40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

ABD istihdam verisinin ardından dolar düştü, altın rekor tazeledi

Yayın Tarihi 08.03.2024 17:03
© Reuters.
USD/TRY
-
XAU/USD
-
DX
-

Investing.com - Piyasalar bugün ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ile işsizlik oranına odaklandı.

Açıklanan verilere göre ABD’de Şubat ayı istihdam artışı 275 bin olarak açıklandı. İşsizlik oranı ise %3,9’a yükseldi. Buna göre istihdam artışının Şubat ayında da 198 bin olan beklentinin üzerinde gerçekleştiği görüldü. Bunun yanında işsizlik oranı da beklentinin 2 puan üzerinde açıklandı. ABD’de saatlik kazançlar ise beklentinin bir puan altında %4,3 olarak açıklandı. Verilerin karışık gelmesine rağmen istihdamdaki artışın geçen ay olduğu gibi bu ay da beklenti üstü kalmasıyla ABD iş gücü piyasasının canlılığını koruduğu görüldü.

Kazançlı yatırımlar için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kodunu kullanın.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

ABD’de Fed’in de yakından takip ettiği iş gücü verilerinin açıklanmasının ardından dolar endeksi ilk tepki olarak düşüşe geçerken yarım puana yakın gerilemeyle 102,35 seviyesini test etti. Dün ECB’nin faiz kararının ardından 1,09 bandına sıçrayan EUR/USD paritesi de verilerin açıklanmasıyla birlikte yönünü bir kez daha yukarı çevirerek 1,1 dolar sınırını test etti, ancak ardından 1,095’ye doğru bir geri çekilme gördü.

ABD’de iş gücü verilerinin açıklanması sonrası yukarı yönlü volatilitesini artıran altın, rekor seviyesini 2.185 dolara taşıdı, ancak sonrasında 2.170 dolara kadar geri çekildi. Dolar/TL paritesi ise verinin açıklandığı dakikalarda kısa bir süre 31,7 seviyesinden işlem görse de ardından 31,96’daki zirvesine geri döndü.

Son yorumlar

bu ınik haliyse kalkık halini düşünemiyorum bile.
Dolar mı düştü bxkzlznsla hı hı düştü .. 1 tl oldu 🤣🤣🤣
hani nerde 😆
düştümü rekor kırıyo şuan 33.30 oldu
dış güçler in sayesinde böyle oldu başkası yapamazdı bunu hayret ediyorum
dis güçler ülkeyi ele geçirdi.madenler bile yagmalaniyor.
😂😂😂
Ons altın artarken, altın.s1 sertifikası nasıl düşüyor ?
ters korelasyon var. aralarında bir parite var onu takip edin
Nereye düştü ag
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.