40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Erdoğan: “Yıl bitmeden, 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz”

Yayın Tarihi 29.11.2023 13:36
© Reuters.  Erdoğan: Yıl bitmeden, 46 bin deprem konutu ve köy evini hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki aydan itibaren yapımı tamamlanan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden, toplam 46 bin deprem konutu ve köy evini hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmadan satır başlıkları şöyle:

“Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve inovasyon odaklı çalışan her girişimcimizin yanındayız”

Devletin teşvikleri sayesinde, tüm Türkiye sathında âdeta bir ihracat ve üretim seferberliği yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomideki zorluklara, bölgemizde patlak veren krizlere, 6 Şubat depremlerinin olumsuz etkilerine rağmen yakaladığımız bu ivmeyi çok değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu iklimin güçlenmesi için iş dünyamıza her türlü desteği sağlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve inovasyon odaklı çalışan her girişimcimizin yanındayız.” dedi.

“Deprem fırsatçılarına göz açtırmıyoruz”

“Ülkemizde maalesef, depremi siyaseten fırsata çevirmek isteyenler olduğu gibi, ekonomik kazanca dönüştürmek isteyen tamahkârlar da var.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin acısını istismar eden deprem turistlerinin, son seçimlerde sandıkta derslerini aldıklarını, millî iradenin şamarını yediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Ekonomik hayattaki deprem fırsatçılarına da biz göz açtırmıyoruz. Bilhassa yapı malzemeleri ve yapım işlerinde piyasa gerçekleriyle izah edilmeyecek fahiş fiyatlar söz konusu. Öyle durumlar var ki, aynı malzeme aralarında 60, 70 kilometre olan iki şehrimizde yüzde 20, yüzde 30 fiyat farkıyla satılıyor. Tamamen açgözlülükten kaynaklanan bu çarpıklığın, bu vicdansızlığın üzerine gitmekte kararlıyız.”

Fırsatçılarla mücadele ederken deprem konutlarını tamamlamak için bölgede fedakârca çalışan firmalara da her türlü desteği vereceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem felaketi sonrası oluşan yoğun talebin, yapım işlerinde maliyetleri artırdığının farkındayız. Bu süreçte şirketlerimize yardımcı olmak adına yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verilmesine imkân tanıyoruz. Özellikle depremden önce ihale edilen yapım işi sözleşmelerinin zamanında tamamlanmasında sorunlar yaşandığını gördük. Yatırımların planlanan sürede tamamlanması için, devlet olarak bu konuda da hem kolaylık gösteriyor hem de yük alıyoruz. Bizim görevimiz; işini düzgün yapana destek olmak, aşırı kâr peşinde koşanlara da fırsat vermemektir.” ifadelerini kullandı.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Deprem bölgesinde yürütülen inşa ve ihya çalışmalarına yaklaşımlarının bu yönde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah, önümüzdeki aydan itibaren yapımı tamamlanan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden toplam 46 bin deprem konutu ve köy evini, hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz.”

Foreks Haber Merkezi

Son yorumlar

erdoğan erdoğan ver mehteri:)
Sayın reyiz ben doladirldim tupras hisse adım doladirdim sizde çıkıp söylüyorsun turkiypetolari sağlam
Türkçe öğretmenini
Yine akar yakıta zam yaptın yine reis Herşey nakliye ile oluyor fiyatlar artsın diyemi ???
Helal olsun sayın başbakanım
Malmisin taklit mi yapiyon
USTA O EVLERİ MİLLET YAPTI MTV EKSTRA VERGILERIMİZLE SON SECIMDE IKTIDARA OY VERDIM BUNUDA DIYIM
size guvenimiz tam.Sağolun varolun
dünya lideri baskumandan ekonomist erdoan degil mi ? 3 maymunu oynamaya devam edin ehli müslümler..
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.