40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Canadian Solar hisseleri 1. çeyrek gelirinin kaçırılması ve hayal kırıklığı yaratan beklentiler nedeniyle düştü

EditörRachael Rajan
Yayın Tarihi 09.05.2024 13:26
© Reuters.
CSIQ
-

GUELPH, ON - Canadian Solar Inc. (NASDAQ: CSI), analistlerin 0,01 dolarlık zarar beklentisini aşarak 0,19 dolar ile beklenenden daha güçlü bir düzeltilmiş ilk çeyrek hisse başına kazanç (EPS) bildirdi.

Bununla birlikte, gelir 1,35 milyar dolar beklentisine karşılık 1,33 milyar dolar ile beklentilerin biraz altında kaldı. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri %0,68 değer kaybetti.

Şirketin ilk çeyrek geliri yıldan yıla (YoY) %22 düşüş gösterdi. Bu düşüşe rağmen, Canadian Solar'ın brüt kar marjı, düşük üretim maliyetleri ve batarya enerji depolama çözümleri satışlarından elde edilen daha yüksek marj katkısı nedeniyle, daha düşük modül ortalama satış fiyatları (ASP) ile kısmen dengelenerek, kılavuz aralığının üst ucunda, %19,0'a yükseldi.

Canadian Solar, 2024 yılının ikinci çeyreği için analist beklentilerinin altında kalan bir öngörüde bulundu. Şirket, 1,5 milyar ila 1,7 milyar dolar arasında gelir ve %16 ila %18 arasında brüt kar marjı öngörüyor. Bu tahmin, çeyrek için 2,086 milyar dolar olan analist konsensüsünün altında. Modül sevkiyatlarının 7,5 GW ila 8,0 GW aralığında, batarya enerji depolama sevkiyatlarının ise 1,4 GWh ila 1,6 GWh arasında olması bekleniyor.

Yılın tamamına bakıldığında, Canadian Solar toplam modül sevkiyatının 35 GW ila 40 GW arasında, toplam batarya enerji depolama sevkiyatının ise 6,0 GWh ila 6,5 GWh aralığında gerçekleşeceğini öngörmektedir. Şirketin 2024 yılı için öngörülen toplam geliri ise 7,3 milyar dolar ile 8,3 milyar dolar arasında olacak.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Shawn Qu sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Farklı iş kollarımızda özel stratejiler uygulamaya devam ediyoruz. Modül işimizde kârlı büyümeye ve kilit stratejik pazarlarda pazar payımızı genişletmeye odaklanıyoruz." Ayrıca şirketin teknolojik yeniliklere odaklandığını ve rekor kırma yolunda ilerleyen e-STORAGE platformunun güçlü konumunu vurguladı.

Proje varlıkları ve güneş enerjisi sistemlerindeki önemli büyümenin etkisiyle toplam varlıkları 12 milyar doları aşan şirketin mali sağlığı sağlam kalmaya devam ediyor. Canadian Solar bu çeyreği 2,9 milyar dolarlık güçlü bir nakit pozisyonuyla tamamladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.