40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

BIST şirketlerinden güncel haberler

Yayın Tarihi 23.06.2023 09:48
© Reuters
NG
-
AKFGY
-
BRSAN
-
DZGYO
-
HALKB
-
LOGO
-
METUR
-
SAHOL
-
MNDTR
-
VESTL
-
ZOREN
-
POLHO
-
DIRIT
-
MPARK
-
ARDYZ
-
AHGAZ
-
ONCSM
-

Investing.com - Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin yaptıkları bildirimlere göre hazırladığımız güncel şirket haberleri özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ONCSM)

Oncosem, Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan "24 Aylık Manuel ve Tam Otomatik/Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Hizmeti" ihalesinde 16.690.000 TL ile en iyi teklifi verdi.

Metemtur Yatırım Enerji Turizm ve İnşaat A.Ş. (METUR)

Metemtur, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüttüğü Fuga Panorama projesinin inşaat işlerinin tamamlandığını ve inşaatın geçekleşme oranının %100 seviyesine ulaştığına ilişkin olarak yapı denetim firması ile seviye tespit tutanağı tanzim edildiğini duyurdu.

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DZGYO)

DEniz GYO, Muğla’nın Ortaca ilçesinde otel/tatil köyü olarak faaliyet gösterme amacıyla devlet tarafından özel sektördeki bir şirkete 2071 yılına kadar tahsis edilmiş bir arsanın devir alınıp proje geliştirilmesine yönelik görüşmelerin başladığını duyurdu.

Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş. (ARDYZ)

ARD Grup, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun iştiraki olan TESK Turizm Otelcilik Mesleki Eğitim ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret A.Ş. ile Türkiye genelindeki Esnaf ve Sanatkarlara yönelik olarak Esnaf Turk Fatura projesi kapsamında E-Dönüşüm Çözümleri (e-arşiv, e-fatura, e-irsaliye, e-defter vb.) hizmetlerinin kullandırılması ile ilgili gelir paylaşımı modeliyle sözleşme imzaladı.

Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (MNDTR)

Mondi Turkey, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki taşınmazlarının Global Gıda Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'ye satışına dair işlemlerin Global Gıda Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'nin yatırım planlamasındaki önceliğini değiştirmesi nedeniyle, söz konusu taşınmazların başka kişi veya kuruluşlardan da teklif almak üzere satışa ve ilana çıkarılmasına karar verdi.

Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DIRIT)

Isparta 4.Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla) 2022/ 327 Esas sayılı dosya ve 31.05.2023 tarihli ara kararında Diriteks’e genel kurul yapılması için kayyum ataması kararı çıktı. Diriteks, ilgili karara itiraz edildiğini, ancak itirazın mahkeme tarafından reddedildiğini bildirdi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESTL)

Vestel Elektronik, Otomotiv Ekran Teknolojileri ve Bağlanabilirlik Ürünleri Projesi çerçevesinde, Haziran ayı itibarıyla Yatırım Teşvik Belgesi almaya hak kazandı. Proje kapsamında araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin ekran donanımları, otomotiv kartları ve mobilite ürünlerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Projenin süresi ise 52 ay olarak belirlendi.

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında sağlanacak teşvik unsurları şu şekilde:

  • KDV İstisnası ve İadesi
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti
  • Kurumlar Vergisi İndirimi
  • Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği
  • Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği
  • Gelir Vergisi Stopajı Desteği
  • Faiz veya Kâr Payı Desteği

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN)

Zorlu Enerji ,Sermayesinin tamamına iştirak ettiği bağlı ortaklarından ZES Solar Enerji Tedarik ve Ticaret A.Ş. paylarının tamamının, sermayesine %50-1 pay oranında iştirak ettiği Jersey'de kurulu Electrip Global Limited şirketine toplam 49.400.000 dolar bedel karşılığında satışına, Pay Alım ve Satım Sözleşmesi'nde öngörülen düzeltme koşulları gerçekleştiği takdirde satış bedeli düzeltmelerinin yapılmasına karar verilerek hisse devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Ayrıca, operasyonel büyüme amacıyla, Electrip Global Limited şirketinin sermaye artırımına 45.850.000 euro tutarında iştirak edilmesine karar verildi.

Polisan Holding A.Ş. (POLHO)

Polisan Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hacıkamiloğlu 22 Haziran 2023 tarihi itibariyle kendi isteğiyle görevlerinden ayrıldı.

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRSAN)

Borusan, sermayesinin %73,48'ini temsil eden payların sahibi olan Borusan Mannesmann Boru Yatırım Holding A.Ş. tarafından şirkete gönderilen ve BMBYH'nin toplam sermayesinin %23'üne karşılık gelen ve Salzgitter Mannesmann GmbH'nin sahibi olduğu 2.300.000 TL nominal değerli 230.000.000 adet payın, Borusan Holding A.Ş. tarafından satın alınmasına yönelik sözleşme imzalandığını bildirdi. Hisse devir sözleşmesinde pay başına bedel yaklaşık 0,2296 euro olmak üzere toplam devir bedeli 52.800.000 euro olarak kararlaştırıldı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Halkbank (HALKB)

ABD Anayasa Mahkemesi'nin gönderdiği Halkbank dosyasını inceleyen New York'taki temyiz mahkemesi, bankaya, temyiz başvurusuyla ilgili gerekçelerini sunması için 31 Temmuz'a kadar süre verdi.

VBTS kapsamına alınan hisseler

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AYCES ve FORTE payları 23/06/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/07/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Pay geri alımı yapan şirketler

22 Haziran tarihinde pay geri alım programı kapsamında 5 şirket pay alımı gerçekleştirdiğini bildirdi:

  • Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
  • MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MPARK)
  • Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL)
  • Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKFGY)
  • Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. (AHGAZ)

Yazar: Günay Caymaz

Hisse senetlerinin borsa verileri, adil değeri, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan kazançlı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

Son yorumlar

Sağolun hocam. Emeğinize sağlık.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.