40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Bayer Roundup kanser davasında zafer kazandı

EditörShams khan
Yayın Tarihi 23.12.2023 18:28
© Reuters.
BAYGN
-
BAYRY
-

Bayer (ETR:BAYGN) AG (OTC:BAYRY), Roundup yabani ot ilacıyla ilgili son davadan da zaferle çıktı. San Benito County, California Yüksek Mahkemesi'ndeki bir jüri Cuma günü Bayer lehine karar vererek şirketin Roundup'ın kansere yol açtığı iddiasıyla açtığı beş davayı üst üste kaybetme serisini bozdu.

Davacı Bruce Jones, Roundup'a maruz kalmasının bir kanser türü olan non-Hodgkin lenfoma geliştirmesine neden olduğunu iddia etti. Bu iddialara rağmen Bayer, ürününün güvenliğinin arkasında durdu. Şirket yaptığı açıklamada, kararın Roundup'ın kanserojen olmadığını ve Jones'un hastalığına katkıda bulunmadığını gösteren kanıtlarla uyumlu olduğunu ileri sürdü.

Bu dava, Bayer'in 2018 yılında Monsanto'yu (NYSE:MON) 63 milyar dolara satın almasından bu yana karşılaştığı pek çok davadan biri. Monsanto ilk olarak Roundup'ı geliştirmişti ve Bayer satın almadan bu yana herbisiti kişisel yaralanmalara bağlayan yaklaşık 165.000 taleple boğuşuyor.

Bu son kayıplardan önce, Bayer'in art arda dokuz duruşma kazanma rekoru vardı. Şirket şu anda son 15 duruşmadan 10'unu kazanmış durumda. Bayer'e karşı açılan önceki davalarda verilen ve toplamı 2 milyar doları aşan büyük cezai tazminatlara rağmen, şirket bu kararları temyize götürüyor. Bayer'in temyiz başvurusu, cezai tazminatların ABD Yüksek Mahkemesi tarafından belirlenen kuralları aştığı iddiasına dayanıyor.

Yatırımcıların Bayer'e olan güveni, şirketin Roundup davasını savunurken izlediği hukuki stratejinin sorgulanmasına yol açan kayıp serisiyle sarsılmıştı. Ancak Bayer, geçen ay davalarla mahkemede mücadele etmeye devam etme niyetini belirterek ve büyük ödemelerle uzlaşmaya isteksiz olduğunu ifade ederek yaklaşımında kararlı davrandı.

Bayer, 2020 yılında bekleyen Roundup davalarının çoğunu 9,6 milyar dolara varan bir uzlaşmayla çözdü ancak gelecekteki davaları kapsayacak bir anlaşma sağlayamadı. Halen 50.000'den fazla dava devam etmektedir ve önümüzdeki yıl daha fazla davanın görülmesi beklenmektedir. Bu son davanın sonucu, gelecekteki davalara yönelik yaklaşım ve beklentileri etkileyebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.