40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

“Bakan Şimşek, %25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı” iddiasıyla ilgili açıklama

Yayın Tarihi 25.12.2023 15:52
© Reuters.  “Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı.” iddiasının gerçek olmadığını bildirdi.

Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kira zammı sınırıyla ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Dezenflasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı.' iddiası manipülasyon içermektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir.

Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber, Bakan Şimşek’in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır."

Hibya Haber Ajansı

Son yorumlar

Ekonominin ne olduğunu bilmeyen ama ekonomist geçinenlerle daha çok batar çıkarız biz.
Kimin eli kimin cebinde belli değilken,Sırf şirinlik olsun diye beyhude çabaların kimseye bir faydası yok. Balık baştan kokuştuktan sonra..Kim yaptırıma uymuşki? Laf olsun, torba dolsun misali..!
Daha ne bekliyorsun sayın Şimşek çoktan kaldırman gerekir Dask sigortasına bile %150 zam yaptınız artık biraz utanmanız varsa kaldırırsınız
Kimse uymuyor yaptırımı yok çünki
Kalksa nolacak anlamadım.? Kim uydu ki buna hiç kimse herkes % 800-900 1200 zam yaptı hey yavrum hey bakan kim hiç kimse kim çaldı kapımızı ne ödüyorsun diye sordu kim sorguladı.? Kimin umrundaki orada oturup boş beleş maaş alanlara hakkım helal değil.!!! Bitirdiniz bu ülkeyi zalimlere düşmanlara teslim ettiniz😡
Emekli ikramiyem ile bir daire aldım izmirden kiraya verip memleketim olan Denizliye döndüm şu anda kiracı 20000 liralık kirası olan daireye sizin yüzünüzden 3125 tl ödüyor ben orayı emeklilikte katkı olsun diye almıştım bir yıdır tahliye davası sürüyor dairem çöküldü tüfe oranında zam yapılacaktı para pula döndü sizin yüzünüzde zehirlle zakkum olsun hem bu dünyada çekin hemde öbür dünyada yatacak yeriniz olmasın
Tokileri peşkeş çekene kadar millete ucuza kiraya verin de .. başimizda devlet olgununu görelim .. ev sahipleri ne artıslık yapmakla olmaz bu iş
SayınŞimşek hangi ürüne % zam yaptın da ev sahiplerinden bunu istiyorsun sende vicdan var mı Biz o evleri ne zorlukla aldık Ev sahiplerini perişan ettiniz Allah seni bildiği gibi yapsın 15 bin liralik evimde adam 3 bin tl oturuyor durumu benden iyi ben emekliyim kiracı karı koca çalışıyor evine yüz binin üzerinde maaş giriyor sizin bu saçma sapan kararlarınız yüzünden ev sahiplerini mahvettiniz herkes artık yurt dısından ev alıyor herşeyi mahvettiniz
Sende madem evin 15 binlik neden 3000 verdin demezler mi
Sen nerede yaşıyorsun, kiraların kısa sürede arttığını bilmiyormusunuz, bu yüzden evimi sattım.
Ya arkadaş iyi de askeri üçret alan ne yapsınnn heee sana 22bin kiramı ödesin bunu düşünen yok
Kaldırılacağını söyleyen bakandan haberi yok hımmmına
Akp’nin günahını zar zor biriktirip alan taşınmaz sahibi çekiyor
Bu ülke ekonomisini kim batırdıysa ….!
Milletin malına ortak mısınız. Hem nas nus deyip ekonominin içinden geçip berbat edeceksin. Rezillik bu ya
Gerçek olsun. Çünkü sizler ekonomiyi batırırken çilesini neden ev sahipleri çekiyor?
arkadaşlar borsa düşüyor dolar çıkıyor yabancıları yüksek kürdan dolar bozdurup borsaya çekmek istiyolar
Sen buna yüksek kur mu diyorsun. Şu an TL nin ne kadar değerli olduğunu biliyormusun. USD kuru haziranda 45 - 50 bandı olursa beni şaşırtmaz.
Borsada bugün çarptılar milleti iki gün önce algı yaptılar spekilatörlere göz açtırmayacağız diyen bunlar değilmiydi haram olsun size milletin hakkı.
devlet kendi gayri menkullerime yüzde kaç zam yapmış bı bakın sonra konuşun
Bence çok doğru bir yasa evi bir yatırım görmek bence zengini zenginleştiren kapitalist bir sistem tam tersi birden fazla evi olandan ekstra vergi alınmalı barınma bir temel ihtiyaçtır.
çok saçma yüzde 25 nedir. adam yatırım yapıyor. maaşa yüzde 50 zam yap. enflasyon yzude 80 olsun. herşeye zam gelsih n. sen ev kırasına yüzde 25 zam yap. m
Emekli tazminatınızla ev alın, hayat boyu kira geliri deyip satanlara yasak yoktu ama seneler önce. adam yatırdı tazminatı şimdi sürünüyor
gelen Köylü para yetişmeyince geri dönerse köye yatırım yaparsa sorun çıkar da ondan. işine gelmiyor. ufak adamı sustemde tutacak yaaa.
Ev sahiplerine evini satmaktan başka seçenek bırakmıyorlar. Evin değeri 3 milyon faize versen eline ayda 120 bin tl geçiyor. Kira 5 bin tl. Kiracıdan ne isteyebilirsinki o da bizim gibi Türkiyede ekonomik zorluklar içinde zorlanıyor. Devletimizde insanlarını birbirine düşürüyor.
evin değeri 1.000.000 tl diyelim bu sermayeyi verdiniz bir kişiye size ayda 5000 tl veriyor senede 60000 tl eder bu da % 6 kazanca gelir kim bunu kabullenir koy bankaya 1 sene 1500000 tl olsun kiradan para kazanılmaz.
evin değer artışı?
Önce devlet tüm ürünlere %25 zam yasağı getirsin yiyorsa.  Ev sahibi ile kiracıyı bir birine düşürmeye bayılıyor hükümet Fiyat algısını yıkan sistem cezayı ev sahiplerine yıkıyor. Evini kiraya veren insan yatırımcıdır. Kimse hayır için ev alıp kiraya vermiyor. Eğer bir günah keçisi aranıyorsa hükümetin kendisidir.
artık bir zahmet gidin ya bu zatlar devlet baba olarak vergilere ne kadar zam yapmışta ev sahibi % yapacak bizi evlerimizi yabancılara satmaya davetten başka nedir bu
Yüzde 65 zam yaptı ev sahibi gelsin devlet korusun beni hikaye anlatmayın kağıt üzerinee kalıyor ve sadece konuşuyorsunuz
O çıkar, ya malından bu ortamda hakkı neyse vermekgerek
Ya araban yatak sarar, ya bişey olur, çıkar yani,
Yeterince ev arzı vs fiyarların düşürülmesini sağlayamayan devletimiz beye istinaden bu kısıtı koyuyor kiracıyım ama bu yasa beni korumuyor sözde kalan bir çok yasa gibi bunda haybeye çıkarılan bir kararname hikaye yani. Ev sahibi istesin kontratsız kiraya verir oturacak milyonlarca insan var üstelik kira geliri bile vememek için elden kirasını alan milyonlarca ev sahibi var. Devlet hangi kiracının ne çektiğini nerden bilecek. Büyük vebaldesiniz dur ak yok yola devam edin bravo
Asıl manipülasyon ve dezenformasyon kiracı ve ev sahibi arasındaki akdi yok sayıp yüzde 25 daşatması yapmaktır.
yüzde 25 kira zammı yapanmi var yüzde 300 yapıyorlar
ben evime zam yapamıyorum ama iş icabı tayin görüp şehir şehir geziyorum ve kiralık ev tutacağım. Benim zararım ne olacak?
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.