🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

YENİLEME 1-Basında bugün - 17 Ekim Perşembe

Yayın Tarihi 17.10.2019 09:31
YENİLEME 1-Basında bugün - 17 Ekim Perşembe
CL
-
TCELL
-
TSKB
-

(Reuters aşağıdaki haber/haber başlıklarının doğruluğu ve geçerliliğiyle ilgili sorumluluk taşımamaktadır)

ANKARA, 17 Ekim (Reuters) -

(Dünya, Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri eklendi)

MİLLİYET

-- Ayn el Arap kuşatmaya alınıyor. Birçok noktada sınırdan 30 kilometre derinliğe ulaşıldı.

-- Orman yangınlarının arttığı dönemde en çok tartışılan kurumlardan biri olan Türk Hava Kurumu Başkanlığı'na kayyum atandı.

-- Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2020 yılında toplam 24.4 milyar lira yatırım yapması öngörülüyor.

-- Halkbank'ın ABD'de başlatılan yargı sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Söz konusu suçlamalar... ABD hükümetince ülkemize karşı başlatılan yaptırımların bir parçası olarak ortaya atılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

-- Konut satışında çifte rekor. Eylül ayında konut satışları %15.4, konut kredisiyle yapılan satışlar %410.2 arttı.

-- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara ve Şam arasında kurulabilecek bir diyaloğa yardımcı olamaya hazır olduklarını dile getirdi.

HÜRRİYET

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun durmasını isteyen bazı dünya liderlerine seslendi: Bu gece teröristler silah ve malzemelerini bırakıp, tuzaklarını imha edip güvenli bölgeden çıksınlar. Harekâtımız kendiliğinden sona ermiş olacak.

-- KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Türkiye'nin teröre karşı mücadelesinde tamamen yanındayız. Kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.

-- Dava sebebi operasyon! Halkbank, ABD Adalet Bakanlığı'nın Halkbank hakkındaki iddianame ile hukuki yetki aşımı yaptığını belirtti.

-- Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, Milli Piyango modeliyle, hasılatın 2021 yılında üç katına çıkacağını söyledi.

-- Borsa İstanbul ve SPK, Akbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, TSKB (IS:TSKB), Vakıfbank ve Yapı Kredi hisselerine dünden itibaren açığa satış yasağı getirdi.

-- Trump: NATO müttefikimizle dostumuz olmayan bir ülke için mi çatışalım? Kürtler melek değil. PKK muhtemelen pek çok yönden IŞİD'den daha kötü bir terörist tehdit.

SABAH

-- Resulayn'da ev ev terör temizliği. Mehmetçik ve SMO üyeleri Resulayn'da ev ev operasyon yapıp YPG'li teröristleri etkisiz hale getiriyor.

-- Halkbank iddianamesinin gece yarısı servis edilmesiyle dün piyasaların bozulacağını sananlar, erken saatlerde Borsa İstanbul ve SPK'nın aldığı tedbirlerle hayal kırıklığına uğradı.

-- El yakan banka komisyonlarına fren! Merkez Bankası, bankaların kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye işyerlerinden alabileceği komisyon oranını %1.6 ile sınırladı.

-- Dünyada yurtdışındaki fuarlara katılımda en fazla devlet desteği veren ülkeler sıralamasında Türkiye birinci çıktı.

-- Vakıfbank'tan yerli traktöre destek. %0.49-0.69 oranlı düşük faizli traktör kredisi, anlaşmalı markalardan sıfır kilometre alımlarında geçerli olacak.

-- YÖK Başkanı Saraç, kamuoyunda özel yetenek sınavının tamamen kaldırıldığı gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

DÜNYA

-- Ağustos'ta 2018 sonuna kıyasla özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 12.8 milyar dolar azalarak 196.6 milyar dolara, kısa vadeli kredi borcu ise (ticari krediler hariç) 3.6 milyar dolar gerileyerek 11.8 milyar dolara düştü.

-- İkinci elde konut satışları patladı! İkinci el satışlar 95,510 adetle tarihi rekor seviyeyi gördü.

-- Turkcell (IS:TCELL) Genel Müdürü Murat Erkan, fiber altyapının geliştirilmesi için kurulacak ortak şirketin, Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırımcı çekeceğini söyledi.

-- Temizlik kâğıdı üreticisi Lila Group, Çorlu'daki üretim kampüsünde 450 milyon TL'lik yeni tesis yatırımının startını verdi.

-- Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, ABD ve AB'nin Türkiye'ye yönelik koruma önlemlerine karşılık tedbir alınmasını istedi.

-- Genel Müdür Mesut İlter, STAR Rafineri'nin %100 kapasiteye ulaştığını söyledi.

-- Ödeme sistemlerinin kuruluş ve işleyişindeki yetkilerin BDDK'dan Merkez Bankası'na geçmesi nedeniyle uyumu düzenlemek amacıyla hazırlanan yasa teklifi TBMM'ye sunuldu.

CUMHURİYET

-- Ateşkes çıkarması. ABD'li üst düzey tehdit ekibi "harekâtı sonlardır" baskısı için Türkiye'ye geldi. "Görüşmem" diyen Erdoğan geri adım attı.

-- Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından dokuzu NATO üyesi olmak üzere toplamda 10 ülke Türkiye'ye 550 milyon dolarlık silah satışını askıya aldı.

-- Resmi açıklamasını Türkiye'nin Suriye harekâtı sebebiyle erteleyen Volkswagen'e iki talip (Romanya, Bulgaristan) çıktı.

-- BDDK yetkilerine tırpan. AKP, TBMM'ye yeni yasa teklifi sundu. "Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği" kuruluyor.

-- Moody's Analytics Şef Ekonomisti Mark Zandi, küresel ekonomide 12-18 ay içinde resesyon riskinin "rahatsız edici derecede yüksek" olduğunu vurguladı.

-- Tehdidi alışkanlık haline getirdi. ABD'li heyetlerle görüşmelerden sonuç isteyen Trump, Türkiye'ye yine yaptırım tehdidi savurdu.

SÖZCÜ

-- Trump'ın iki yüzlülüğü ve para gözlülüğü ortada. Gazeteciyi kıtır kıtır kestiren, Yemen'de çocukları bombalarla öldüren petrol zengini Suudi yönetimine ses çıkarmıyor.

-- Yargı Paketi'ndeki kritik madde TBMM'de kabul edildi: Haber amaçlı düşünce açıklamak suç değildir.

-- Bankalar diken üstünde. Yedi banka hissesine açığa satış yasağı geldi. Piyasalar tedirgin dolar tetikte bekliyor.

-- İngiliz tur operatörü Jet2Holidays'in CEO'su Steve Heapy: Türkiye pazarına 160 milyon sterlin yatırım yapıyoruz. Thomas Cook'tan dolayı ortaya çıkan durumu düzeltebilmek için çok sıkı çalışıyoruz.

-- Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Ceyhan'daki deniz terminalinden 2006 yılından bu yana yüklenen ham petrol 3.3 milyar varile ulaştı.

-- BM korkunç tabloyu ortaya koydu. Dünyada dört kişiden birinin düzenli olarak sağlıklı gıda bulma imkanı yok. Açlık çekenlerin sayısı 810 milyonu aştı. Yaklaşık 10 kişiden biri aç.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.