
MS
-

Goldman Sachs, değeri 2 milyar dolara kadar olan orta piyasa işlemlerinde danışmanlık kapasitesini güçlendirmek için Evercore ve Lazard'dan stratejik işe alımlar yaptı.

Daha önce Evercore'da çalışan Kerry Burke, Ağustos 2024'te Goldman'a katılarak perakende ve giyim sektörlerinde uzmanlık kazanacak. Dijital altyapı anlaşmalarında danışmanlık geçmişi olan Eddie Rubin ise Nisan ayında Goldman ekibine katılmıştı.

Bu hamle, Goldman Sachs'ın gelir akışlarını çeşitlendirme ve artan sayıda orta piyasa işleminden yararlanma stratejisinin bir parçası. Banka, 2019 yılında çapraz piyasalar grubunu (CMG) kurarak, daha küçük satın almalara danışmanlık yaparak elde ettiği ücret payını artırmayı hedefliyor.

Goldman'da 26 yıllık deneyime sahip bir ortak olan David Friedland, CMG birimini yönetiyor. Friedland, Brookfield Property'nin GGP'yi satın alması ve Las Vegas Sands'in Vegas'taki mülklerinin satışı gibi önemli işlemlerde danışmanlık yapma konusunda kayda değer bir geçmişe sahip.

Goldman'ın CMG birimi şu anda 200 çalışandan oluşuyor ve yedi temel sektörü hedefliyor. Beş sektöre adanmış 10 yatırım bankacısı ve özel sermaye anlaşmalarına odaklanan Todd Byers ile banka, çok çeşitli orta piyasa anlaşmalarını kapsayacak şekilde konumlandırılmıştır.

Bu segmentte genişleme kararı, büyük butik yatırım bankalarının daha büyük anlaşmalara danışmanlık yapmak için agresif bir şekilde üst düzey yetenekleri işe almaları ve Goldman gibi bankaların orta piyasa anlaşmalarına katılımlarını artırmaları için bir boşluk bırakmaları nedeniyle alındı. Ayrıca, anlaşma yapımındaki mevcut yavaşlama ve zorlu düzenleyici ortam, bankaları ücret üretimi için yeni fırsatlar aramaya sevk etti.

Goldman'ın çabaları sonuç veriyor gibi görünüyor; banka bu yıl Amerika ve EMEA'da 500 milyon ila 2 milyar dolar aralığında 39 anlaşmaya danışmanlık yaparak bir önceki yıla göre %44'lük bir artış kaydetti. Bu artış, bu değer aralığındaki birleşme ve satın alma işlemlerinin sayısındaki %19'luk daha geniş bir artışın bir parçasıdır.

Friedland'a göre bankanın büyük bilançosu ve sermaye piyasaları uzmanlığı, yalnızca birleşme ve satın alma danışmanlığına odaklanan butik firmalara karşı avantaj sağlıyor. Bu rekabet avantajı, Goldman Sachs orta piyasa anlaşma alanındaki varlığını genişletmeye devam ederken kritik önem taşıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.