40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme yolunda ilerliyor"

Yayın Tarihi 22.08.2023 15:23
© Reuters.

Investing.com - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteahhitlik alanındaki önemli çalışmaları vurgulayarak, Türkiye'nin küresel müteahhitlik hizmetleri sektöründe önemli bir paya ulaşabileceğine dikkat çekti.

Erdoğan: "10 yıl içerisinde küresel müteahhitlik pazarında %10-15 paya sahip olabiliriz"

2022 yılında dünya genelinde yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 42 Türk firmasının yer aldığını belirten Erdoğan, bu firmalara ödüllerini takdim etti.

Erdoğan, dünya çapında yaşanan küresel krizlerin etkisi altında olunduğu bir dönemde, Türk müteahhitlik ve müşavirlik firmalarının bu listelere yüksek sayıda girmesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Yurt dışındaki ziyaretlerinde Türk müteahhitlerinin gerçekleştirdiği projeleri gördüğünde gurur duyduğunu ifade eden Erdoğan, devlet yetkilileriyle görüşmelerinde Türk müteahhitlerinin işbirliği yapması çağrısında bulunduğunu ve var olan projelerde ısrarcı olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye'nin son 21 yılda gerçekleştirdiği büyük altyapı projeleriyle küresel müteahhitlik sektöründe önemli bir konuma geldiğini belirterek, gelecek 10 yıl içerisinde sektörde en az %10, hatta %15 oranında bir paya sahip olabileceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Müteahhitlik pazarıyla ilgili küresel düzeyde yapılan değerlendirmelerle oluşturulan, dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinin 2022 sonuçları belli oldu. Bugün ülkemizden 42 firmanın girdiği bu listede yer alan müteahhitlerimize ödüllerini vereceğiz.

Küresel krizlerin gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde müteahhitlik ve müşavirlik firmalarımızın yüksek rakamlarla listede yer alması önemli bir başarıdır.

Yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerde müteahhitlerimiz tarafından hayata geçirilen projeleri gördükçe gururlanıyoruz. Biz de görüştüğümüz her devlet yetkilisine müteahhitliklerimizle çalışmaları yönünde telkinde bulunuyoruz. Halihazırda bir proje mevcutsa telkini ısrara çeviriyoruz. Her alanda olduğu gibi müteahhitlik sektöründe de ülkemizin potansiyelinin çok daha fazlasını hak ettiğinden şüphe duymuyoruz.

Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin altyapı ihtiyacı zaten sürüyor. İlaveten gelişmiş ülkelerin iyice yaşlanan altyapılarını yenileme ihtiyacı da artıyor. Türkiye’nin son 21 yılda gerçekleştirdiği büyük altyapı hamlesi, müteahhitlerimizi hem tecrübe hem ekipman bakımından küresel rekabette öne çıkardı. Önümüzdeki 10 yılda küresel müteahhitlik hizmetleri sektörünün en az %10’unda, hatta %15’inde söz sahibi olmamızın önünde hiçbir engel göremiyorum."

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Erdoğan: "Hedef 2053"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk müteahhitlerine daha büyük ve nitelikli projelere yönelmeleri çağrısı yaparak, savunma sanayisinde olduğu gibi müteahhitlik sektöründe de büyümelerinin mümkün olduğunu belirtti. Müteahhitliğin bereketli bir sektör olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu alanda başarılı olan firmaların farklı sektörlerde de başarılı yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

2023 vizyonuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin 100. kuruluş yıl dönümüne ulaşıldığı bu yılda, 2023 vizyonunun büyük ölçüde hayata geçirildiğini ve gözlerin 2053 hedeflerine çevrildiğini belirtti. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme yolunda ilerlediğini ve bu hedeflerin artık hayal değil gerçekleşebilecek hedefler olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türk müteahhitlerine önümüzdeki yıllarda daha fazla firmanın uluslararası listelerde yer alacağına inandığını ve her adımda yanlarında olacağını belirterek, ülkenin çıkarları için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Ekonomide yaşanan zorlukların sadece iktisadi değil aynı zamanda siyasi nedenlere dayandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin gerçeklerine uygun tedbirlerle yoluna devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında iş dünyasının rolünün büyük olduğunu ve milletin desteğiyle bu hedeflere ulaşacaklarına inandığını ifade ederek, Türkiye'nin geleceğine dair vizyonu olmayanların geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarısız olacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Sizlerden artık daha büyük ve nitelikli projelere yönelmenizi, ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyorum. Savunma sanayisinde nasıl kısa sürede büyük bir sıçrama yaptıysak müteahhitlik sektöründe de mevcut iş hacmini ve ciromuzu hızla katlayarak büyütmemiz mümkündür.

Üstelik müteahhitlik bereketli bir sektördür. Kendini bu alanda ispatlayan pek çok firmamızın turizmden enerjiye turizmden enerjiye, sanayiden sağlığa, eğitimden tarıma pek çok alanda başarılı yatırımlara imza attıklarını biliyoruz. Bu şekilde katlanarak yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gücünüzle ülkemizin büyümesine yaptığınız katkılar için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin geleceğine dair hiçbir vizyon ve heyecanı olmayanlar şu salondaki toplantının gerisinde yatan emeği ve mücadeleyi anlayamaz. Biz 2023 vizyonu dediğimizde “Bunlar 15 yıl sonrasının hayalini kuruyor ama bakalım o kadar siyasi ömürleri olacak mı?” diyenlerin çoğunun siyasi ömrü bizden önce dolup gitti.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne ulaştığımız bu yıl, 2023 vizyonumuzun çoğunu hayata geçirmiş olmanın şevkiyle gözümüzü 2053’e diktik. Gençlerimizin gözlerinde 2053 hedeflerimizi hayata geçirecek azmi ve coşkuyu görebiliyorum.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme yolunda ilerleyen Türkiye için ne 2053, ne 2071 ne de daha öteye uzanan hedefler artık birer hayal değil. Sizlerin de tüm hesaplarınızı ilk etapta Türkiye’nin 2053’te ulaşacağı yere göre yaptığınıza inanıyorum. Biz bu döneme Türkiye Yüzyılı diyoruz. Cumhuriyetimizin ilk asrının imarını üstlenen müteahhitlerimiz olarak sizleri Türkiye Yüzyılı’nın inşasında da önemli görevler bekliyor. Biliyorsunuz Türkiye sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Tarihi, siyasi, sosyal, kültürel etki alanının genişliğiyle dünyada eşine benzerine az rastlanır bir devletin evlatlarıyız, vatandaşlarıyız.

Ülkemizin dinamiklerini sadece kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret gören, gücümüzü spekülatif raporlarla tartmaya kalkan herkes bugüne kadar hüsrana uğramıştır. Bugün aynı hatayı yapanların akıbeti de aynı olacaktır. Etki alanı her geçen yıl daha da genişleyen bir ülke olarak diğer hususlarla birlikte imar ve inşa sorumluluğumuz da artıyor. Bu sorumluluğu hayata geçirecek sizlersiniz."

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

hiç ar yok bu dincilerde, tersine içine ettiği şeyde bile böyle gevşek konuşuyor hala
remix mi bu
once ilk 20 ye girde ondan sonra konusuruz
ağam bize yine masal anlatılıyor ee ee ee e e e e e
10 yıl öncede aynı masallar masallar
Ziyaaaa 😂
Angut diye bir hayvan vardır bu cümleye inananların onlar kadar hayrı yok bu dünyaya.
2023 de hedef ilk ona girmekte sayenizde 2123 de belki artık.
Hayatımıza tüt dikenler yılardır inanıyor şempanzeler inanıyor ki buna muhalefet savunucuları da dahil. Bu kadar unutkan milletin dünyada örneği yok.
Sayın Cumhurbaşkanım çok hızlı ilerliyorsunuz millet geride kaldı:)
Pudra şekeri kafası…. Mal kaliteli demek ki
TÜRKİYE EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLMAYA İLERLİYOR AMA SONDAN.
Buna inanan büyük bir kitle var, nen kitlersen maşallah diyor
Şefim ne yolmuş git git bitmedi
2023 Dünya düzeni değşiyor bunuda önden biliyordu hedef verdi 2053 Türkiye diye bir şey kalmıyaccak heralde,
aynen aynen ilerliyoruz ama ne yöne belirsiz.
Birileri birilerini yine kandırıyor.
usd yükseldikce, ekonomimiz de büyüyor galiba :))
Hedef 2023’den 2053 e cıktı eyvah eyvah. Neyse ben 2071 bekliyordum bu da iyi haha
bizim bundan habarimiz olacakmı? market pazar yanıyor...
Bu kadar iyi gidiyor da TL neden en çok değer kaybeden para brimi ?
🤔🥱🥱🥱🥱
ağam bizimle eğleniir
Türkiye Bu Yılara Gelmesi Bence Biraz Zor Düşme Riskimizde Baya Bi Yüksek Bu Konuşma Sonrasında
şakacı sakın şaka olsa bile yalan atma
...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.