Piyasalar ABD istihdam verilerini beklerken dolar sabit kaldı

Yayın Tarihi 04.04.2024 04:30
© Shutterstock
EUR/USD
-
GBP/USD
-
USD/JPY
-
AUD/USD
-
NZD/USD
-

Piyasa katılımcıları Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarını sindirirken ve yaklaşan ABD işgücü piyasası raporunu beklerken ABD doları bugün son zamanlardaki en yüksek seviyelerinin altında dengelendi. Powell'ın açıklamaları, zamanlaması ekonomik verilere bağlı olmakla birlikte, bu yıl faiz indirimi potansiyeline ilişkin güven verici olarak değerlendirildi.

ABD hizmet sektörü büyümesindeki beklenmedik yavaşlama, faiz indirimi beklentilerini artırarak doların düşük performansına katkıda bulundu. Buna rağmen dolar, faiz indirimi beklentilerinin üç ay öncesine kıyasla önemli ölçüde azalmasına rağmen, bu yıl için en güçlü G10 para birimi konumunu korudu.

Japon yeni 151,56 seviyesinde nispeten değişmeyerek, olası hükümet müdahalesine ilişkin endişelerin ortasında son üç haftadaki istikrarını sürdürdü. Euro bir gecede %0,6'lık bir artış yaşadı ve 1,0837$ seviyesine yerleşerek yıl boyu süren işlem aralığında kaldı. Bu durum, Çarşamba günü beklenenden daha yumuşak gelen Avrupa enflasyon verilerinin Haziran ayında Avrupa'da faiz indirimine gidilmesi olasılığını güçlendirmesinin ardından geldi.

Powell'ın dengeli yorumları, Federal Rezerv'in politika kararlarının ekonomik veriler tarafından yönlendirileceğini gösterdi. Son rakamların genel ekonomik görünümünü değiştirmediğini kaydeden Powell, "çoğu FOMC katılımcısının bu yılın bir noktasında politika faizini düşürmeye başlamanın uygun olacağını düşündüğünü" hatırlattı.

ANZ analistleri, Temmuz ayına kadar Fed'in faiz indirimlerine başlamak için yeterli güvene sahip olacağını öngörüyor. Vadeli işlem piyasaları şu anda Fed'in Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalinin %60 olduğunu gösteriyor.

Avustralya doları, ABD dolarının gece boyunca zayıflamasıyla 200 günlük hareketli ortalamasını aştı ve Perşembe günü 0,6568 dolarda istikrarını korudu. Avustralya doları Yeni Zelanda doları karşısında beş ayın zirvesine ulaşırken, Yeni Zelanda'da faiz indirimlerinin Ağustos ayında başlayacağı, Avustralya'da ise faizlerin Kasım ayına kadar sabit kalacağı tahmin ediliyor.

Yeni Zelanda doları bir gecede ABD doları karşısında %0,7 yükselerek 0,60 doların üzerine çıktı ve en son 0,6013 dolardan işlem gördü. İngiliz Sterlini de Aralık ayından bu yana bulunduğu aralıkta 1,2645 dolar seviyesindeydi.

Çin piyasaları tatil nedeniyle kapalıyken, bu yıl %2,8 yükselen ABD dolar endeksi en son 104,22 seviyesinde kaydedildi. Endeks Salı günü 105,10 ile dört buçuk ayın zirvesine ulaşmıştı.

Hafta başında yükselen ABD Hazine tahvil getirileri gece boyunca hafif bir gerileme kaydetti. Avrupa PMI verileri ve geçen ayki Avrupa Merkez Bankası toplantısının ayrıntıları bugün açıklanacak ve Cuma günü açıklanacak olan ABD işgücü verileri piyasaların dikkatini çekecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.