🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Brink's beklenenden daha iyi ilk çeyrek sonuçları açıkladı

EditörRachael Rajan
Yayın Tarihi 08.05.2024 14:57
© Reuters.
BCO
-

RICHMOND, Va. - Bankalar, perakendeciler ve diğer çeşitli ticari ve resmi müşteriler için güvenlikle ilgili hizmetlerde küresel bir lider olan The Brink's Company (NYSE:BCO), analist beklentilerini aşan kazançlarla güçlü bir ilk çeyrek bildirdi.

Şirket, analist tahmini olan 1,33 dolardan 0,19 dolar daha yüksek olan 1,52 dolarlık düzeltilmiş EPS açıkladı. Çeyrek geliri de beklenenin üzerinde gerçekleşerek 1,21 milyar dolarlık konsensüs tahminine karşılık 1,24 milyar dolar oldu.

Şirketin ilk çeyrek geliri geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %4'lük bir artış göstererek yıla güçlü bir başlangıç yapıldığına işaret etti. Büyüme, şirketin başkanı ve CEO'su Mark Eubanks'ın tüm segmentlerde ve müşteri tekliflerinde güçlü olduğunu vurguladığı %12'lik organik büyümeye bağlandı.

Eubanks bu büyümeyi şirketin dijital perakende çözümlerine (DRS) ve ATM yönetim hizmetlerine (AMS) yönelik talebin hızlanmasına bağladı ve bu hizmetlerde yıldan yıla %18'lik bir artış kaydedildiğini belirtti. Ayrıca, iyileştirilmiş AMS ve DRS karışımı ve Brink's Business System'in ilk geliştirmelerinden elde edilen verimlilik kazanımları sayesinde, metriğin ilk raporlanmasından bu yana en yüksek ilk çeyrek marjlarına dikkat çekti.

İleriye dönük olarak Brink's, 2024 yılının tamamı için 7,63 dolarlık analist konsensüsünün biraz üzerinde olan 7,65 dolarlık bir orta nokta ile 7,30 ila 8,00 dolar aralığında EPS öngördü. Mali yıl için gelir tahminlerinin 5,075 milyar dolar ile 5,225 milyar dolar arasında olması ve orta noktasının 5,146 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz üzerinde olan 5,15 milyar dolar olması bekleniyor.

Şirketin GAAP net geliri %229'luk önemli bir artışla 49 milyon $'a, GAAP EPS ise %263'lük artışla 1.09 $'a yükseldi. Düzeltilmiş FAVÖK de %15 artışla 218 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Şirketin son on iki aylık (TTM) GAAP Operasyonlardan Elde Edilen Net Nakit %56 artışla 800 milyon $'a, düzeltilmiş Serbest Nakit Akışı ise %61 artışla 363 milyon $'a ulaştı.

Eubanks, şirketin iş dönüşümü girişimlerine ve 2024 taahhütlerini yerine getirmek için konumlanmasına duyduğu güveni dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda hissedarlar için ek değer yaratma konusunda iyimserliğini koruyor.

Aralık 2023 sonunda 1,176 milyar dolar olan nakit ve nakit benzerlerinin Mart 2024 sonunda 1,122 milyar dolara yükselmesiyle şirketin mali sağlığı sağlam görünüyor. Bilanço aynı dönemde toplam varlıklarda da 6.601 milyar dolardan 6.679 milyar dolara hafif bir artış gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.