40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

TFF Başkanı Büyükekşi: "Tüm liglerde maçlar süresiz olarak ertelendi"

Yayın Tarihi 12.12.2023 01:51
Güncelleme Tarihi 12.12.2023 02:00
© Reuters.  TFF Başkanı Büyükekşi: "Tüm liglerde maçlar süresiz olarak ertelendi"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamada tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

TFF Başkanı Büyükekşi’nin açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Dün akşam oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler’in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Yönetim kurulumuzla uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler’e yapmadılar. Bu alçak saldırı Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef göstererek hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerin, futbolcuların ve televizyonda yorumculuk yapan hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren ve özellikle hakemleri kamuoyunun önüne atan bütün bu alçak saldırıya zemin hazırlayan müsebbibidirler.

Yıllar önce olmuş olayları sanki bugün olmuş gibi tekrar tekrar gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırıların sorumlularının ve azmettiricilerinin hakkında devletimizle eşgüdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlamıştır. Sorumlu kulüp ve kulüp yöneticileri Halil Umut Meler’e saldırıda bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Aynı şekilde buna sebep olan kulüp de cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu yapılan saldırı Türk futbolu adına utanç gecesidir. Türk futbolunun bunları hak etmediğini düşünüyoruz ve artık yeter diyoruz.

Her gün bir hakemi suçlamak, her gün bir konuda bir açıklama yapmak yeter artık. Hakemlerimiz de bir insan. Hakemlerimizin mutlaka hataları olabilir onlar da insan. Ama tekmeler atacak şekilde yumruklar atacak şekilde hiçbir insana yapamayız. Lütfen son verelim artık. Türk futbolunun marka değerini daha fazla düşürmeyelim. Dünyaya Türk futbolunu daha fazla rezil etmeyelim. Türk futbolu bunu hak etmiyor.

Yarın yönetim kurulumuz ve MHK Başkanımızla hakemimizi ziyaret edeceğiz. Hakemimizin sağlığı her şeyden önemli çünkü kemiğinde bir çatlak var. İnşallah bir sıkıntı yoktur.”

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Böyle bir saldırının gerçekleşmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Buna sebebiyet veren kulüplerimizin yöneticilerimizin bir defa daha biz ne yaptık diye düşünmelerini bekliyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. İnşallah gereken adalet yerini bulur. Hakemimize geçmiş olsun diliyoruz. Kendisi ile görüştüm bilinci yerinde tedavi ile ilgili gerekli müdahaleler yapılıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.