40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Türkiye’den mülk satın alanlara vatandaşlık verilmesi şartında değişiklik yapıldı

Yayın Tarihi 12.12.2023 11:26
Güncelleme Tarihi 12.12.2023 11:30
© Reuters.  Türkiye'de taşınmaz alan yabancıya vatandaşlık verilmesi şartında değişikliğe gidildi
USD/TRY
-

Yabancıların, Türkiye'de vatandaşlık kazanabilmek için artık 400 bin dolar tutarında kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazları satın alması gerekecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan "Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişiklik ile daha önce "döviz tutarındaki taşınmazı" şeklindeki ibare "döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin söz konusu bendi, değişiklikten önce şöyleydi:

"En az 400.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 400.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline üç yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşme ile taşınmazın satışının vaat edildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilen."

Foreks Haber Merkezi

Son yorumlar

Bunlara kalırsa bu gidişle ne Türk bırakacaklar, nede Türkiye, yazıklar olsun...
Yabanciya sadece konut satilmasi gerekiyor, arsa vb satilmamasi lazım, eger satilacaksada yerin sadece 50 cm ust hakki verilmelidir yeron alti daima devletin yani hazinenin olmalıdır
eziklige bak
Sanırıö bununla artıl yabancıya sadece kımut satılacak arsa değil
vatandaşlık almak isterse konut. vatandaşlık almışsa yada almak sitemeyene arsa satılmaya devam edilecek.
mübarek madem para lazım bari hazineye bağışlayan ver.
kar ile satıp gidemesin
Yarin yasayacak bi ulkemiz kalmayip,sen Turkmusun diye soracagimiz gunler yakindir;cok uzucu..
artık yabancıdan yabancıya satışlar başladı...
3 yıl sonra 500-600 bin dolara satacak , hem para kazanacak hem de vatandaşlık bedavaya gelecek.
1 türk 400 bin dolara bedeldir
o kadarda etmiyor 😁ikinci el oluyor yüzde 75 değeri dusuyor
bundan sonra kimse vatan millet şehitlik edebiyatı yapmasın.. artık bedeli mukabili her şey mümkün
aldığı R oy oranı ile ülke toprağını satıyor...
aklınız yok fikriniz var. Satışları gerçek kişiler yapıyor
yerlere göklere sığdıramadigimiz türk vatandası olmanin bedeli sadece 400 bin dolar bize gore milyonlar onlara gore sudan ucuz ....banada verseler mesela almanya vatandasligi para degerinin 30 /1 ine vatandaslik ben almanyaya kosa kosa giderim..
Türkiye tuğla ekonomisinden çıkmadıkça vatandaşlık 400.000 dolar da olur 300,000'de olur 100.000'de çünkü biz üretmiyoruz. Ülke inşaat ekonomisi üzerine kurulu olduğu için iç piyasada ev satmadıklarından vatandaşlık vererek ev satmaya çalışıyorlar. Bunlar bu kadar ucuz vatandaşlık verince ülkede enflasyonu da etkiliyor. İnsanlar artık ev kiralayamaz oldu.  Maalesef bunun sonunu tahmin etmek hiç zor değil yani gerçekten içler acısı bir durum.
Filistin'de satıyordu zamaninda
önce halkın ingilizlere/yabancılara sattığı topraklara bakın :) muğlada yaşıyorum ve ingilizlere poundla dolarla herşeylerini satmaya razılar..
bende 400bin tl ye mulk alip gozde cografyalardan birinin vatandasi olabilsem. dubai ingiltere almanya gibi
3 yıl sonunda 5 milyon dolara satar başka yerde 10 vatandaşlık daha alır komik rakam 400.000 T.C. Vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı
ülkede toprak satin ala ala resmen bizden çikti ülke.adamlar defolun dese ayvayi yedik
:) İstanbul harp ile Türklerin elinden çıkmayacak toprak satılarak çıkacak artık İstanbul değil ülke elimizden gidiyor
Arsa satışı tamamen kaldırılmalı yada aynı kişiye sadece 1 hak verilmeli oda 1 M gibi kayda değer bir paraya olmalı.Satış şerhinide en az 5 yıl olarak belirlenmeli gayrımenkül sonuçta. Bir yabancıya birden fazla gayrımenkul satışına izin verilmemeli. Artık bu konulara milli güvenlik çerçevesinden bakılmalı. Bordum kuş adası ülkenin sahil kesimini resmen Avrupa- Ukrayna satın almış. Adamlar matbası kendinde değerli kağıtla gelip vatan toprağı alamamalı yabancı. Aynı şey sanayi içinde geçerli yıllar yılı emek verilip büyütülen şirketleri gelip bir çanta kağıtla satın alıyorlar, neymiş efendi değerli kağıt döviz. Elimizdekilerin kıymetini öğrenmemiz lazım artık.
olağan üstü durumlarda örneğin Allah korusun savaş durumunda yabancılara satılan mallara direk el konulur ibaresi eklenmeli
Verilen hakkı geri alamazlar geçti artık
Arsa tarla satılmamalı
Arsa satılmamalı
Ev satılabilir ama arsa tarla asla satılmamalı
Yabancıya toprak satışı kabul edilemez.
Irmağının akışına ölürüm diyen ülkücüler sessiz
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.