40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

ABD Yargıcı Medicare İlaç Fiyat Pazarlıklarını Onayladı

Yayın Tarihi 30.04.2024 01:18
© Reuters.
BAYGN
-
PFE
-
BMY
-
JNJ
-

Trenton, New Jersey'deki bir ABD Bölge Yargıcı, ilaç devleri Bristol Myers Squibb ve Johnson & Johnson'ın Medicare programıyla belirli ilaçlar için fiyat müzakerelerini zorunlu kılan bir yasaya karşı yasal itirazlarını reddetti. Yargıç Zahid Quraishi'nin kararı, Başkan Joe Biden'ın reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan gündeminin önemli bir parçası olan bu girişimin federal yargıçlar tarafından dördüncü kez desteklendiğine işaret ediyor.

Söz konusu yasa, 2022 Enflasyon Azaltma Yasası'ndan kaynaklanmakta olup, ilaç üreticilerinin belirli yüksek maliyetli ilaçların fiyatlarını Medicare ile görüşmesini ya da önemli para cezalarıyla karşı karşıya kalmasını gerektirmektedir. Şirketler bunun mülkiyetlerine hukuka aykırı bir şekilde el konulması anlamına geldiğini iddia etse de Yargıç Quraishi, firmaların ilaçlarından vazgeçmeye zorlanmadıklarını ve şartları kabul etmemeleri halinde Medicare'den çıkma seçeneklerinin bulunduğunu belirterek karşı çıktı.

Karara rağmen Bristol Myers temyize gideceğinin sinyalini verdi ve bu yönde bir bildirimde bulundu. İlaç endüstrisi daha önce Medicare'den çekilmeye karşı çıkmış ve programın ABD reçeteli ilaç pazarının neredeyse yarısında önemli bir paya sahip olduğunu vurgulamıştı.

Müzakere programı, geçtiğimiz Ağustos ayında müzakerelerin ilk turu için seçilen Bristol Myers'in Eliquis ve Johnson & Johnson'ın Xarelto'su da dahil olmak üzere en çok satan ilaçları hedef alıyor. Eliquis tek başına bir önceki yıl Bristol Myers için yaklaşık 8,52 milyar dolarlık ABD satışı sağlarken, Xarelto Johnson & Johnson'a 2,36 milyar dolar kazandırdı. Sırasıyla Eliquis ve Xarelto'nun karını paylaşan Pfizer ve Bayer (ETR:BAYGN) davaya dahil olmadı.

Yargıç Quraishi'nin kararının sonucu, ABD'nin önde gelen ilaç endüstrisi gruplarından PhRMA'nın 5. ABD Temyiz Mahkemesi'nin bir paneli tarafından dinlenecek olan temyiz başvurusunun hemen öncesinde geldi. Ayrıca, AstraZeneca ve ABD Ticaret Odası tarafından daha önce yapılan itirazlar sırasıyla Delaware ve Ohio'daki hakimler tarafından reddedilmişti.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Müzakere süreci planlandığı gibi ilerlerse, program kapsamında ilk ayarlanmış ilaç fiyatlarının Eylül ayında belirlenmesi ve girişimin sonraki yıllarda daha fazla ilacı kapsayacak şekilde genişletilmesi bekleniyor. Program 2031 yılına kadar ilaç maliyetlerinde yıllık 25 milyar dolar tasarruf sağlamayı hedeflerken, sektör analistleri %25 ila %60 arasında değişen potansiyel indirimler öngörüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.