40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan İş Forumuna katıldı

Yayın Tarihi 09.02.2024 15:59
Güncelleme Tarihi 09.02.2024 16:06
© Reuters.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’na katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı kapsamında Türkiye'de bulunan Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ile birlikte Türkiye-Kırgızistan İş Forumuna katıldı.

Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı kapsamında 62 maddelik Eylem Planını Caparov ile birlikte imzalayarak iş insanlarının ticaret, yatırım ve üretim faaliyetlerini kolaylaştıracak adımları, Eylem Planında da kayıt altına almış olacaklarını ifade etti.

Kırgızistan ile bir milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin 2022’de aşıldığını belirten Yılmaz, 2023 yılında ise Kırgızistan’a ihracatın yüzde 42 oranında artarak 1,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Yılmaz, ticaret hacminin ise 1,6 milyar dolara çıkarıldığını ifade etti.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bu yıl 2 milyar dolar ticaret hacmi erişilebilir durumdadır. Orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşmayı umuyor, Türk ve Kırgız iş insanlarımızın karşılıklı atacakları cesur adımlarla bu rekorları çok daha yukarılara taşımayı arzuluyoruz. Ülkelerimizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak, sürdürülebilir bir ekonomik büyüme içinde iş birliğimizi artırmak ve iş çevrelerimizi küresel rekabetin zirvesine taşımak için birlikte çalışmaya kararlıyız.

İş dünyamızın farklı sektörlerinden değerli temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen bu forumun, ülkelerimiz ve iş insanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, forumun başarılı bir şekilde sürdürülmesinde katkı sağlayan DEİK, TOBB ve Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası’na şükranlarımı sunuyorum.''

Hibya Haber Ajansı

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.