40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

ABD Senatosu Harry Coker Jr'ı siber şef olarak onayladı

EditörJake Owen
Yayın Tarihi 13.12.2023 13:22

ABD Senatosu, ülkenin siber güvenlik altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım atarak Harry Coker Jr'ı yeni ulusal siber direktör olarak onayladı. Bu kilit pozisyon, başkana siber güvenlik politikası ve stratejisi konusunda danışmanlık yapmayı içeriyor. Coker'ın onaylanması, uzmanların yabancı hükümet hackerlarının hedefi olacağını öngördüğü yaklaşan başkanlık seçimlerinin bütünlüğüne ilişkin endişeler de dahil olmak üzere ABD'ye yönelik artan siber tehditlerin arka planında gerçekleşiyor.

Kırk yıllık devlet hizmeti deneyimine sahip olan Coker'in geçmişinde Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nda (NSA) aldığı görevler bulunmaktadır. Deniz Kuvvetleri'nde subay olarak görev yapmış olan Coker, son olarak Londra'da bulunan ve teknoloji şirketlerine yatırım yapmaya odaklanan bir risk sermayesi şirketi olan C5 Capital'in işletme ortağıydı.

Onay duruşması sırasında Coker, ofisinin yerel ve eyalet hükümetlerine, özellikle de seçim süreçlerinin korunmasında destekleyici bir rol oynamasının önemini vurguladı. Bu açıklama, hükümetin seçim sistemini siber saldırılardan korumak için artan farkındalığının ve proaktif tutumunun altını çiziyor.

Ulusal siber direktör rolü, 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası ile oluşturulmuş olup, hükümet sistemlerinin kapsamlı Solarburst saldırısı ile vurgulanan siber güvenlikte artan zorluklara bir yanıttır. Ülkenin siber savunmasının koordinasyonunu ve etkinliğini arttırmak için oluşturulan bu rol, daha önceki Beyaz Saray siber koordinatörü pozisyonunun yerini alarak genişletilmiş federal yetki sunuyor.

Coker, Temmuz ayında Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'ndaki üst düzey yetkilileri hedef alan Çin hack kampanyası da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli siber olayın ardından Beyaz Saray'a adım attı.

Şubat ayında Chris Inglis'in görevinden ayrılmasının ardından Coker'in ikinci ulusal siber direktör olarak atanması, yönetimin ulusun karşı karşıya olduğu karmaşık siber güvenlik sorunlarını ele alma konusundaki kararlılığını yansıtıyor. Coker'in istihbarat ve siber güvenlik alanındaki kapsamlı deneyimi, kendisini ABD'nin ileriye dönük siber savunma stratejilerinin şekillendirilmesinde önemli bir figür olarak konumlandırıyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.