40% İndirim
🤯 Perficient %53 Yükseldi! ProPicks Yapay Zeka sistemimiz Mart ayında alım fırsatını yakalamıştı.
Tam Metni Okuyun

Davutoğlu: "Seçimlerde payımıza düşen dersi almak zorundayız"

Yayın Tarihi 04.04.2024 14:01
Güncelleme Tarihi 04.04.2024 14:06
© Reuters.  Davutoğlu: Seçimlerde payımıza düşen dersi almak zorundayız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Davutoğlu, yerel seçimin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek seçime dair parti yönetimi ile değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Parti içi değerlendirmeleri yapmaya devam edeceklerini söyleyen Ahmet Davutoğlu, seçim süreci sonrası üzerinde durulması gerektiğini söylediği üç gelişmeyi şöyle sıraladı:

“Birincisi, her zaman yüzde 80’lerin üstünde olan katılımın bu kez yüzde 78’de kalmış olması ve yaklaşık 13 milyon vatandaşımızın sandığa gitmemesidir. İkincisi, başta Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanları olmak üzere bugünkü sistem gereği atanmış devlet memuru niteliği taşıyan bakanların seçime müdahil olması. Üçüncüsü, seçimlerden hemen sonra Van’da sandıktan çıkan millet iradesini yok sayan müdahale ve sonrasında yaşanan gerilimler.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasına da değinen Davutoğlu, “Açık yürekli değerlendirme ve cesur özeleştiri yapma taahhüdünü samimiyetle gerçekleştirmesini diliyorum. Böylesi bir tutum kendisi, partisi ve ülkemiz için de hayırlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ana muhalefet partisi 1989 tecrübesini iyi değerlendirmelidir.” diyen Davutoğlu, “O zaman açılan büyük kredi İSKİ yolsuzlukları ve o dönem tırmanmaya başlayan başörtüsü yasakları benzeri dini özgürlükler alanında takınılan jakoben laikçi tutum nedeniyle halk tarafından geri alınmış ve 1994 seçimlerinde başlayan düşüş 1999 seçimlerinde CHP’nin Meclis dışında kalmasına kadar gitmişti.” açıklamasını yaptı.

Davuoğlu, parti olarak seçimlerden paylarına düşeni almak zorunda olduklarının altını çizerek şunları söyledi:

"Biz de parti olarak bu seçimlerde payımıza düşen dersi almak zorundayız. Her şeyden önce, bu zor şartlarda aday olan ve fedakarca mücadele veren bütün adaylarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Alınan netice ne olursa olsun, onların göstermiş olduğu samimiyet ve cesaret bir siyasi erdem örneği olarak zihnimizde ve yüreğimizde hiç unutulmayacak bir yer edinmiştir."

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son olarak İsrail’in Filistin işgaline de değinen Davutoğlu, “Haksızlıklar karşısında susan, hatta Gazze soykırımı sürerken yapılan ticareti bile meşrulaştıran sözde kanaat önderleri yenilmiştir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Son yorumlar

İdam cezasına çarptırılan Temel'e sormuşlar: "Son söz var mı?"..Temel de "Ha bu bağa bir ders olsun" demiş
Bazısı için derstir bazısı için baba..Alınan...
Dersini al ve siyasetten emekli ol
Sadece o mu? Baştaki ve yüzü morarmış yedek lastikte düşsün yakamızdan
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.