40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Trump sivil dolandırıcılık davası tanıklığı sona erdi

EditörRachael Rajan
Yayın Tarihi 13.12.2023 20:55

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı dolandırıcılık davası bugün sona erdi ve New York'ta yakından izlenen bir hukuk mücadelesinin sonuna gelindi. Trump, kredi verenlerden uygun kredi koşulları sağlamak için net değerini şişirmekle suçlanıyor. Davayı yürüten New York başsavcısı, Trump'a karşı en az 250 milyon dolar para cezası talep ediyor ve önemli mülklerinin çoğunun bulunduğu eyaletteki ticari faaliyetlerini önemli ölçüde sınırlandırmayı hedefliyor.

Şu anda 2024'te Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı için önde gelen aday olan Trump, herhangi bir suiistimali sürekli olarak reddetti ve davayı bir "aldatmaca" olarak reddetti. Dava şu anda davaya başkanlık eden Yargıç Arthur Engoron'un yazılı kararını bekliyor ve son tartışmaların 11 Ocak'ta yapılması planlanıyor.

Engoron, Trump'ın mali tablolarının hileli bilgiler içerdiğini tespit etmiş ve bu da davanın kapsamını öncelikle zararların değerlendirilmesine indirgemiştir. Trump bu karara karşı temyiz başvurusunda bulundu.

Davanın 2 Ekim'de başlayan duruşması, mali kayıtların incelenmesi ve uzman tanık ifadeleri etrafında şekillendi. Trump'ın kendisinin, yetişkin çocuklarının ve eski avukatı Michael Cohen'in ifadelerine büyük önem verildi. Kasım ayında verdiği ifadede Trump, mali tablolarındaki yanlışlıkları kabul etti ancak bunların kendisine kredi sağlayan bankalar üzerinde önemli bir etkisi olmadığını iddia etti.

Dava süreci boyunca Trump, New York Başsavcısı Letitia James ve Yargıç Engoron'u siyasi tarafgirlikle suçlayarak eleştirdi. Eski başkan ayrıca davanın kendi siyasi kampanyasına müdahalesinden duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi.

Mahkeme personeli hakkında kamuoyu önünde tartışmasını engelleyen sınırlı bir yayın yasağı kararı olmasına rağmen Trump, mahkemenin en üst düzey katibi hakkında sosyal medyada yorum yaparak bu kararı iki kez ihlal ettiği için 15.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Trump para cezalarını temyize götürüyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Davanın sonucu, Trump'ın servetine ve siyasi kariyerine büyük katkı sağlayan iş imparatorluğu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Eylül ayında Engoron, Trump'ın dolandırıcılıktan sorumlu olduğuna hükmetmiş ve Trump Tower ve 40 Wall Street de dahil olmak üzere önemli varlıkların işletme sertifikalarının iptal edilmesini emretmişti. Trump'ın temyiz başvurusu değerlendirilirken bu karar geçici olarak askıya alındı.

Trump, Kasım 2024 seçimlerinde Başkan Joe Biden ile olası bir rövanş maçına hazırlanırken, suçsuz olduğunu savunduğu dört ceza davası da dahil olmak üzere çok sayıda yasal zorlukla karşı karşıya. Bu sorunlara rağmen, Trump'ın Cumhuriyetçiler arasındaki desteği güçlü olmaya devam ediyor ve yakın zamanda yapılan bir Reuters/Ipsos anketi Cumhuriyetçi seçmenlerin %61'inin ön seçimlerde kendisini destekleyeceğini gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.