🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Bank of America: Avrupa Hisse Senetleri Son On İki Ayın En Büyük Haftalık Yatırım Akışını Yaşadı

Yayın Tarihi 17.05.2024 15:45
© Reuters.
STOXX50
-
STERV
-
EU50
-
STOXXIEX
-
FXXPc1
-

Bank of America tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, geçtiğimiz hafta yatırım hareketlerinin çoğunluğunu hisse senetleri ve sabit getirili menkul kıymetler oluştururken, Avrupa hisselerine adanmış fonlar Şubat 2023'ten bu yana en yüksek miktarda yeni yatırım aldı.

Bank of America tarafından referans verilen EPFR Global verilerine göre, hisse senetlerine odaklanan fonlar 11,9 milyar dolar, sabit getirili menkul kıymetler 11,7 milyar dolar çekerken, para piyasası fonlarından 3,7 milyar dolar çekildi.

Avrupa, üst üste üçüncü hafta net yatırım girişi yaşadı ve Şubat 2023'ten bu yana en yüksek miktar 1,1 milyar dolara ulaştı.

Teknoloji sektörlerine odaklanan fonlar son iki haftada 900 milyon dolar tutarında net para çekerek Nisan 2023'ten bu yana ilk kez üst üste net para çıkışına işaret etti. Buna karşılık, kamu hizmetleriyle ilgili sektörler 700 milyon dolar yatırımla Kasım 2022'den bu yana en yüksek net girişi gördü.

Bank of America analistleri, sabit getirili menkul kıymetler dışındaki varlıklara yatırım yapma eğiliminin yılın ikinci yarısında değişmesinin beklendiğini ve 30 yıllık ABD Hazine tahvilinin nominal ekonomik büyümedeki düşüşe karşı en uygun koruma olacağının tahmin edildiğini belirtiyor.

Kredi piyasalarının ve hisse senetlerinin 'yumuşak ekonomik iniş' olasılığının artmasına olumlu tepki verdiğini gözlemliyorlar, ancak "reel perakende satışlardaki durgunluk, küresel Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI) yükselişin durması [ve] işgücü piyasasının 'tartışmasız güçlü'den 'şüpheli güçlü'ye ve 'belirsiz'e geçişi göz önüne alındığında, 'sert ekonomik iniş' olasılığının hafife alındığını" savunuyorlar.

ABD'deki hisseler, "09'dan bu yana piyasa liderliğinde herhangi bir değişiklik ve bu eğilimi değiştirecek bir ekonomik durgunluk olmaksızın, uzun süreli bir boğa piyasası evresinde devam ediyor. Analistler ayrıca mevcut piyasa değerlemelerinin yeni bir boğa piyasası aşamasının başlangıcıyla uyumlu olmadığını vurguluyor.

Makroekonomik eğilimlerle ilgili olarak Bank of America, ABD Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) Kasım ayındaki ABD Başkanlık seçimlerine kadar %3,75 ile %4,5 arasında değişeceğini tahmin ederken, "Federal Rezerv'in en kısa zamanda faiz oranlarını düşürme eğiliminde olduğunu" belirtiyor. Stratejistlerin belirttiğine göre, 2024'teki enflasyon Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürmesini engelledi ve böylece sıkı para politikası dönemi uzadı.

Bölgesel olarak, ABD 12,1 milyar dolarla üst üste dördüncü hafta net yatırım girişi yaşarken, gelişmekte olan piyasalardaki hisse senetleri 2,5 milyar dolarla üst üste ikinci hafta net çıkış yaşadı ve Japonya 900 milyon dolarla net çıkışa geri döndü.

Sabit getirili piyasada, yatırım yapılabilir olarak derecelendirilen tahviller 3,3 milyar dolarla 21 haftanın en düşük net girişini kaydederken, yüksek getirili tahviller 1,9 milyar dolarla üst üste ikinci hafta net giriş, ABD Hazine tahvilleri 4,9 milyar dolarla üst üste ikinci hafta net giriş, gelişmekte olan piyasalardan borçlar 400 milyon dolarla net girişe yeniden başladı ve banka kredileri 800 milyon dolarla üst üste dördüncü hafta net giriş kaydetti.


Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.