🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Avenue Therapeutics umut verici epilepsi ilacı verileri bildirdi

Yayın Tarihi 22.02.2024 16:59
© Reuters.
FBIO
-
ATXI
-

MIAMI - Özel bir ilaç şirketi olan Avenue Therapeutics, Inc. (NASDAQ:ATXI), araştırma ilacı BAER-101'in absans epilepsi modelinde nöbetleri etkili bir şekilde baskılayabileceğini gösteren klinik öncesi verileri açıkladı. Drug Development Research dergisinde yayınlanan bulgular, BAER-101'in spesifik GABAA reseptör alt tiplerini hedeflediğini ve bunun da epilepsi hastaları için tedavi sonuçlarını iyileştirirken mevcut ilaçlarla ilişkili tolerans ve kötüye kullanım riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Çalışmada, nöbet karşıtı ilaç geliştirme için standart ve güvenilir bir hayvan modeli olan Strasbourg Genetik Absans Epilepsi Sıçanları (GAERS) modeli kullanılmıştır. BAER-101, 0,3 mg/kg'lık minimum etkili dozda nöbet aktivitesinin tam olarak baskılandığını göstermiştir. Daha da önemlisi, bileşiğin GABAA α2 ve α3 alt tipleri için seçici olduğu ve baş dönmesi, uyuklama ve bilişsel bozukluk gibi yan etkilerle yaygın olarak ilişkili olan α1 ve α5 alt tiplerinden kaçındığı gösterilmiştir.

Avenue'nun CEO'su Alexandra MacLean, bulguların önemine dikkat çekerek BAER-101'in güvenli ve etkili bir epilepsi tedavisi için karşılanmamış ihtiyacı karşılama potansiyelini vurguladı. İlacın güvenlik profili 700'den fazla hasta ve sağlıklı gönüllüde kanıtlanmış olup, Faz 2a klinik çalışmasına ilerlemesini desteklemektedir.

Avenue, potansiyel olarak stratejik bir ortaklık yoluyla gerekli finansmanın sağlanmasına bağlı olarak, yaygın veya nadir epilepsisi olan hastalarda BAER-101'in nöbet önleyici özelliklerini daha fazla değerlendirmek için bu klinik çalışmayı başlatmayı planlamaktadır. Epilepsi dünya çapında yaklaşık 65 milyon insanı etkilediğinden ve mevcut tedaviler genellikle istenmeyen yan etkiler ve ilaç direnci riskiyle birlikte geldiğinden bu adım çok önemlidir.

Avenue Therapeutics, merkezi sinir sistemi bozuklukları için BAER-101 ve klinik gelişimin çeşitli aşamalarındaki diğer varlıklar da dahil olmak üzere nörolojik hastalıklar için aktif olarak bir tedavi portföyü geliştirmektedir. Fortress Biotech, Inc. (NASDAQ:FBIO) tarafından kurulan şirketin merkezi Miami, Florida'da bulunmaktadır.

Duyuru bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Avenue Therapeutics, Inc. (NASDAQ:ATXI), epilepsi tedavisinin önemli küresel sorununu ele almayı amaçlayan araştırma ilacı BAER-101'in geliştirilmesinde adımlar atıyor. BAER-101'in klinik potansiyeli umut verici olsa da, yatırımcıların ATXI'nin finansal sağlığını ve piyasa performansını göz önünde bulundurmaları önemlidir. InvestingPro'nun en son ölçümlerine göre, Avenue Therapeutics şu anda zorlu bir finansal ortamla boğuşuyor.

Şirketin piyasa değeri, yatırımcıların şirkete yönelik mevcut değerlemesini yansıtan mütevazı bir 5,57 milyon USD seviyesinde bulunuyor. Ancak, finansal veriler bazı potansiyel endişelere işaret ediyor. 2023'ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranının -0,53 olması, şirketin hisse fiyatına kıyasla kâr elde etmediğini göstermektedir. Bu durum, aynı dönemde 16,33 milyon USD'lik önemli bir faaliyet zararı ile daha da vurgulanmaktadır. Ayrıca, bir yıllık fiyat toplam getirisinde %87,12'lik bir düşüşle hisse senedinin performansı oldukça zayıf olmuştur.

ATXI için InvestingPro İpuçları, hisse senedinin yüksek fiyat oynaklığını ve piyasanın tersi yönde hareket etme eğilimini vurgulamaktadır. Bu durum, portföylerinde istikrar arayan yatırımcılar için, özellikle de hem makroekonomik faktörlere hem de sektöre özgü haberlere karşı giderek daha hassas hale gelen bir piyasada kritik bir husus olabilir. Buna ek olarak, analistler şirketin kârlılığına ilişkin endişelerini dile getirerek Avenue Therapeutics'in bu yıl kârlılığa ulaşamayabileceğini belirtiyor.

Avenue Therapeutics'in finansalları ve hisse senedi performansı hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen yatırımcılar için InvestingPro kapsamlı bir dizi ek ipucu sunuyor. Şu anda şirketin finansal sağlığı ve piyasa davranışı hakkında değerli bilgiler sağlayabilecek 11 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu bilgilere erişmek için yatırımcılar https://www.investing.com/pro/ATXI adresini ziyaret edebilir ve PRONEWS24 kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.