40% İndirim
👀 👁 🧿 Kazançların açıklanmasının ardından tüm gözler +%4,56 artış elde eden Biogen üzerinde.
Yapay zekamız bunu 2024 mart ayında seçti. Bundan sonra hangi hisseler yükselişe geçecek?
Hisseleri Şimdi Keşfet

S&P ABD'nin 'AA+/A-1+' kredi notlarını korudu, görünümü durağan olarak belirledi

Yayın Tarihi 28.03.2024 01:49
Güncelleme Tarihi 28.03.2024 01:49
© Pavlo Gonchar / SOPA Images/Sipa via Reuters Connect

Küresel derecelendirme kuruluşu S&P, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzun ve kısa vadeli kredi notlarını sırasıyla 'AA+' ve 'A-1+' olarak teyit etti. Uzun vadeli kredi notunun görünümü durağan olarak kalmıştır. Bu onay, kuruluşun sağlam bir büyüme sergilemeye devam eden ABD ekonomisinin dayanıklılığına ve çeşitliliğine olan güvenini yansıtmaktadır. Ayrıca ABD, dünyanın birincil rezerv para birimini ihraç eden ülke konumundan da faydalanmaktadır.

S&P, büyük ölçüde Federal Rezerv Sistemi'ne atfedilen ABD'nin sahip olduğu kapsamlı para politikası esnekliğinin altını çizmiştir. Fed'in yurtiçi enflasyonu yönetme ve mali piyasalardaki finansal kırılganlıkları ele alma kabiliyeti, ABD ülke notlarının istikrarlı görünümünü destekleyen kilit bir faktör olarak kaydedildi.

ABD'nin kredi notlarının teyit edilmesi, ay başında Fitch'in ABD'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu durağan görünümle 'AA+' olarak korumasının ardından geldi. Büyük kuruluşlardan gelen bu tutarlı notlar, ABD'nin küresel sahnedeki ekonomik konumunun gücünü ve istikrarını vurgulamaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.