40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesi için "işletmeye alma izni" verildi

Yayın Tarihi 12.12.2023 13:20
Güncelleme Tarihi 12.12.2023 13:25
© Reuters.  Akkuyu NGS’nı̇n ilk ünitesi için işletmeye alma izni verildi

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat projesini yürüten AKKUYU NÜKLEER A.Ş’ye ilk güç ünitesini devreye almak için gerekli olan “İşletmeye Alma İznini” verdi.

Süreç, AKKUYU NÜKLEER A.Ş’nin birinci güç ünitesinin devreye alma aşamasına başlamaya hazır olduğunu teyit eden kapsamlı belgeleri NDK’ye sunmasıyla başladı. İzin için gereken başvuru belgelerinin ilki 17 Mart 2023 tarihinde, ikincisi ise 24 Ağustos 2023 tarihinde NDK’ye sunuldu. 

NDK Kurulu, başvuru belgelerinin ayrıntılı şekilde incelenmesinin ardından Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesinin işletime alınması için gerekli iznin verilmesini onayladı. Verilen bu izin, NGS inşaatının son aşaması olan ve santralin güvenli bir şekilde işletilmesine temel teşkil eden başlatma, ayarlama ve çalıştırma süreçlerine geçilmesini mümkün kılıyor.

Bir sonraki aşama ise birinci güç ünitesinin işletilmesi için gerekli lisansın alınmasına yönelik çalışmaların yapılması olacak. Bu lisans, nükleer yakıtın reaktöre yüklenmesini ve devreye alma öncesi kontrol işlemlerine başlanmasını sağlayacak. AKKUYU NÜKLEER A.Ş. uzmanları lisans başvurusu için teknik belgeleri hazırlamayı sürdürüyor.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin devreye alınmasına ilişkin önemli bir aşama olan işletmeye alma izninin verilmesi konusunda şunları söyledi:

“Lisanslama bir nükleer güç santrali için son derece önemli bir süreçtir. Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için alınan her lisans Türkiye’de ilktir. Nükleer Düzenleme Kurumu’nun Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin işletime alınması için izin verme kararı, Türk mevzuatının ve NGS inşasına yönelik uluslararası standartların tüm gerekliliklerini yerine getirdiğimizi ve ilerlemeye hazır olduğumuzu teyit etmektedir. Başvuru belgelerini hazırlayan uzmanlarımıza, başvurunun incelenmesine katılan NDK uzmanlarına ve tabii ki ilk ünitenin zamanında işletime alınmaya hazır olmasını sağlayan inşaatçılara ve montajcılara teşekkür etmek istiyorum. Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin devreye alınmasına izin verilmesiyle projenin gelişiminde yeni, önemli ve daha da sorumluluk gerektiren bir aşamaya giriyoruz.”

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Foreks Haber Merkezi

Son yorumlar

koyun sürüsünü süren bir çoban ...
Akkuyu nükleer santralde hem montajcı hemde kaynakçı olarak çalışan biri olarak bu habere hiç sevinmedim sizde ilerde bunlara sevinmeyeceksiniz
Harika emeği geçenlerin Allah razı olsun
Şimdi ne olacdk peki ne drgişecek
Dışardan enerji ithalatı %10 daha azalacak %5 de yerli petrol %5 de yerli doğalgaz ama bizim için yeterli değil tabi ki daha fazlası gerek
zeki Müren de bizi gorecek mi
İnşallah sizin beyniniz değişecek
Ülkemiz adına çok büyük ve sevindirici bir haber.
Hayirlisi olsun…
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.